Week 52; Vakantie, Kerstmis, Zeeland, Bijzondere Ontmoeting en Tand Eruit!

by - januari 02, 2019

Leuk dat je mee leest met het allerlaatste weekoverzicht van 2018. Deze week hadden we alle vier vakantie en vierden we kerstmis met de familie. Het weekend verbleven we in Zeeland, waar ik een bijzonder ontmoeting had en de jongste zijn eerste tand wisselde.


Maandag
Het is kerstvakantie en we zijn allemaal lekker vrij! Ik begin de dag met hardlopen, na dat ik gisteren vanwege de regen mijn planning had verandert. Acht kilometer it is! Na de lunch gaan we alsnog even naar het tuincentrum voor de kerstshow nadat we gisteren voor een dichte deur stonden.


De rest van de dag lekker thuis met de jongens en we doen van alles en nog wat. 's Avonds ga ik, mijn moeder en tantes naar de Kerstmis. Dit doen we al heel wat jaartjes op rij.


Daarna eten we met zijn allen een broodmaaltijd met mijn oom en tante. Een neef en zijn vriendin zijn daar ook, altijd gezellig! De kerk was dit jaar anderhalf uur eerder dan vorig jaar. Dus we dachten dan zijn we ook eerder thuis, maar er wordt zoveel gekletst dat het ondanks dat toch weer laat wordt.


Lees ook: Het weekoverzicht van vorige week!

Dinsdag Eerste Kerstdag
In de ochtend gaan we wandelend naar opa en oma, een mooi stuk om te wandelen langs één van mijn favoriete plekken. Zelfs nu het winter is blijft het een idyllisch stukje Culemborg.


Eind van de middag kijken we thuis een gezellige kerstfilm met de lekkerste hapjes, uitgekozen door de jongens zelf. Dat lekkere eten hebben ze niet van en vreemde, we smullen er heerlijk van!


Woensdag Tweede Kerstdag
Vandaag een bezoek aan mijn ouders op het programma. Maar we starten lekker rustig op en rommelen het één en ander in het huishouden. Rond twee uur vertrekken we naar mijn ouders.


Daar gaan we lekker gourmetten aan het eind van de middag en de jongens houden het super goed en lang vol. Dat lekker eten zit er dan toch in ;)


Donderdag
Vandaag lekker thuis en we bereiden ons voor op een paar dagen weg. Morgen vertrekken we namelijk voor een weekendje naar Zeeland. Wasjes draaien, spullen bij elkaar zoeken en ik krijg op de valreep nog een super leuke bestelling in mijn webshop. Die maak ik gelijk zodat die vandaag nog op de post kan.


's Middag gaan de oudste en ik nog wat boodschapjes doen en langs de bibliotheek voor wat boeken voor zijn eerste werkstuk. Het is heel gezellig om er even met hem tussenuit te zijn.


Vrijdag
Vandaag vertrekken we voor een paar dagen naar Zeeland. We hebben een appartement met twee verdiepingen op het park Aquadelta in Bruinisse. We komen ongeveer rond één uur aan. We verkennen het park en nuttigen een lekkere lunch.


Daarna naar het huisje en nog even lekker een paar uurtjes zwemmen. Op de terugweg frietjes mee naar het huisje waar we nog een leuk spel spelen.


Zaterdag
Vandaag een bijzondere dag ook al zitten we in Zeeland. Vandaag ga ik iemand ontmoeten die ik al zo een twaalf jaar ken via het internet. We blogden allebei toendertijd en werden tegelijkertijd zwanger. We zijn elkaar tot op de dag van vandaag altijd blijven volgen.

Toen we dit weekendje hadden geboekt moest ik gelijk aan haar denken en haar prachtige foto's langs het Zeeuwse strand. Ik trok de stoute schoenen aan en vroeg of ze wilden afspreken en dat wilde ze. We rijden elkaar tegemoet en treffen elkaar in Goes. Waar we thee drinken, lekker lunchen en kletsen in een ontzettend leuk tentje.


Dus mocht je nog en keer in Goes zijn (of in Middelburg, want daar zit ook een vestiging), dan is HoneyPie echt een aanrader. Lekker theetjes, taartjes, lunches en nog veel meer.

Rond twee uur ben ik weer terug op het park waar de mannen net terug zijn van een paar uurtjes zwemmen. We besluiten om lekker te gaan wandelen langs de jachthaven van Bruinisse. Het is jammer dat het niet helemaal helder is, maar wat is het toch indrukwekkend al dat water. Zo mooi!


Zondag
Ons laatste volledige dagje hier. We beginnen met een lekker luxe ontbijtje in het restaurant. Waar we ook nog eens bezoek krijgen van Koos Konijn. Helaas zijn de jongens niet zo van Koos en ontweken ze hem vrijdag zoveel ze konden. Maar een knuffel kunnen ze niet weigeren en moeders zit natuurlijk klaar met haar telefoon!


Na een paar uurtjes zwemmen en twee hardloopsessies verkennen we het plaatsje Bruinisse zelf. Het is een klein dorpje maar de vissershaven is indrukwekkend. Ik schiet een paar mooi plaatjes. Daarna rijden we nog een stukje langs het Grevelingenmeer om nog wat te wandelen en te genieten van het prachtige uitzicht over het water.


We sluiten deze dag af met lekkere chillings op de bank, Netflix (want deze luxe hadden we gewoon, zonder dat we dat van te voren wisten) en een lekkere pizza. Tijdens een baddersessie verliest de jongste zijn eerste tand. Hij zat al los, maar zo los hadden we zelf nog niet door. Weer een ervaring rijker die kleine.


Bedankt voor het lezen van dit laatste weekoverzicht van 2018. Volgende week een hele nieuw fris weekoverzicht in het nieuwe jaar. Ik twijfel nog een beetje in welke vorm, maar daar later meer over. Tot volgende week!

You May Also Like

0 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: