Week 22; Klussen, Darmvirus, Mijlpaal, 40(!), Bestellingen en Me-time!

by - juni 03, 2020

Leuk dat je weer meeleest met een nieuw weekoverzicht. Deze krabbelde de jongste langzaam weer op, gingen we weer aan de klus, beleefden we een heel bijzonder moment, vierden we feest, mocht ik werken aan een paar super leuke bestellingen en genoten van het heerlijke weer.


40 worden

Maandag
Omdat de koorts bij de jongste uiteindelijk niet meer is terug gekomen na afgelopen vrijdag besluiten we alles weer op te pakken. Manlief naar zijn werk, de oudste weer naar school en ik ben gewoon lekker thuis om de jongste de komende dagen lekker te vertroetelen.

We houden het bij een rustig dagje waarin ik lekker het huis opruim en tegelijk nog wat nieuwe ideeën op doe. Nou ja nieuw, eigenlijk wil ik dit al heel lang, maar eigenlijk was het een beetje onzinnig. Maar nu de woonkamer echt af is en ook de accessoires steeds meer hun plek vinden kan ik het toch niet laten.

Plank beitsen aflakken

Ik wil toch een andere plank op onze Besta televisiekastjes en dan dezelfde dikte en kleur als in de keuken. Als manlief uit zijn werk komt, opper ik het idee en zetten we het gelijk in gang. Een uur later sta ik de nieuwe op maat gezaagde plank te lakken.

Dinsdag
Gisteravond abrupt nog even mijn thuiswerkdag omgegooid in verband met manlief zijn werk. Vandaag dus een dagje naar Tiel en manlief een dagje thuis. En daar ben ik heel blij mee, want we worden weer eens verwend met eten. Hoe kan het ook anders ;) Heerlijke hapjes in verband met het suikerfeest.

Baklava Suikerfeest DHL

Het is weer een fijne werkdag, maar altijd wel een beetje vermoeiend. Maar helaas moet ik thuis nog aan de bak. Want gisteren zei ik A tegen de nieuw plank, dus vandaag moet ik B zeggen :(

Besta Kast Ikea Hack

Woensdag
Vandaag weer lekker thuis maar wel een drukke ochtend voor de boeg. We hebben eerste overleg met de huisarts, die constateert dat de jongste een darmvirus heeft te pakken. De komende 10 dagen even afwachten, arme vent want hij zit echt letterlijk ieder half uur op de WC.

Ook hebben we voor het eerst weer een afspraak bij de kapper. Een mijlpaal, want voor het eerst worden de jongens niet geknipt door opa. Opa vind het nog te vroeg in verband met het hele Coronavirus en dat begrijpen we volkomen.

Kapper STYL Culemborg

Helaas is de jongste nog niet fit genoeg om geknipt te worden, maar de oudste en worden wel lekker onder handen genomen en voorzien van een gezonde en nette coupe! 's Middags ga ik met de jongste de nieuwe plank op de kastjes plaatsen. Hij geeft vanaf de bank aanwijzingen en het eindresultaat mag er zijn. Blij dat we het toch gedaan hebben.

Besta Kast IKEA Hack

Donderdag
Vandaag een bijzondere dag want manlief wordt veertig, helaas moet hij onverwachts buiten de deur werken. Ik werk dus een dagje thuis, de oudste naar school en de jongste nog lekker thuis.

slinger 40

Maar er is een wonder gebeurd. Ik denk dat de huisarts een toverspreuk over hem heeft uitgesproken want hij is wonderbaarlijk genezen. Meneertje eet als een bootwerker en hoeft pas om een uur 's middags naar de WC. Dat hebben we sinds zaterdag niet meer meegemaakt. Echt heel erg opgelucht, maar we juichen nog niet te vroeg.

Het wordt een gezellig dag, de oudste neemt uit een vriendje mee om te lunchen en er wordt er gespeeld. Manlief is redelijk vroeg thuis en vieren aan het eind van de middag zijn verjaardag met een taartje in de tuin. Verder wordt er lekker Sushi gegeten en wordt hij uit verschillende hoeken verrast.

's Avonds werk ik nog aan een super leuke opdracht voor iemand die ik al jaren ken via het internet. Ik maak deze gave armbandjes voor haar en vind het echt een top idee. Zo leuk, ik ga kijken of ik nog genoeg letters heb en ze in mijn webshop zetten.

juffen cadeau armbandjes

Vrijdag
Ik heb dus lekker weekend, de oudste gaat nog een ochtendje naar school. Eigenlijk heb ik er niet zo bij stil gestaan maar eigenlijk zouden we vandaag ons kampeerweekend met vrienden hebben. Dit gaat ook helaas niet door, maar wat hadden we een mooi weer gehad mensen. Dat is dan echt heel jammer.

Vandaag is ook de dag dat de jongste echt weer aan de betere had is, gisteren had hij al een goede dag en vandaag nog beter. Zo fijn, want we hebben ons echt zorgen gemaakt. Ook haal ik eindelijk de bakjes op bij de Albert Heijn. Mede dankzij mijn tante kon ik deze bakjes halen. 

Albert Heijn Vershoudbakjes

Ook mag ik nog werken aan een hele leuke bestelling. Sinds een tijdje heb ik de kleur okergeel in mijn assortiment en gisteren vroeg iemand mij of ik ook een okergele slinger kon maken. Vol trots zei ik ja en ik mocht deze prachtige eerste okergele slinger maken.

Okergele Naamslinger Zeger

Na het eten gaat de jongste voor heet eerst weer een uurtje buiten spelen, yeah wat een mijlpaal. Daarna kijken we weer naar The Voice Kids. Op de een of andere manier dachten we dat de finale zou komen. Maar blijkbaar zijn het alleen maar herhalingen van herhalingen. Beetje jammer.

Zaterdag
Twee relaxte dagen voor de boeg. 's Ochtends pluk ik op mijn gemak weer een schoteltje aardbeien van onze plant af. Dit jaar hebben we echt al een goede oogst en dat van maar één plant.

Aardbeien uit eigen tuin

Verder rommelen we een beetje aan en 's middags gaan de mannen nog even zwemmen. Dus lekker het rijk alleen; ik maak eerst een wandelingetje van een kilometertje of drie en daarna kijk ik een vlog en lak ik mijn nagels. Al dat geen goede me-time is.

Vlog Josh Veldhuizen

Zondag Eerste Pinksterdag
Ik start de dag met een rondje wandelen, vanwege wat lichamelijke ongemakken laat ik het hardlopen even bij wat het is. De planning was drie kilometer, uiteindelijk loop ik vier en halve kilometer langs de mooiste plekjes van Culemborg.

Culemborg Natuur

De rest van dag doen we eigenlijk helemaal niks. Beetje luieren in de tuin en op de bank, het is echt vreselijk, maar ook wel lekker. 's Avonds worden de jongens uitgenodigd om marshmallows te komen roosteren bij de buurtjes. En daarna wordt er nog heel lang buiten gespeeld.

Marshmallows roosteren

En dat was het weer voor deze week, een week waarin het gelukkig weer wat rustiger werd qua gekke dingen en dat gaan we vanaf nu vasthouden ;) Bedankt voor het lezen en tot volgende week.

You May Also Like

8 Comments

 1. Nog van harte gefeliciteerd met de veertigste verjaardag van je man!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze week ook eindelijk bij de kapper geraakt. Profociat aan je man voor zijn verjaardag!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk weekoverzichtje. En wat is de kast leuk geworden, ookal is alleen het blad veranderd.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een fijne week. Ook fijn dat de jongste weer opgeknapt is. Ik vind de plank echt een verbetering!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind het idee van die plank op die tv-kast wel gaaf. Heb dezelfde kast van Ikea, dus misschien sla ik ook wel aan de klus :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Die baklava ziet er heerlijk uit! En wat een mooie witte kast hebben jullie staan zeg. Heel leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh wow, ik vind het gepimpte meubel onder de tv echt heel erg mooi geworden. Ik ben echt een fan van hout!

  BeantwoordenVerwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: