Onze Zeven Life Hacks in Huis!

by - mei 10, 2020

Iedereen kent ze wel; filmpjes of artikelen met van die handige life hacks. Maar wat is een life hack nou eigenlijk? Vandaag leg ik uit wat het is en laat ik zeven life hacks zien die wij toepassen in ons huishouden.


Wat is een Life Hack?

Een life hack is eigenlijk gewoon een andere naam of term voor een handige tip die je leven makkelijker maakt. Dat het steeds populairder wordt is vooral te danken aan het feit dat je ze steeds vaker voorbij ziet komen op Social Media. Maar eigenlijk zijn het al eeuwen oude trucjes om het leven te veraangenamen.
Ook wij gebruiken life hacks in ons huishouden. Sommige gebruiken we al jaren en sommige gebruiken we sinds kort. Hieronder deel ik onze zeven favoriete life hacks;

Plantenspuit met Schoonmaakmiddel

In onze badkamer staan twee plantenspuiten met schoonmaakmiddel. In de ene zit schoonmaakazijn en in de andere zit een sterk schoonmaakmiddel aangelengd met water. Deze laatste gebruik ik als een soort snelle allesreiniger om even een doekje over de wastafel en dergelijke te halen. Zo zorg je ervoor dat je alles op een snelle manier kan bijhouden.


Opbergen Inpakpapier

Deze life hack stal ik ooit van de achterbuurtjes. Na twee weken hun lieve poezen te hebben verzorgd, wilde ik even een stofzuiger door het huis halen voor dat ze thuis kwamen van vakantie. Daar zag ik in hun kelderkast deze geweldige life hack. Rollen inpakpapier bevestigd met elastiek aan de onderkant van de trap. 

Met spijkers, schroeven of nietjes bevestig je elastiek aan de trap of wand en daar tussen stop je het inpakpapier. Netjes opgeborgen en lekker overzichtelijk.


Simpele Schuifzolder

Met een man die veel vist en twee jongens begrijpen jullie wel dat onze schuur veel te klein is. Mijn man vond daar iets handigs op en schroefde twee oude planken tegen het balkenplafond van onze schuur. Handig om langwerpige spullen in te schuiven zoals parasols, tenten, vliegers en dergelijke.


Slipper Repareren met Broodclipje

Ik denk dat dit één van de beroemdste life hack is die er bestaat. En die konden we onlangs goed gebruiken. Toen half maart de zomerse temperaturen invielen kwamen al snel de slippers uit de kast. Mijn jongste loopt er letterlijk dag en nacht op. Dus dan kan het wel eens gebeuren dat je ergens achter blijft haken of de slipper dubbel klapt.

Balend kwam hij terug van de speeltuin en dan heb je natuurlijk niet zo maar een tweede paar bij de hand. Dus loste mama dit heel snel op door een broodclipje aan de onderkant te bevestigen. Zo kan er weer prima op gelopen worden en kunnen we op ons gemak op zoek naar een nieuw paar.


Verlengsnoer bij de Zithoek

Deze life hack is een beetje een luxe probleem-hack. Omdat de jongens onze afdankertjes als telefoon hebben, zijn de batterijen niet zo heel goed meer. Het is dus erg handig om bij de bank een verlengsnoer te hebben liggen. Dat als ze een uurtje op hun telefoon gaan, ze altijd een oplader bij de hand hebben.


Linnen Tasjes Opbergen

In de loop van de tijd hebben we als gezin heel wat linnen tasjes verzameld. Sommige gekregen en sommige gekocht. Altijd handig en beter voor het milieu. Maar waar laat je die dingen? Nou hier dus; in de meterkast met een handige opberger van de IKEA.


Mandje in Gootsteenkastje

De laatste life hack is ook tevens mijn allerbeste vind ik zelf. Deze hack stamt nog uit mijn minimalistische periode, die ik helaas niet heb door gezet. Ik bevestigde een mandje aan de binnenkant van het deurtje van ons gootsteenkastje. Deze kun je bevestigen door middel van zuignappen of plakstrips.

In dit mandje stop je dan de afwasborstel, vaatwasmiddel, schuursponsje en vaatdoekje. Je hebt alles snel bij de hand en het voordeel is dat alles lekker kan luchten omdat het een mandje is. Het mandje kocht ik ooit bij de HEMA, maar of ze die nog hebben weet ik niet.


Hopelijk heb ik jullie kunnen inspireren met deze zeven life hacks die we gebruiken in ons huishouden. Misschien heb jij een goede aanvullende life hack voor ons? Laat het me weten in de comments.

You May Also Like

0 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: