Doelen en Duurzaam December 2023

by - januari 06, 2024

Het 2023 zit er op, dus is het eerst tijd om terug te kijken op de maand december. We gingen helaas boven boodschappenbudget en het gasverbruik was iets hoger dan 'normaal'. Daarentegen hadden wij wel een paar fijne financiële meevallers, lees mee...

Doelen en Duurzaam december Taxx Life Blog

Persoonlijk

Fysieke Gezondheid; in het sporten heb ik echt een goede routine gevonden, gewoon gaan is het motto. Het gezonde eten heb ik in december niet heel veel prioriteit aangegeven. 

Mentale Gezondheid; gaat oke. Ik merk dat mijn hoofd vol zit met allerlei plannen, maar er komt weinig uit. Ook het klussen in huis staat op een laag pitje helaas. 

Minimaliseren; ja wat zal ik hier over zeggen; ik merk dat ik weer helemaal in de opruimmodus zit en eigenlijk weer te veel wil. Ik ben ook helemaal verslaafd aan minimalistische accounts op social media. Nu nog in de praktijk brengen. 


Taxx Lifestyle/Blog

Unieke Bezoekersin december bezochten 891 unieke bezoekers mijn blog. Dat is minder dan vorige maand, ondanks dat ik toch vier blogartikelen plaatste, waaronder onze mooie nieuwe binnendeur.

Omzetdeze maand geen omzet. Mijn advertentie inkomsten lopen wel, maar dat zal in de toekomst minder gaan worden in verband met een nieuwe pop-up waar ik jullie over heb geïnformeerd via dit artikel.

Financieel

Sparen; wij hadden deze maand twee financiële meevallers; wij kregen een flink bedrag terug van de energiemaatschappij en ik kreeg een declaratie terug van mijn werk, dat ik in augustus zelf had betaald. Zo konden wij én extra sparen én de timmerman plus materialen betalen zonder geld van de spaarrekening te halen. Zeer tevreden dus, volgend maand wordt anders, maar dan ruimte genoeg om hier lekker over uit te weiden.

Spaarsaldo Spaargrafiek december 2023

Beleggingen: ook deze maand weer een groei van het rendement op onze portefeuille van 54% naar 57%. 

Rendement december 2023 DEGIRO


Boodschappenbudget; deze maand gingen wij ver boven budget, wij gaven € 691,32 uit aan boodschappen. Mede door een Kerstbrunch voor de familie en wij vierden Oud & Nieuw met vrienden bij ons thuis. 

Tweedehands verkoop; deze maand verdienden wij helaas niks aan tweedehands verkopen. Ik heb nog wel het één en ander staan op Marktplaats, maar het leverde deze maand niets op. 

Euroclix; wij verzamelden deze maand 966 euroclix. Dat is heel veel en waarschijnlijk is dit de laatste keer dat het zoveel zal zijn helaas. Dit jaar zal ik hier meer over uitweiden. We staan nu op 13.562  Euroclix en sparen door naar de 20.000, daar staat een bedrag tegen over van 325 euro

Energieverbruik

Meer verbruik dan vorige maand, vooral het gasverbruik is een stuk hoger. December was gemiddeld 0,9 graden kouder dan november en we hadden ook een paar zieken in huis waardoor er vaker en vooral langer gedoucht werd. Of zal het toch aan de nieuwe instellingen liggen!? Het is lastig omdat wij ook niet echt vergelijkingsmateriaal hebben, vorig jaar december stookten wij nog volledig op gas en volop in verband met het drogen van het stucwerk. Wordt vervolgd.....

 
Dat was het weer voor december, een prima maand met een paar mooie financiële meevallers. Hierna zal ik nog een jaar overzicht plaatsten in dit oude format. En dan straks gaan we terugblikken op januari in het nieuwe formats. Ik wil jullie bedanken voor het lezen en tot de volgende Doelen en Duurzaam

You May Also Like

3 Comments

 1. Wat fijn om te lezen. Zodra de lente start, gaan wij ook terug flink opruimen, dus wij maken ook werk van het minimaliseren. Eind vorig jaar startte ik een spaarplan op en dat willen we uiteraard verder zetten in 2024. Het werkt goed en dat stimuleert uiteraard.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk om jouw reactie te lezen. Heerlijk toch om er zo mee bezig te zijn.

   Verwijderen
 2. Ik heb mijzelf ook voorgenomen om te gaan sparen dit jaar. Ook meer dan gemiddeld uitgegeven aan boodschappen en minder omzet in december, maar daar had ik wel rekening mee gehouden. We beginnen het jaar in ieder geval enthousiast.

  BeantwoordenVerwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: