Financiële D&D Maart 2024

by - april 14, 2024

Welkom bij een nieuwe Financiële D&D van maart. De buffer die wij in februari hebben opgebouwd, hadden wij hard nodig en helaas konden wij in maart ook niet extra sparen. Wel voor goede dingen, dus eigenlijk best tevreden.

Financien Sparen Beleggen
Foto door Rafael Classen

Even een kleine intro; de Doelen en Duurzaam die maandelijks op mijn blog verscheen heb ik op gesplitst in drie nieuwe artikelen. Namelijk Persoonlijke D&DFinanciële D&D en Ecologische D&D. Dit de Financiële D&D, ik hoop met dit artikel mensen te kunnen inspireren.
 

Sparen

Net als in februari kozen wij er voor om een buffer op onze betaalrekeningen te houden. Dat was een hele goede keuze; er overleed een fiets, uiteraard hadden wij een duurdere periode door de verjaardagen en kregen wij ook nog eens een nieuwe schutting in de tuin. Gelukkig hebben wij dit allemaal kunnen doen zonder spaarrekening aan te raken. Én spaarden wij alsnog ons vaste maandbedrag. Best tevreden dus.....

Spaargrafiek

Beleggingen

Tijdens de Corona-crisis en daardoor ook de crisis op de beurs zijn wij in maart 2020 begonnen met beleggen. Met schade en schande wijs geworden, maar inmiddels een mooi rendement opgebouwd. Het rendement op onze portefeuille daalde iets naar 52%.

Beleggen Rendement DEGIRO April

Boodschappenbudget

Deze maand gaven wij € 896,65 uit aan boodschappen. Dit hadden wij al een beetje aan zien komen door de verjaardag en twee tienerfeestjes thuis. Voor het eerst weer feestjes thuis i.p.v. buitenshuis, ook leuk!

Tweedehands verkoop

Deze maand verdienden wij helemaal niets aan tweedehands verkopen, sterker nog ik heb helemaal niets meer te koop staan op dit moment. Ik zal binnenkort weer eens wat aandacht geven aan mijn Marktplaatsaccount.  

Euroclix/Enquêtes

Wij verzamelden deze maand 570 euroclix en ik denk dat dit het nieuwe gemiddelde is. We staan nu op 15.420 Euroclix en sparen door naar de 20.000, daar staat een bedrag tegen over van 325 euro

Ik doe mee aan drie verschillende enquête-sites, namelijk PanelwizardIpsos Isay en YouGov.  Ipsos Isay is een enquête-programma waarbij je een email krijgt als er een enquête beschikbaar is. Heel eerlijk check ik niet iedere email al hoewel dit programma goed loont. Ik ben nu twee jaar lid en heb al voor 90 euro aan BOL.com bonnen gekregen. Je kunt ook kiezen voor cadeaubonnen van andere bekende ketens zoals Zalando, H&M, Mediamarkt et cetera.

Dit was hem dan weer voor de maand maart; de Financiële D&D. Een dure maar gezellige maand, hopelijk volgende maand weer wat extra sparen. Bedankt voor het lezen.

You May Also Like

1 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: