Week 19; Gezond Eten, Klusjes, Eigen App, Ongelukje, Opgelicht en Moederdag

by - mei 13, 2020

Leuk dat je mee leest met een hele nieuwe week; een week nog steeds vanuit huis maar met meer mogelijkheden en dat is fijn. Deze week vinkten we aardig wat achterstallige klusjes af, pakte ik na heel veel weken het gezond eten weer op, werd er een echte app gebouwd en werd ik voor het eerst in mijn leven opgelicht.Maandag
De tweede week meivakantie, nog steeds een beetje vreemd omdat we hele andere plannen hadden dit jaar. De dag verschilt niet veel van gisteren, behalve dat ik mijn schouders weer eens ga zetten onder het gezonde eten. Er is veel te veel gesnoept en gesnaaid de laatste tijd en daar wil ik echt vanaf. Af en toe iets lekkers is prima, maar de hele dag thuis doet mij geen goed wat betreft koek, snoep en chips.

We starten met een heerlijk gezond ontbijtje van havermout met amandelmelk en fruit. Tijdens de lunch eet ik de heerlijke hummus die mijn buurvrouw zelf maakte. Echt heerlijk en ik heb een flinke bak gekregen dus ik kan flink voorruit ♥


Verder ben ik lekker druk met mijn blog, webshop en huishouden. Heel eerlijk bevalt het me wel zo een beetje rommelen in huis. Ik heb genoeg te doen thuis, maar goed er moet ook geld in het laatje komen natuurlijk!

Lees ook: Het weekoverzicht van vorige week!

Als manlief thuis is pakken we een aan eenstapeling van klusjes aan in huis. Batterij vervangen van de rookmelder, kapotte lampjes vervangen en eindelijk een kabelgootje voor de 'nieuwe' lamp die er al drie maanden hangt. Ook kijken we naar de radiatorombouw, deze is helaas krom gaan staan.


Waarschijnlijk is hij te breed en dus te slap om deze breedte te overbruggen. Door middel van een dikke balk aan de achterzijde te schroeven kunnen we dit gelukkig verhelpen. Wil je meer lezen en zien hoe we onlangs webbing verwerkten in ons interieur, lees dan eens dit artikel.

Dinsdag
Ook vandaag starten we weer met een stevig gezond ontbijtje. Gisteren is het me namelijk gelukt om niet te snoepen en te snaaien en dat geeft de burger moed. Ik krijg nog een leuke bestelling voor een armbandje en een slinger. Het armbandje wordt vast verstuurd en de slinger is nog even wachten tot de kleine is geboren.

Papieren Naamslingers

Vandaag gaat de oudste weer lekker tennissen, zo blij dat het weer is begonnen. Afgelopen vrijdag had hij al een inloopuurtje om er weer in te komen en vandaag beginnen de echte lessen weer. En het is mij vandaag weer gelukt om een 'gezonde' dag te hebben, het wordt nog wat.

Woensdag
Vandaag even omschakelen want de oudste gaat de komende drie dagen elke ochtend een leuke cursus doen. Hij leert daar om zelf een app te bouwen voor een mobiele telefoon. Het is met een groepje van drie kinderen, dus helemaal leuk en ook nog eens Cornona-proef.

Gewoon Saskia

Hij komt helemaal enthousiast thuis en het is een goede keuze geweest om hem hier voor op te geven in deze Corona-tijd. Verder een lekkere dag met veel zon en lekker buiten spelen.

Ik pak nog even ons geveltuintje aan. Op de één of andere manier laat ik deze altijd gigantisch verwaarlozen. Het is nog niet eens een halve vierkante meter en dat kan ik niet eens bijhouden ;) Maar voorlopig staat hij er weer netjes bij.


Donderdag
Weer een dagje naar de zaak vandaag, spannender wordt het niet deze week. Moet even wennen aan het vroege opstaan, maar ik heb er ook wel weer zin in. En sinds het hele Corona gebeuren rijd ik standaard altijd even langs mijn ouders op de terugweg, dus daar kijk ik naar uit.

Na het eten gaat de jongste spelen bij wat vriendjes in een andere wijk. Manlief fiets voor de helft mee, zodat hij het laatste (veilige) stukje alleen kan. Helaas gaat het daar gigantisch mis. Waarschijnlijk heeft hij erg hard gefietst en maakt hij een flinke smakkerd maakt met zijn fiets.

Na een kwartier komt hij weer binnen wandelen met flinke schaafwonden. We vangen hem op en even later kom er een meneer met zijn fiets de tuin in. Deze man was zo attent om hem en de fiets in de auto te gooien en hem thuis te brengen. Eeuwig dankbaar!


Vrijdag
Vandaag voor de laatste keer naar de cursus, ik ben zo benieuwd wat het gaat worden. Als digi-nerd zou ik dit ook wel willen ;) De cursus deed hij trouwens bij Gewoon Saskia, zij geeft ook typecursussen in de omgeving van Culemborg. #nospon.

Verder weer een lekker dagje thuis met super lekker weer. Echt genieten....helaas slaat dat genieten als snel om. Na een week op een pakketje te hebben gewacht krijg ik toch een beetje argwaan. Als ik dingen ga nakijken blijkt die argwaan te kloppen. Het account waar ik het artikel gekocht had bestaat niet meer en na contact met Marktplaats blijk ik te zijn opgelicht.

Na 20 jaar actief te zijn op Marktplaats dacht ik de kneepjes van het vak toch wel te kennen. Maar helaas, ik ben er toch in getrapt. Het gaat me niet om die vier tientjes, het gaat me er vooral om dat die oelewapper keihard heeft zitten liegen in dat zogenaamde leuke gesprekje. Ik hoop dat hij erg gelukkig is tijdens het uitgeven van ons geld.

Uiteindelijk fiets ik maar gewoon naar de Intertoys en koop het spel Animal Crossing als nog. Dit is ons duur komen te staan. Maar gelukkig zijn er wel drie mensen in dit huis heel blij me dit spel, waaronder ik zei de gek ;)


Zaterdag
Vandaag rommelen we weer lekker in en om het huis. We maken een grote pan bloemkoolnasi zodat ik dit bijvoorbeeld mee naar het werk kan nemen als lunch.


We worden ook nog verrast door deze heerlijke taart. Manlief had even geholpen met het ophangen van een lampje bij kennissen van school. En dan krijg je gewoon zo een heerlijke zelfgemaakte taart. Te lief!

OreoCheesecake

Zondag Moederdag
Vandaag is het moederdag en nadat ik op bed ben verwend met (zelfgemaakte) cadeautjes doe ik een poging om te gaan hardlopen. Ik merk bij vertrek al dat het niet lekker gaat. Ik heb al een tijdje een blaar op mijn hak en ik merk dat ik mijn voet helemaal verkeerd strek. En zelfs mijn schoen opnieuw aan doen heeft geen zin.

Het wordt een afwisseling van wandelen, hardlopen, Pokémon vangen en genieten van de mooie omgeving. Na twee en halve kilometer ben ik weer thuis, onder het motto beter iets dan niets. Ik spring onder de douche om dit drama snel te vergeten en daarna doen we een rondje oma's met cadeautjes.


's Avonds word ik verrast door manlief die sushi heeft besteld, echt te lekker! Dit is het beste moederdagcadeau dat ik me kon wensen. Met een lekker wijntje erbij is de feestmaaltijd helemaal compleet.

Yue Lang

En dit was het weer voor deze week. Best enerverend met de valpartij en de oplichting kan ik jullie vertellen. Bedankt weer voor het lezen en tot volgende week!

You May Also Like

4 Comments

 1. weer helemaal gelezen, groetjes evert kupers

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat sneu en wat een groot plek, precies op die plek had ik ook een enorme wond toen ik 10 was (van skeeleren). En wat balen van die oplichting, dit is mij ook overkomen voor 60 euro toen.. zo rot! Die taart ziet er trouwens zo goed uit.. jammie! Fijn weekend alvast

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heel vervelend van die oplichting, fijn om te lezen dat ik niet de enige ben. Want ik voelde me ook nog eens heel dom. Dank je wel, jij ook een fijn weekend!

   Verwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: