5 tips om je vakantiegeld goed te besteden!

by - mei 31, 2020

Jullie begrijpen wel dat er maar één goede tip is om jouw vakantiegeld goed te besteden en dat is SPAREN! Maar het kan zijn dat jouw situatie net iets anders nodig heeft om jouw financiële basis te versterken. In dit artikel geef ik je vijf tips om je vakantiegeld echt goed te besteden en je niet te laten verleiden door al die reclames in deze onzekere tijd.

Afbeelding van Alexas_Fotos via Pixabay 

Reclames met het woord 'vakantiegeld' er in verwerkt, vliegen je om de oren. In deze onzekere tijd doen de commerciële reuzen er alles aan om ons zuurverdiende vakantiegeld uit onze zakken te kloppen. Trap er niet, dit is juist de gelegenheid om jouw financiële basis te versterken.

Lees ook: Zeven Spaartips

1. Sparen

Zet je vakantiegeld lekker op je spaarrekening, daar staat het veilig. Mocht je dan toch besluiten om van de zomer lekker op reis te gaan kun je het altijd weer terug boeken.

2. Crisis Buffer

Zoals jullie misschien wel weten hebben wij onze spaarrekening verdeeld in spaarpotjes met verschillende spaardoelen. Boven aan deze potjes staat de crisisbuffer. Dit is een potje met 1000 euro voor onverwachte uitgaven, zoals de spreekwoordelijke wasmachine. Misschien handig om van jouw vakantiegeld zo een crisispotje aan te leggen.

3. Schulden aflossen

Je kunt je vakantiegeld ook gebruiken om je schulden af te lossen. Het beste is om eerst de schuld met de hoogste rente af te lossen. Maar je kunt er ook voor kiezen om meerdere kleinere schulden of betalingsachterstanden weg te werken. Hierdoor wordt het aantal schuldeisers minder en krijg je meer overzicht. Overzicht op je financiën is dan ook de sleutel om van je schulden af te komen.

4. Achterstallig Onderhoud

Misschien erger je al jaren aan een verrot kozijn, een lekkende kraan of een tochtig zolderraam. Nu is dit de kans om het op te (laten) knappen. Moet jij eens kijken wat een goed gevoel dat geeft.

5. Beleggen

Als je de vier bovenstaande punten allemaal op orde hebt en je minstens een buffer hebt van een half jaar vaste lasten. Kun je misschien gaan kijken om te investeren in de toekomst. Ik vertelde al eerder dat we sinds kort een beleggingsrekening hebben. We zijn heel klein begonnen en een beetje zoekende, maar het is zeker de moeite waard om je er eens in te verdiepen.

Hopelijk laat jij je niet verleiden door al die reclames op televisie of social media en ga je verstandig om met je vakantiegeld. Een stabiele financiële basis is belangrijk en verdient iedereen.

You May Also Like

6 Comments

 1. Meestal koop ik wat dure houdbare zaken op voorraad in. Dat scheelt weer in de boodschappen, later.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is inderdaad ook wel een hele goede, zo had ik het nog nooit bekeken.

   Verwijderen
 2. Een deel van je vakantiegeld wegschenken aan een goed doel? Bieke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is een hele goed tip, helemaal als je je financiën goed op order hebt

   Verwijderen
 3. Schulden aflossen is altijd een goeie, ik sta het liefst nooit bij iemand in het krijt (qua geld dan..). Als dit wel zo is dan zou ik dit het liefst zo snel mogelijk aflossen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ook hoor, gelukkig gebeurd het bijna nooit behalve de hypotheek dan ;)

   Verwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: