Week 23; Het Mag Weer, Muizen, Hamburgeravond, Terug Krabbelen, België en Saai!

by - juni 10, 2020

Welkom bij weer een nieuw weekoverzicht. Deze week begonnen we met een heerlijke dag op het terras. Verder was het een kneuterig weekje met onder andere opruimen, een gezellige hamburgeravond en een doodsaai weekend.


Maandag Tweede Pinksterdag
Vandaag hebben we afgesproken met vrienden op een terras bij een zwemplas. Het mag namelijk weer en we maken er gelijk gebruik van. Met prima afstand van de rest van de mensen en natuurlijk onderling hebben we een heerlijke en gezellige middag. 


Dinsdag
Vandaag weer in het gareel. Ik werk thuis en de jongens weer een halve dag naar school. De jongste gaat ook weer naar school sinds twee weken. Gelukkig weer helemaal opgeknapt!

Lees ook: Het weekoverzicht van vorige week!

Sam is de afgelopen week al drie keer met een muis thuis gekomen :( Vandaag heeft ze er weer één te pakken en ze speelt er mee in de tuin.


Ik werk dus een dagje thuis en ik doe een nog een werkgerelateerde cursus, saaie stof om door heen te komen, maar het is gelukt. 's Avonds een klus van hele andere aard; morgen wordt de groene container geleegd. Dus ik snoei de klimop van de erfafscheiding, dan kan het morgen gelijk afgevoerd worden.


Woensdag
Vandaag is het hele gezin thuis! Manlief werkt spontaan een dagje thuis, mijn parttime dag en de jongens voor de laatste keer 'vrij' op woensdag. Wel moeten ze aan hun huiswerk natuurlijk, dus de ochtend zijn we zoet.

's Middags komt er gezellig een vriendje spelen en ik pak een gedeelte van mijn kledingkast aan. Niks om aan te trekken deze mooie zomerdagen, het is echt vreselijk. En mijn kast puilt uit! Uiteindelijk zoek ik al mijn truien, shirts met lange mouwen, T-shirts en hemdjes uit. Er gaat aardig wat weg, maar nog steeds niets om aan te trekken ;)


's Avonds houden we een gezellige hamburgeravond. Hamburgers op de barbecue en zelf je eigen hamburgerbroodje bouwen, de jongens vinden het geweldig! Geslaagde en gezellige avond.


Donderdag
Vandaag een dagje naar Tiel om te werken. Als de wekker gaat besef ik me dat vanaf volgende week, als de jongens weer volledig naar school gaan, dit weer dagelijkse kost wordt. En dat valt me zwaar. Ook al heb ik best uitgekeken naar dat moment, ik begin toch wel een beetje terug te krabbelen eerlijk gezegd. Want hoe fijn was het dat we drie dagen per week geen wekker hoefden te zetten.

Verder wordt het een fijne en drukke werkdag met een hoop nieuwe dingen. Ik rijd nog even langs mijn ouders en we kraken de laatste walnoten. We waren gisteren met deze klus begonnen, nu alles klaar. Wat een werk, maar wel lekker en gezond!


's Avonds op de bank lekker genieten van een lekker kopje thee en versgebakken cake. Deze bakten de mannen vandaag, echt heerlijk!


Vrijdag
Ik heb weekend en de jongens gaan een ochtendje naar school. Ik doe even wat boodschapjes en ga bij een vriendin op de koffie en kletsen gezellig bij. Weer bijtijds huiswaarts, want de jongens staan om half twaalf weer voor de deur.

De rest van de middag zijn we lekker kneuterig thuis en beter zal het niet worden de komende dagen. De saaiheid druipt er van af, excuses daarvoor. Uit verveling sorteer ik mijn letterkralen en neem ik gelijk het moment om te kijken hoeveel juffen-armbandjes ik nog kan maken.


's Avonds kijken we met het hele gezin naar de finale van The Voice Kids. De spanning is af te lezen van die koppies van de jongens en om half elf komt dan eindelijk het hoge woord er uit! Daarna snel naar bed.

Zaterdag
Ook vandaag weer een saai dagje thuis, maar ik geniet er stiekem ook wel van. Wasjes draaien, boodschapjes doen en ik maak nog een leuke slinger dat we als cadeau gaan geven aan iemand op het werk. Het eindresultaat laat ik volgende week zien, want ik weet niet of we het al gegeven is als dit weekoverzicht online komt.


De jongens spelen lekker de hele dag met de achterbuurtjes en Martijn vertrekt voor een nachtje vissen in België, ook dat mag weer!

Zondag
Vandaag doe ik een poging tot hardlopen, what was I thinking :( Ik was zo klaar met mijn energieloze slome leventje dat ik gewoon moest hardlopen. Helaas gaat het niet en loop ik letterlijk een blokje om van één kilometer. Tijd heelt wonden zeggen ze, laten we het hopen.

Dan maar de jongens lekker verwennen met een heerlijke smoothiebowl, de jongens vroegen hier al weer een tijdje naar. Dus aan de slag dan maar, het eindresultaat mag er zijn en ze vinden het heerlijk!


De rest van de dag is letterlijk een luie zondag. Het weer zit ook niet echt mee, dus we spelen nog een leuk spelletje dat we pas van opa en oma hebben gehad. We kenden dit spel al van de camping, daar speelden we het met vrienden. Leuk spel en manlief en ik worden dik ingemaakt door de jongens.


Dat was het weer voor deze week, misschien een beetje een saaie week. Morgen begint het normale leven weer, de jongens gaan dan weer volledig naar school en ik ga weer een extra dagje werken. Ik ben benieuwd! Bedankt voor het lezen en tot volgende week.

You May Also Like

2 Comments

  1. weer helemaal gelezen, ook ik ben dagelijks lekker bezig met voorbereidingen van podcasts voor de Nationale Ziekenomroep, ivm corona kunnen we nergens live audio opnames maken en plannen we nu zeker tot juni 2021 iedere maand een boekbespreking van een 30 tal boeken waarvoor we de auteur zelf de achterflap laten inspreken op zijn/haar eigen mobiele telefoon als whatsapp of dictafoon bestand en het dan naar mij te sturen. Half juli staat er weer een nieuwe podcast deel 2- 75 jaar vrijheid & herinneringen aan de 2e wereldoorlog, aandacht voor een 30 tal boeken, wordt weer een mooie uitzending, je kunt ons ook liken op onze facebookpagina De Nationale Ziekenomroep, dat vinden we leuk.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik las net mijn bijdrage met een klein foutje, er staat half juli maar dit moet zijn half juni de 2e podcast op www.nationaleziekenomroep.com.

    BeantwoordenVerwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: