Nieuwe Doelen en Duurzaam 2019

by - januari 13, 2019

Na alle terugblikken van de afgelopen weken is het tijd om vooruit te kijken. Wat worden de doelen voor 2019? Net als vorig jaar heb ik een paar doelen gesteld. In een iets andere opzet dan jullie gewend zijn, maar ik denk dat het overzichtelijker is om te lezen.


Omdat ik een paar dingen anders ben gaan inzien het afgelopen jaar, of misschien wel in de laatste maand van 2018, heb ik gekozen voor deze andere opzet en geprobeerd de lat iets minder hoog te leggen. Met een hoofd dat altijd 'aan' staat is dat misschien geen overbodige luxe.

Persoonlijk
 •  Fysieke Gezondheid; na een maand weinig sporten en alles gegeten te hebben wat los en vast zat, heb ik nog steeds een vetpercentage om door een ringetje te halen. (Sorry, not sorry!) Eigenlijk ben ik dus heel goed bezig, alleen een beetje jammer dat al dat vet op één plek zit. Ik geef mijzelf drie tot zes maanden de tijd om daar verandering in te brengen. En dat is niet alleen sporten, ik moet ook mijn voeding aanpassen. Als ik na die tijd geen verbetering zie ga ik mijn droom laten varen en blijf ik sporten maar niet meer met dat bepaalde doel. Hardlopen zal ik blijven registreren maar de lat gaat lager. Ik wil in 2019 250 kilometer lopen, dat is minder dan dat ik in 2018 liep. Ik ga ook niet meer alle getrainde afstanden van de cardio-apparaten benoemen, wel wil ik de focus leggen op mijn stappen. Op een werkdag kost het me moeite om 5000 stappen te zetten, dat moet echt veranderen. Misschien is 10.000 een beetje te hoog gegrepen iedere dag, maar een gemiddelde van 8000 moet toch haalbaar zijn.
 • Mentale Gezondheid; meer rust en niet met een hoofd rond lopen dat altijd 'aan' staat en alweer bezig is met het volgende project, blog of uitdaging. Ik wil gewoon in het moment van de dag leven om lekker veel potjes pesten te kunnen spelen met de jongens of lekker lang uit op de bank zonder laptop op schoot. Lastig om dit in de praktijk te brengen, dus we zullen zien.
 • Werk;  ik ben benieuwd wat het nieuwe jaar gaat brengen, ik heb niet echt een doel. Maar met de ervaringen van de afgelopen maand, ga ik weer met een bulk nieuwe energie aan de slag.
 • Minimaliseren; dit doel komt na een jaar afwezigheid weer terug. Misschien heeft dit een beetje te maken met mijn doel bij 'mentale gezondheid', er moet meer rust en ruimte komen in huis.
Taxx Lifestyle/Blog
 • Bestellingen; meer bestellingen (dan in 2018) proberen te krijgen in mijn webshop en misschien wel nieuwe producten introduceren.
 • Unieke Bezoekers; in 2018 bezochten 10.333 unieke bezoekers mijn blog, in 2017 waren dit er nog 5.900. Het doel is om te blijven groeien en op die manier misschien meer benaderingen voor samenwerkingen te krijgen.
 • Totale Omzet; meer omzet generen dan in 2018.
Financieel
 • Sparen; hetzelfde doel als afgelopen jaar. Hetzelfde eindbedrag bij elkaar sparen als in 2018 (en 2017). Alles wat we aankomend jaar van de spaarrekening halen moeten we dus met de vaste maandbedragen terug sparen. Appeltje eitje zul je denken, want wat je er niet afhaalt hoef je ook niet terug te sparen. Maar we hebben nog wel wat wensen en we willen sowieso weer een aflossing doen op het aflossingsvrije gedeelte van onze hypotheek. Ook zijn we nog steeds op zoek naar dé manier om wat meer financiële zekerheid op te bouwen voor de toekomst. Waarschijnlijk jullie ook, maar we hebben al verschillende opties bekeken en echt geen idee. Of het is niet haalbaar voor ons of de opbrengst valt tegen. Dus onze enige optie is de ouderwetse manier; sparen en zuinig leven. Mocht er iemand tips hebben, dan sta ik daar zeker voor open.
 • Boodschappenbudget; blijft op € 500 per maand. In 2018 helaas niet behaald, maar we gaan het weer proberen.
 • Tweedehandsverkoop; ik heb hier de afgelopen twee jaar geen doel voor gesteld, maar dit jaar ga ik het op € 250 zetten. Geen idee of dit reëel is, maar gekeken naar de afgelopen twee jaar moet het te doen zijn.
 • Euroclix; het doel is om eind van het jaar die 20.000 clix te halen. Zodat we hopelijk een uitbetaling kunnen doen van  € 325. Het hele Jiggy-verhaal haal ik er voorlopig even af. Ik heb er geen gevoel bij en kan er ook (nog) vrij weinig mee eerlijk gezegd.
Energieverbruik
 • Het doel is net als afgelopen jaar om zelfvoorzienend in stroom te kunnen zijn. Doelen stellen op het gas- en waterverbruik heeft geen zin, helemaal niet na zo een goed jaar als 2018. Natuurlijk zal ik er op toezien dat het binnen de perken blijft en iedere maand ons verbruik met jullie delen.
Ik zit er aan te denken om een moodboard te maken voor 2019. Misschien een beetje zweverig en hypocriet om te geloven in de wet van de aantrekkingskracht. Want we leven allemaal met de angst dat ons iets overkomt waar we geen invloed op hebben. Maar ik ben toch nieuwsgierig naar dit fenomeen en zal dit misschien in een apart blog met jullie delen.

Ik hoop dat je mijn nieuwe opzet leuk vindt en ook dit jaar weer meeleest met mijn maandelijkse rubriek Doelen en Duurzaam. Misschien kan ik je inspireren om ook jouw doelen of dromen dichterbij te brengen.

You May Also Like

4 Comments

 1. Welk clix programma is dat ? En wat moet jij daarvoor doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Karin, dat is via euroclix. Via deze link kom je er: https://www.euroclix.nl/index?SRef=kRnphn9Yf . Je krijgt mailtjes waar je op moet klikken, kan mee doen aan vragenlijsten en als je dingen koopt bij aangesloten webwinkels krijg je ook clix. En zo kan je per jaar toch een mooi zakcentje verdienen. Als je nog vragen hebt hoor ik het graag.

   Verwijderen
 2. Die 250 kilometer per jaar, hoe doe je dat praktisch per week?

  nicole@huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hoop op zo een vijf kilometer per week. En als ik dan af en toe eens zeven of acht kilometer loop, kan ik op de vakantie misschien eens een weekje skippen ;)

   Verwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: