5x Financieel Leesvoer!

by - juni 21, 2020

Of je nu wel of niet op vakantie gaat dit jaar; met een goed boek in de zon is altijd een goed idee. Of je nu weg zwijmelt bij een roman, griezelt met een thriller of werkt aan je zelfontplooiing door middel van een zelfhulpboek. In dit artikel geef ik je vijf boekentips op het gebied van financiën waarvan je er zeker één moet lezen deze zomer.

Financiele boeken
Afbeelding van StockSnap via Pixabay

Hypotheekvrij!

Dit was één van de eerste boeken die ik las op het gebied van financiën. Toen we hier negen jaar geleden kwamen wonen stond ons huis direct al flink onder water door de crisis. Zo ontstond de interesse naar aflossen en kocht ik het boek Hypotheekvrij! van  Gerhard Hormann. Inmiddels wat afgelost en staat ons huis, mede door de huidige markt, al lang niet meer onder water. En gelijk de tips in de praktijk gebracht en het boek weer doorverkocht op Marktplaats.

Lees ook: Hoe kun je extra geld verdienen tijdens de lockdown

Miljonair met een gewone baan

Heel eerlijk heb ik over dit boek wel mijn twijfels, maar het staat wel hoog op mijn lijstje. Ik ben namelijk bang dat het te veel is gericht op beleggen en investeren. Volgens dit boek moet het namelijk mogelijk zijn om met een modaal inkomen financieel onafhankelijk te worden. Ik zou niet weten hoe, dus daarom mijn nieuwsgierigheid naar dit boek.

Een dubbeltje op zijn kant

Het televisieprogramma was al favoriet, maar het boek is ook zeker een aanrader. Annemarie van Gaal en John Williams helpen je op een eenvoudige manier hoe je naar een schuldenvrij leven kan toewerken. Gelukkig hebben wij geen schulden, maar de tips zijn ook heel handig om geld te besparen.

Financiele boeken

Rich Dad Poor Dad

De titel van dit boekt sprak me al jaren aan. Eerst dacht ik dat hij een arme vader en rijke stiefvader had of zo, maar niets is minder waar. Robert Kiyosaki verteld hoe hij als jongen uit een gewoon arbeidersgezin leerde van een vader van een vriend wat je met geld kan doen en wat juist niet. Inzichten krijgen in je inkomsten en uitgaven en welke karaktereigenschappen je moet hebben om goed met geld om te kunnen gaan. Dit boek geeft een goed beeld waarom sommige mensen nooit rijk zullen worden en zo kan ik nog wel even door gaan. Echt een aanrader om niet in het vaste stramien van 'loonslaaf' te blijven hangen. 

Duur Huis, Nooit Thuis

En dan het laatste boek is echt een aanrader, al is het maar omdat ik er zelf in voorkom. Wil je op een makkelijke manier jouw mindset over geld veranderen? Dan moet je dit boek zeker lezen. Het boek Duur Huis, Nooit Thuis werd geschreven door Renee Lamboo van Porterenee.nl.

Veel leesplezier deze zomer!


*dit artikel bevat affiliate linkjes

You May Also Like

0 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: