Mijn vijf favoriete kamerplanten!

by - april 11, 2021

Dat ik de laatste jaren niet vies ben van een kamerplantje meer of minder in huis hadden jullie al gemerkt. Het gaat me ook steeds beter af om mijn plantjes goed te verzorgen en langer in leven te houden. In dit artikel deel ik mijn vijf favoriete kamerplanten met leuk tips en weetjes.

5v favoriete kamerplanten Monkey Leaf Monstera

Graslelie

Dit is één van mijn favoriete planten omdat deze al jaren door onze familie zwerft. Van kleine stekjes tot mooie opgekweekte exemplaren, ze komen allemaal voorbij. Mijn tantes zijn er experts in en ik pik er graag een graantje van mee. Zoals deze bijvoorbeeld die ik in deze grootte van mijn tante kreeg en een mooi plekje gaf in onze slaapkamer.

Graslelie Slaapkamer

De graslelie is makkelijk te onderhouden en krijgt vanzelf scheuten waar babyplantjes aan groeien. Deze babyplantjes zet je een tijdje in het water tot ze wortel schieten en dan kunnen ze zo de grond in.

Monstera

Of te wel de gatenplant is erg populair op dit moment. Sinds een paar jaar ben ik helemaal fan van deze plant en geeft je echt dat urban gevoel. Ik koop ze vaak in de aanbieding bij de supermarkt en groeien vanzelf uit tot mooie grote exemplaren.  

Monstera Gatenplant jngl.nl

De Monstera is een makkelijke plant om te onderhouden en met zijn grote balderen een mooie eye-catcher in het interieur.

Jade Plant

Misschien is dit niet een hele mooie moderne plant, maar ook deze plant heeft voor mij een emotionele waarde. Inmiddels heb ik vier exemplaren in huis en deze komen ook allemaal uit de familie. Onlangs ging ik op de thee bij mijn tante en gingen er twee new born exemplaren mee naar huis. 

Jade Plant

Ook deze plant is zeer makkelijk te onderhouden omdat hij tot de vetplanten behoort. Kan best even zonder water en kan ook op warme plekken staan zoals bijvoorbeeld boven de verwarming.

Monkey Leaf Monstera

Deze plant behoort tot de Monstera-familie en is geliefd door zijn prachtige bladeren; letterlijk een gatenplant. Ik mocht dit exemplaar uit zoeken bij jngl.nl waar ze een ruim assortiment van mooie planten aanbieden.

Monkey Leaf Monstera Jngl.nl

Waarom dit concept mij zo aanspreekt is dat zij voor iedere verkochte plant in hun webshop in samenwerking met de organisatie One Tree Planted ergens op de wereld een nieuwe boom planten. Bijvoorbeeld na de bosbranden in Australië, maar ook in het Amazone-gebied of in Roemenië waar veel ontbossing is.

Drakenklimop

Deze plant geeft mij echt een jungle gevoel. Je kunt hem lekker zijn gang laten gaan als hangplant, maar ook laten klimmen tegen bijvoorbeeld een mosstok. Ik ben zelf erg fan van dit exemplaar als hangplant en ben erg blij met deze aankoop.

Drakenklimop jngl.nl

De plant is makkelijk te verzorgen en erg populair hier in huis. Je ziet hem dan ook vaak voorbij komen op mijn blog en social media als decoratie. 

Ik ben heel erg benieuwd wat jouw favoriete kamerplant is en of deze ook in mijn lijstje staat? Ik ben in ieder geval groot fan van deze vijf kamerplanten en je zult ze vaker langs zien komen op mijn blog of socials.

Eén van deze producten heb ik gratis mogen ontvangen en is een samenwerking.

You May Also Like

0 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: