Doelen en Duurzaam December 2018

by - januari 01, 2019

En dan is het ineens één januari als of het niets is. Allereerst wil ik jullie allen het allerbeste wensen voor het nieuwe jaar. In dit artikel deel ik graag de Doelen en Duurzaam van december met jullie. Over december kan ik kort zijn: alles stond in het teken van mijn werk en overheerste er kwetsbaarheid en onzekerheid.


Mijn 7 persoonlijke doelen:

1. Fysieke Gezondheid; helaas niet zoveel tijd gehad om te sporten deze maand. In mijn hoofd heb ik al een heel plan voor 2019, ik hoop dat ik dat waar kan maken. Deze maand liep ik 28 kilometer hard, dat is nog best redelijk. Gemiddeld zo een zeven kilometer per week. Ik roeide vier kilometer en de crosstrainer raakte ik helemaal niet aan deze maand. En het goede voornemen om in de pauze te wandelen is ook helemaal niets van gekomen, al heb ik tijdens mijn interim job heel veel gewandeld. Maar dat was binnen in plaats van buiten.

Lees ook: Doelen en Duurzaam November 2018

2. Mentale Gezondheid; dat gaat redelijk. Ik kwam mezelf ontzettend tegen de eerste week op mijn  tijdelijke nieuwe werkplek en vooral mijn onzekerheid kwam flink naar boven. Gelukkig kan er een hoop gebeuren in drie weken en sloot ik deze periode met een gevoel van een grote persoonlijke groei af. Helaas kwam de onzekerheid en kwetsbaarheid eind van de maand weer terug. Helaas laat dit gevoel mij niet los en is het lastig om er boven te staan.

3. Financieel; Na het drama van afgelopen maand zijn we weer redelijk bij. Spaardoelen behaald en weer redelijk bij op de betaalrekeningen. Conclusie; als je veel werkt heb je ook minder tijd om het uit te geven.

4. Taxx Lifestyle; deze maand had ik twee bestellingen die in totaal uit drie slingers bestond; een kerstslinger en twee grote naamslingers uit mijn webshop. Daarnaast maakte ik nog wat super leuk kraamcadeautjes omdat er in anderhalve week tijd drie baby's zijn geboren binnen onze vrienden- en kennissenkring.

5. Taxx Life Blog; deze maand mocht ik voor het eerst een betaald artikel schrijven en plaatsen. Megatrots dat ik hiervoor benaderd ben. De criteria dat ze bij mijn blog zijn uitgekomen is mij nog niet geheel duidelijk, maar ik ben er erg blij mee. Deze maand 1212 unieke bezoekers en volgens blogger waren er 7500 pageviews. Mede dankzij een oude collega van mij die tegenwoordig in de Facebook Ads zit. Hij deed voor mij wat promotie en dit leverden mij mooi een bestelling op uit Breda en een paar nieuwe volgers op Facebook. En iedereen weet dat die schaars zijn tegenwoordig! Wil je hier meer over weten kijk dan even op de Facebookpagina van NoNonsense Marketing.

6. Werk; dat was me het maandje wel. Jullie hebben het al meerdere keren voorbij zien komen, maar ik ging dus drie weken helpen in Nieuwegein op de Customer Service afdeling. Ik vind het lastig om uit te leggen wat ik nu precies gedaan heb daar. Ik heb onder andere een paar rapporten gemaakt en ben ik wat dieper in bepaalde processen in het warehouse gedoken en geprobeerd te helpen waar ik kon. Het heeft me in ieder geval ontzettend veel opgeleverd zowel op werkgebied als op persoonlijk gebied en daar ben ik echt heel blij mee. Mijn logistieke vuurtje is weer aangewakkerd en dat neem ik mee terug naar Tiel. Waar ook voorraad staat van Nieuwegein, dus me daar nog even uit kan leven.

7. Rust in huis; Redelijk, na veel werken is het huis een rommeltje en is er aardig wat blijven liggen. Ook de kerstsfeer in huis is niet helemaal geworden zoals ik het wilde. Volgend jaar nieuwe kansen. Januari wordt dan ook onze opruimmaand, want er is een hoop werk aan de winkel! Mocht je ook flink willen opruimen, doe dan mee aan de challenge van Moeders Minimalisme. Hij is voor mij iets te heftig, maar zeker een goede stok achter de deur.

Duurzame doelen en resultaten:

Energieverbruik:
In december waren we weinig thuis en daar kwam bij dat het weer ook nog redelijk zacht was. Het gasverbruik was zelfs lager dan in maart. Ik vind het bijzonder. Het stroomverbruik was daar en tegen wel het hoogste van 2018.


Bijverdiensten:
Deze maand verkochten voor € 22,= aan tweedehands spulletjes via Marktplaats en Facebook. Met de Euroclix verdienden we 1213 clix deze maand, de teller staat nu op 11.447 clix. Als we volgend jaar op dezelfde voet door kunnen, zie ik eind 2019 misschien wel een uitbetaling van €325. Mijn nieuwe ontdekking Jiggy staat nu op € 3,70. Geeft nog niet echt voldoening en ik weet eerlijk gezegd ook niet wat ik ervan moet vinden.

Boodschappenbudget:
We gaven deze maand € 441,67 uit aan boodschappen, dat is ver onder budget. De reden? Ik denk inderdaad omdat ik minder vaak thuis waren. Ik zelf iets minder gezond at dan normaal. Niet dat ik heel ongezond at, maar ik koos vaak voor de makkelijkere weg. Dus eerder een snee volkoren brood dan kwark met blauwe bessen.

Dit was het voor de maand december. Aankomende zondag zal ik de Doelen en Duurzaam voor het hele jaar plaatsen. En ook eens gaan kijken naar de doelen voor 2019. Daar valt wel het een en ander te winnen.

Bedankt voor het lezen en tot de volgende Doelen en Duurzaam.

You May Also Like

0 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: