Ecologische D&D Maart 2024

by - april 21, 2024

Tijd voor een nieuwe Ecologische D&D; maart was net als februari warm voor de tijd van het jaar. Ik deel ons energieverbruik en de vorderingen in huis of moet ik zeggen tuin. 

Ecologische Doelen en Duurzaam

Even een kleine intro; de Doelen en Duurzaam die maandelijks op mijn blog verschenen heb ik op gesplitst in drie nieuwe artikelen. Namelijk Persoonlijke D&DFinanciële D&D en Ecologische D&D. De reden dat ik voor het woord 'ecologisch' heb gekozen is omdat dit in de context van wonen betekent dit dat wij proberen rekening te houden met het milieu. 


Energieverbruik

Ik hoop dat jullie het verhaal van de 'graaddagen' van vorige maand een beetje hebben begrepen. Ik ben er erg blij mee om zo te kunnen vergelijken tussen de maanden in de oude situatie en de nieuwe situatie met alle duurzame maatregelen. Helemaal ook weer deze maand. 

In maart 2024 verbruikten wij netto 91(!) stroom en 44 M3 gas, dat is echt een verschil vergeleken met vorig jaar maart. Ook al stookten wij gemiddeld 2 graden minder bij per dag, nog steeds vind ik het verschil erg groot. We verbruikten bruto de helft minder stroom en netto driekwart minder. Helemaal tevreden dus. 

Energieverbruik maart 2024 Opbrengst Zonnepanelen Graaddagen

Voortgang Huis

Deze maand kregen wij 'spontaan' een nieuwe schutting. De achterburen waren met de tuin bezig en vroegen ons of wij samen een nieuwe schutting wilde laten zetten. Daar hadden wij wel oren naar en zo gezegd zo gedaan. Binnen twee weken stond er een gloed nieuwe schutting. 


Dit was al weer het laatste deel van mij Doelen en Duurzaam van de maand maart. Een hele fijne maand met inzichten en vorderingen in de tuin. Bedankt voor het lezen en tot de volgende maand met drie nieuwe D&D's.

You May Also Like

2 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: