Doelen en Duurzaam 2018

by - januari 06, 2019

Begin dit jaar stelde ik zeven persoonlijke doelen op voor het jaar 2018. Dit als gevolg op mijn doelen van 2017. Het jaar is omgevlogen en die doelen? Tsja......beoordeel zelf maar!


Mijn 7 persoonlijke doelen:

1. Fysieke Gezondheid; 'Doorgaan met waar ik in 2017 mee ben begonnen.' Daar is ook alles mee gezegd. Ik ben lekker blijven sporten in de sportschool, maar er zijn geen echte nieuwe doelen behaald. Ik ging zelfs achteruit. Trainde ik in 2017 nog bijna twee kilo vetmassa weg, dit zat er in mei 2018 weer bij.  'In de loop van het jaar de yoga misschien weer op pakken.  Hier is niets van gekomen en ik had er ook niet de behoefte aan. Al mis ik het soms wel.  'Één keer per week hardlopen met het liefst een gemiddelde afstand van zeven of acht kilometer.'  Dit is me gelukt! Vraag me niet hoe, want er is heus wel eens een week dat je minder loopt, zoals op vakantie bijvoorbeeld. Maar als ik het totaal aantal gelopen kilometers deel door 52 weken kom ik op 7,5 kilometer per week.

2. Mentale Gezondheid; 'Verder wil ik meer in het moment leven en focussen op mijn gezin en het huishouden.' Dat is redelijk gelukt, ik ben meer bewust met de jongens bezig en ook het huishouden is redelijk onder controle. Helaas speelden de laatste periode van het jaar onzekerheid, teleurstelling en kwetsbaarheid om diverse redenen een rol. En als dat ook je gezin aan gaat doet dat pijn. Dat laatste had ik totaal niet aan zien komen, dus daarom zeg ik toch doel behaald! ✅  

3. Financieel; 'Het doel is om eind 2018 hetzelfde bedrag op de spaarrekening te hebben staan als eind 2017.'  Dat is gelukt! Ondanks dat we in januari een aflossing deden op onze hypotheek, een fijne vakantie beleefden in Frankrijk, het huis aan de buitenkant lieten opschilderen en onverwacht een nieuwe Macbook kochten is het gelukt. En zelfs nog iets meer, dus doel behaald.

4. Taxx Lifestyle; 'Omdat ik natuurlijk moet streven naar groei, staat de omzet van 2017 als doel.'  Dit is niet gelukt. Mede door dat de duurdere naamborden uit het assortiment zijn, want op zich kreeg ik best wat bestellingen in mijn webshop.  Wel haalde ik meer omzet in het algemeen, maar dit kwam door mijn eerste factuur voor mijn blog, die ook onder de onderneming Taxx Lifestyle valt.

5. Taxx Life Blog; 'meer bereik! Mijn droom is om ooit betaald content te mogen schrijven, maar de eerste stap is meer mensen bereiken.'  Het is gewoon beide gelukt! Kwamen er het eerste half jaar nog gemiddeld 900 unieke bezoekers per maand op mijn blog, het tweede half jaar waren dit er 1200 per maand.  Ook de volgers op Facebook en Instagram groeien, niet heel hard, maar ik ben er blij mee. En ik had mijn eerste samenwerking in juni en in december mocht ik mijn eerste betaalde artikel schrijven en plaatsen.

6. Werk; 'Mijn doel is om nog beter te worden; systeemtechnisch net zo goed als mijn maatje en probleemoplossend net zo goed als mijn leidinggevende'. Ik moet eerlijk zeggen dat alles een beetje door kabbelde. Er zijn in Tiel een paar kleine dingen op mijn pad gekomen die ik oppakte en bemoeide ik me meer met mijn maatje, soms tot ergernis toe. Ik wilde gewoon weten wat hij deed om bepaalde problemen op te lossen. Maar toen kwam de maand december en werd ik, totaal onverwachts, voor drie weken naar een andere vestiging gestuurd. En dat was precies wat ik nodig had, mijn logistieke vuurtje is weer aangewakkerd. Ik ben een werkpaard met het besef dat je met simpele oplossingen en goede communicatie heel ver kan komen. En in deze laatste zin herken ik mijn leidinggevende maar al te goed.

7. Rust in huis;  'Meer focus op het huishouden en orde en netheid in huis. Maar ook rust als gezin; er voor zorgen dat we alle vier lekker in ons vel zitten'. Ik denk echt dat we hele goede stappen hebben gemaakt, vooral in de opvoeding en de omgang met de jongens. Waren er voor de zomervakantie nog best wel strubbelingen, dat ging in de loop van het jaar steeds beter. Wat betreft het huishouden en orde en netheid zijn we ook goed bezig geweest. We zijn ons er meer van bewust als je de dingen gelijk doet, het je de volgende keer veel werk en vooral ergernis scheelt.


Duurzame doelen en resultaten:

Energieverbruik:
'Geheel zelfvoorzienend zijn in stroom.'  Moesten we vorig jaar netto gezien nog 11 kWh van de leverancier afnemen, nu leverde we netto 244 kWh terug aan de leverancier.  We verbruikten wel meer stroom dan in 2017, maar door de prachtige zomer, hebben we dat allemaal zelf kunnen opwekken via de zonnepanelen. We verbruikten 454 M3 gas, dat is 44 M3 minder dan vorig jaar. We verbruikten 80,5 M3 water, dat is dan weer 2,5 M3 meer dan vorig jaar. Ik denk dat we overall niet mogen klagen op dit gebied.


Bijverdiensten:
 • Tweedehands verkopen totaal € 332,80. Wat een mooi bedrag! Iets minder dan vorig jaar, maar nog steeds dik tevreden. 
 • Met de Euroclix verdienden we in totaal 7790 clix dit jaar, dit staat ongeveer gelijk aan € 100,=.
Boodschappenbudget:
Dit jaar wil ik naar 500 euro per maand en dan ook daadwerkelijk alles meenemen. Het viel niet mee om onder die € 500 te blijven inclusief Hello Fresh en de donderdag-frietjes. Dit doel hebben we dus niet behaald helaas. Sommige maanden lukte het wel en sommige niet en we gaven in totaal € 97,93 boven het boodschappenbudget uit. 


Ondanks dat we niet alle doelen behaalden denk ik dat we tevreden mogen terug kijken op 2018. Helemaal als je denkt aan wat er echt belangrijk is in het leven. Toch ga ik natuurlijk door met deze rubriek. Volgende week zondag zal ik dan ook mijn nieuwe doelen plaatsen, al ben ik er nog niet helemaal uit.

Dus mochten er onderwerpen zijn die je juist wel of niet wilt zien in deze maandelijkse rubriek, laat het me dan weten via de comments onder dit artikel, Facebook, Instagram of via het contactformulier rechts in de zijbalk.

You May Also Like

4 Comments

 1. Volgens mij mag je hier heel tevreden mee zijn toch? Mooie cijfers op bijna elk gebied. Toppie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ben ook zeker tevreden. Maar voor mijn gevoel kan het altijd beter ;) Volgend jaar de lat wat lager.

   Verwijderen
 2. heb net als altijd weer met veel bewondering jouw verslagen gelezen en ook de punten waar je mee wilt scoren, zo te zien gaat het goed en ook wij, nicole en ik, streven er naar om ook in 2019 gelukkig samen te blijven, 13 oktober wonen we 40 jaar samen en zijn dan 37 jaar getrouwd, hebben twee mooie zoons rondlopen en een lieve schoondochter, dus wat wil je nog meer. Ook de Nationale Ziekenomroep blijft me boeien en we hopen ook het komende jaar weer mooie uitzendingen te mogen maken, maken wel een duidelijk verschil om naar de diverse beurzen te gaan, want meestal zijn dat visuele beurzen, waar moeilijk iemand die met de pers mag praten te vinden zijn, maar dat blijft een optie, dus gewoon gaan en proberen en dan krijg je het mooiste resultaat, al veel luisteraars WERELDWIJD maar zeker ook in Nederland mogen begroeten, zij bewonderen onze inzet hierin en zien ook zeker dat er veel luisteraars in Culemborg zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je mooie reactie Evert. Respect voor jou en Nicole hoe jullie het doen. Geniet van al het moois om jullie heen!

   Verwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: