Thuis Koningsdag Vieren; 5 tips

by - april 25, 2021

Voor het tweede jaar op rij vieren we Koningsdag thuis, met het gezin of misschien een vriend of twee. Hopelijk is het mooi weer en kunnen we naar buiten. Maar hoe kom je Koningsdag thuis nou door? Op de valreep geef ik je 5 leuke tips om deze feestelijke dag een oranje tintje te geven.

Thuis Koningsdag vieren 5 tips

Huis in Oranjesfeer

Breng je huis in de oranje sfeer. Je hebt vast nog wel ergens een doos met oranje snuisterijen voor Koningsdag of voetbal staan. Versier je huis van binnen en van buiten, daar worden anderen ook nog eens blij van. Mocht je geen doos meer hebben op zolder omdat je net als ik alles minimaliseert; kijk dan eens naar dit soort pakketten.

Lees ook: Onze feestweek in Coronatijd!

Oranje Tompoucen

Uiteraard kunnen de Oranje Tompoucen niet ontbreken op deze feestelijke dag. Bestel ze bij de plaatselijke bakker of maak een shopafspraak bij onze landelijke hofleverancier. Heerlijk bij de koffie of een kopje thee en je bent gelijk in de Koningsdagsfeer.

Oranje Tompouce Verhallen Culemborg

Koninklijk Gezin op Televisie

Vanaf tien voor elf kun je op NPO 1 het bezoek volgen van het Koninklijk gezin aan de High Tech Campus in Eindhoven. In een soort talkshow-achtig programma, waar bij de prinsesjes ook aanschuiven, zal er van alles de revue passeren. Voor meer informatie of het hele programma verwijs ik je naar www.koningsdageindhoven.nl.

Spelletjes in de tuin

Haal de sjoelbak van zolder, haal een pak ontbijtkoek in huis of speel het koningsspel. Genoeg te verzinnen om op deze dag leuke ouderwetse spelletjes te doen in huis of buiten in de tuin. Als iedereen zich ook nog eens mooi verkleed, kun je gelijk een wedstrijd 'De beste oranje-outfit"organiseren.

Koningsdag thuis vieren

Oranje Borrelplank

Om het geheel feestelijk af te sluiten haal je halverwege de middag een gezellige borrelplank te voorschijn. Zoek samen met je kinderen de lekkerste oranje snacks uit zoals bijvoorbeeld chipito's, mandarijntjes, paprikachips, wortels, hummus, snack paprika's en ga zo nog maar even door. Leuk en lekker voor groot, helemaal met een lekker drankje, en klein.

Bij deze wil ik jullie dan ook allemaal een hele gezellige Koningsdag toe wensen. Vier het op je eigen manier, maar  hou een beetje rekening met de maatregelen. Zodat we hopelijk volgend jaar weer op de ouderwetse manier naar de rommelmarkt kunnen, een terrasje kunnen pakken en 's avonds lekker kunnen feesten.

You May Also Like

0 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: