Doelen en Duurzaam Mei 2020

by - juni 07, 2020

De maand mei zit er weer op, dus tijd voor een terugblik. Het was een fijne maand, maar ook een maand waarin we weer even met beide benen op de grond werden gezet. Qua doelen scoorden we zeer goed; zo hadden we de één na beste maand ooit wat betreft de zonnepanelen en boekten we een recordbedrag naar onze spaarrekening.

Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay

Persoonlijk

 • Fysieke Gezondheid; vol goede moed ben ik in mei begonnen om iedere dag te sporten thuis. Heerlijk om weer iedere dag met lichte spierpijn rond te lopen en het geeft een impuls om gezond te eten. Nu volhouden! Helaas in de laatste week van de maand een flinke blessure opgelopen wat niets met het sporten te maken heeft. Alles is dus weer op een laag pitje. Zelfs het hardlopen heb ik vervangen door wandelen. Ik liep deze maand 15,5 kilometer hard.
 • Mentale Gezondheid; gaat heel goed. Ik zit in een hele lekkere flow zo thuis met de kinderen. De heftige koortsaanval van de jongste had een diepe impact, maar gelukkig kwam het allemaal goed.
 • Werk; gaat gestaag. Het blijft rustig, maar er zijn ook ontwikkelingen. Ik zie er wel een beetje tegen op om straks weer meer op kantoor te gaan werken, omdat we in zo een lekkere flow zitten thuis. Maar het is ook wel weer gezellig en geeft meer structuur.
 • Minimaliseren; Nog steeds goed bezig met opruimen, maar heel eerlijk!? Dit kan ik oneindig blijven doen als jullie eens wisten hoeveel zooi we in onze kasten en op zolder hebben.

Taxx Lifestyle/Blog

 • Bestellingen; deze maand mocht ik maar liefst zeven bestellingen maken voor mijn webshop. In alle categorieën en dat vind ik leuk! Vooral de armbandjes deden het goed.
 • Unieke Bezoekers; deze maand bezochten 2762 unieke bezoekers mijn blog. Dat is echt een flinke stijging, ik ben bang maar van tijdelijke aard, maar zeer tevreden. 
 • Totale Omzet;  leuke bestellingen dus in mijn webshop en ik heb een paar dingetjes lopen voor mijn blog, maar dat is nog even afwachten allemaal.

  Financieel

  • Sparenhet was een zeer goede maand qua sparen. Kan ook niet anders als je het artikel '5 tip om je vakantiegeld goed te besteden' schrijft ;)En dan heeft manlief zijn vakantiegeld nog niet eens gehad! Hij had wel een kleine eenmalige bonus deze maand en ik zette mijn volledige vakantiegeld op de spaarrekening. Met ons maandelijks vaste spaarbedrag erbij, houdt dat in dat we in totaal meer dan een full-time maandsalaris konden overboeken. Ons inkomensverzekeringspotje dat wat schade had opgelopen na de aanschaf van mijn auto afgelopen september is weer vol.

  Spaargrafiek

  • Boodschappenbudget; blijft een drama die boodschappen, we gaan bijna dagelijks naar de supermarkt omdat er weer wat op is. Kijk er nu al tegen op als ik twee grote pubers in huis heb ;)  Gelukkig bleven we wel binnen budget, we gaven € 472,32 uit aan boodschappen.
  • Tweedehandsverkoop; we verkochten voor € 20,50 aan tweedehands spullen.
  • Euroclix; deze maand verzamelden we 408 euroclix bij elkaar. Dat is een stuk minder dan vorige maand, maar dat was ook wel omdat we veel kochten. Nu is dat gelukkig een stuk minder. In totaal staan we nu op 5234 clix en hebben dus de grens van 5000 clix behaald. Dat staat gelijk aan een uitbetaling van 70 euro, toch sparen we nog even door voor een betere wisselkoers.

  Energieverbruik

  • De maand mei was de op één na beste maand die we gehad hebben sinds de zonnepanelen er op liggen. Juli 2018 bracht 419 kWh op en deze maand dus 404 kWh. Helaas verbruiken we wel nog steeds meer stroom dan normaal. Eén boosdoener heb ik denk ik gevonden en dat is de tweede wifi-modem die we sinds twee maanden hebben. Daarnaast kun je zien dat we sinds de Coronacrisis, en dus meer thuis zijn, structureel meer water verbruiken.  

  Zonnepanelen

  Dat was het voor de maand mei, die overwegend positief was. Dit gaan we vasthouden en hopelijk kan ik binnenkort weer lekker sporten. Bedankt voor het lezen en tot de volgende Doelen en Duurzaam.

  You May Also Like

  0 Comments

  Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: