Week 13; Knuffelbijen, Sporten, Paaslunch, Coronatest, Off-day, Marktplaatsvondst en Pasen!

by - april 07, 2021

Welkom bij weer een nieuw weekoverzicht; deze week genoten we van het lekkere weer dat ons bijenvolkje weer tot leven bracht. Ging ik weer flink aan de bak met sporten en bewegen, deden we een Coronatest, had ik een off-day en zochten we eieren bij opa en oma.

Week 13 Weekoverzicht Taxx Life Blog

Maandag
Vandaag mijn vrije dag die ik start met hardlopen. Ik hoopte weer eens drie kilometer aan één stuk te lopen, maar mijn mindset laat het afweten. Twee keer anderhalve kilometer met een wandelpauze van 500 meter. 

De rest van de dag beetje rommelen in het huishouden en uiteraard genieten van het heerlijke weer en onze knuffelbijen. 

Knuffelbijen overwinteren

Vorig jaar maart kregen we van onze buurtjes coconnetjes met knuffelbijen er in, die kwamen toen uit en het lijkt er op dat ze toen nieuwe coconnetjes hebben gemaakt in ons bijenhotel. Deze zijn nu uit gekomen. Dit is toch helemaal geweldig ons eigen bijenvolkje. I love it!


Dinsdag
Vandaag aan de arbeid; na alle drukte van vorige week zal het de komende weken wat rustiger zijn en hebben we dus zeeën van tijd om dingen extra goed uit te zoeken, te leren en alle klachten die los komen na vorige week op te lossen. ;) 

Na het werk moet ik nog even wat wegbrengen voor de paas-activeiten op school deze week. Dat doe ik met de benenwagen en plak er een extra grote ronde aan vast voor de stappen van vandaag.  

Wandelen in Culemborg Spoor

Deze zomer schreef ik voor mezelf op dat ik op werkdagen een minimaal aantal stappen per dag wilde zetten. Dat lukt echt voor geen meter. Nu ik weer wat lekkerder in mijn vel zit wil ik hier weer naar toe werken en per dag mijn activiteitsringen van mijn Apple Watch vol krijgen.

Woensdag
Vandaag loop ik gelijk met de jongens mee naar school om wat boodschappen te halen. Ik verwen mijzelf met Hollandse aardbeien, nog veel te duur op dit moment, maar zo lekker.

Ontbijt met Aardbeien

Voor ik aan dit lekkere ontbijt begon deed ik sinds lange tijd weer een workout met wat rustige oefeningen om op te bouwen. Wil je meer van deze workout zien, check dan mijn TikTok-account.

TikTok Workout

Donderdag
Vandaag hebben de jongens paaslunch op school, ze krijgen een heerlijk paaslunch mee en op school zal er nog een kleine verrassing zijn. Daarna lekker lang weekend.

Paaslunch

Als ik uit het werk kom blijkt de oudste toch flink verkouden te zijn, vanochtend had ik al een licht twijfel. Maar hij is flink aan het hoesten en zit hij aardig verstopt. Toch maar even een testafspraak maken voor morgen.

Wat blijkt; we kunnen vanavond nog terecht, hoe fijn! Ik wil dan ook een dikke shout out geven aan alle mensen die betrokken zijn bij dit hele gebeuren. Telefonisten, mensen bij de teststraat, verkeersregelaars, iedereen is ontzettend geduldig, aardig en positief ingesteld.

Coronatest

De reden waarom ik dit wil benoemen is omdat ik het gevoel heb dat er heel veel mensen alleen maar commentaar geven op alles en iedereen. Maar besef alsjeblieft hoe blij je mag zijn dat je in een land leeft als Nederland, waarin alles prima geregeld is.

Vrijdag
Vandaag vrij genomen omdat de jongens vrij zijn in verband met Goede Vrijdag. Ik begin mijn dag goed met een wandelronde van drie kilometer. Ik breng een cadeautje naar een jarige en doe gelijk wat boodschappen. Heerlijk en wat een energie.

Helaas is die energie van korte duur. Als ik samen met de oudste zijn werkstuk na zit te kijken, word ik gebeld door mijn werk. Of ik eind van de dag nog even wat dingen kan doen; dingen waar ik niet echt heel blij van word. Klinkt misschien een beetje verwend dit en ik hou echt van mijn werk, maar hier baal ik gewoon even van. 

Gelukkig maken we het 's avonds goed en hangen we met zijn drieën onze geweldige Marktplaats vondst op, op de nieuwe zolderkamer. Dit whiteboard vond ik, nieuw in doos, op nog geen tien kilometer afstand voor maar vijf euro. Nou als daar je baaldag niet van weg gaat :)

Whiteboard

En als kers op de taart krijgen we een positief telefoontje met een negatieve uitslag van de Coronatest. Helemaal top!

Zaterdag
Vandaag een lekker rommeldagje voor de boeg, wasjes draaien, huishouden en blij dat mijn off-day van gisteren achter de rug is. Dinsdag zien we wel weer verder. 's Middag maken de oudste en ik een heerlijke wandeling rondom het centrum van onze woonplaats.

Wandelen Culemborg IJs van Meijer

Zondag
Vandaag gaan we langs bij opa en oma waar de hele tuin vol ligt met eieren. Hoe leuk om toch nog even mee te zoeken, ook voor mij ;) De buit is dan ook flink en zijn het niet alleen de eieren die verstopt waren. Helemaal leuk!

Paaseieren zoeken bij opa en oma

Aansluitend rijden we nog even langs vrienden om hun nieuwe aanwinst te bekijken, ze hebben namelijk een prachtige caravan gekocht. Uiteraard kletsen we nog even gezellig bij en daarna keren we lekker huiswaarts. 

En zo sluiten we weer een week af met eindelijk weer eens wat beweging in mijn luie donder. Nog een lange weg te gaan of misschien moet ik zelfs wel een andere weg gaan bewandelen. Maar we zijn back on track en dat is het belangrijkste. Bedankt voor het lezen en tot volgende week!

You May Also Like

0 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: