Week 3; Regieassistente, Letterdiploma, Bril, Heel Veel Feestjes en Eerste IJsincident!

by - januari 23, 2019

Welkom bij weer een nieuw weekoverzicht; deze week hadden de jongens en ik een extra dagje weekend, mocht ik weer op pad met een professionele filmploeg, haalde ik eindelijk mijn bril op en was er naast de vele feestje ook verdrietig nieuws.


Maandag
Vandaag is het mijn parttime dag en de jongens hebben studiedag, komt dat even goed uit! 's Ochtends doen we lekker lui en 's middags wordt er veel gespeeld met vriendjes en vriendinnetjes van school die ook vrij zijn.

Martijn is vroeg thuis vandaag dus ik kan mooi mijn gemiste uurtje sporten van vandaag inhalen. Als ik thuis kom is het huis veranderd in een soort bouwkeet-kantoor. Met een grote bouwtekening op de grond en allerlei andere paperassen maakt Martijn nog even zijn werkdag vol.


Lees ook: Het weekoverzicht van vorige week!

Dinsdag
Vandaag weer aan de arbeid en de jongens naar school. Het was me even ontschoten maar vandaag mag ik weer op pad met een professionele filmploeg. Was het vorige week alleen even mee met een drone wat beelden maken, vandaag gaat het om het echte werk. We maken verschillende shots van werksituaties in het warehouse en op kantoor. En ik zorg er voor dat iedereen van DHL doet wat hij moet doen en dat is hard werken kan ik je zeggen ;) Als een echte assistente zorg ik voor de juiste mensen en de juiste materialen.


Het is echt super leuk om zo van dicht bij mee te maken hoe deze professionals te werk gaan.. Ze maken ook nog beelden met een drone in het warehouse, echt heel bijzonder en best spannend. Rond een uurtje of half  één zit het erop en kan ik nog even aan mijn normale werk beginnen. Al met al best een vermoeiend dagje.

Nog net op tijd thuis voor de zwemles van de jongste en na het eten pak ik even door. Had ik vorige week nogal last van uitstelgedrag, nu moet ik toch echt even aan de slag. Ik doe mijn BTW-aangifte voor het laatste kwartaal van 2018 en ik maak gelijk de declaratie van de zorgverzekering in orde. Uiteindelijk nog geen half uur werk en ik kan mezelf wel voor mijn kop slaan dat ik dit voor me uit heb geschoven.


Woensdag
Vandaag mijn parttime dag die natuurlijk start in de sportschool. Ik maak nog een inspirerend praatje met een kennis, ik moet echt serieus aan de slag om mijn doel te bereiken, maar geen idee hoe dus ik zuig alle informatie op als een spons.

Om half twaalf mag ik me melden op school voor het letterfeest. De jongste kent nu alle letters en daarom krijgt hij zijn letterdiploma. Zo schattig, jullie hadden het vast al voorbij zien komen in mijn instastories of in mijn verhaal op facebook. Echt zo knap en zo leuk! Ik hou er van.


Om twaalf uur met zijn drietjes naar huis, lunchen en daarna snel gymen. Daarna lekker naar huis zonder enige verplichten. De jongste vertrekt gelijk naar een vriendje. Nadat de oudsteen ik nog wat voetbalplaatjes hebben geplakt, gaat ook hij op pad. Deze plaatjes kregen we overigens van iemand die we kennen via de Pokémon. Na het lezen van het weekoverzicht van vorige week gaf zij ons de plaatjes, te lief!


Na het eten maakt de jongste een kaart voor achterbuurjongen. Hij is vrijdag jarig en helaas zijn wij de hele dag de hort op in verband met werken en nog meer feestjes.


Donderdag
Vandaag weer een normale school- en werkdag. Op het werk weer genoeg te doen en de dag vliegt voorbij. Oma gaat met de jongens naar zwemles en Martijn heeft gewoon lekker weekend. Hoe fijn.

's Avonds bereid ik de cadeautjes voor, voor de komende twee dagen. Morgen heeft de jongste een kinderfeestje en wordt opa 70 jaar. Zaterdag heeft hij nog een kinderfeestje, super gezellig.


Gelukkig heb ik goed gezelschap tegen over mij, want de oudste leest zijn nieuwe Donald Duck. Iedere donderdag weer een feestje om deze binnen te krijgen!


Vrijdag
Vandaag mag ik aan de arbeid en ik moet flink krabben zeg. Dit beloofd niet veel goeds voor volgende week. Waarom is dit precies mijn werkdag in plaats van die van Martijn. De jongste heeft om twaalf uur kinderfeestje nummer één. Manlief en de oudste rijden om drie uur naar mijn ouders voor de verjaardag van mijn vader.

Na een drukke dag rijd ik ook naar Beusichem. Om 18:00 rijdt Martijn nog even heen en weer naar  het station om de jongste op te halen. Zo dat we gezellig met zijn alle de zeventigste verjaardag van opa kunnen vieren.


Zaterdag
Na een drukke vrijdag hebben vandaag een rustig dagje, tenminste!? De jongste heeft vanmiddag kinderfeestje nummer twee en vanavond hebben we nog een spontane verjaardagsborrel bij vrienden.

Martijn begint de dag met vijf kilometer hardlopen en ik mag vandaag mijn bril ophalen. Spannend hoor, ik doe eerst alle andere boodschapjes in de stad en dan richting de opticien. Ondanks dat ik er redelijk positief in stond vind ik het nu toch wel een dingetje en ik moet best wennen. Ook het verschil van zicht met of zonder bril is vrij groot. Ik moet er even mijn draai in gaan vinden denk ik.


Vandaag ontvang ik ook eindelijk de Pipi Langkous-tas die ik bestelde via de kinderpostzegels. Ik had al een keer een brief gehad dat door de grote vraag naar deze tas hij niet meer leverbaar was. Maar nu is eindelijk binnen, helaas wel gelijk ingepikt door Martijn.


Rond half acht brengen we de jongens weg die een nachtje gaan logeren. Nog even getwijfeld om ze mee te nemen naar de verjaardagsborrel. Maar aangezien de jongste pas om kwart over zeven stemloos  thuis kwam van zijn kinderfeestje, is het beter als hij een een nachtje goed slaapt. Gisteren was het ook al super laat na opa's verjaardag. Martijn en ik hebben een gezellige avond bij vrienden waar het natuurlijk weer veel later wordt dan dat de bedoeling was.


Zondag
Rond half elf halen we de jongens op bij mijn ouders. Zo een nachtje doorhalen hakt er altijd flink in kan ik je zeggen. Geen echt katers, maar de dufheid heeft dan toch de overhand. Rond het middaguur ga ik nog even een frisse neus halen door twee raids te doen van de Pokemon. Daar knap een mens van op met dit heerlijk zonnige koude weer.

Helaas levert dit zonnige koude weer ook het eerste ijsincident op die wij mee maken als ouders. Natuurlijk was de schrik groter dan het incident, maar het belangrijkste is dat ze er van geleerd hebben en voortaan luisteren naar de goedbedoelde adviezen van hun ouders. Die ouders die ook nog even samen de voetbalplaatsjescollectie compleet proberen te maken ;)


Ook bereikt ons vandaag het trieste bericht van een overlijden binnen de familie van onze goede vrienden. Ook al was het niet plotseling en wisten we allemaal dat het er aan zat te komen blijft het ontzettend heftig allemaal. Ik heb er geen woorden voor. Eind van de middag rij ik nog even langs om mijn medeleven te tonen.

Deze iets wat gekke dag sluiten we dan ook lekker af met een pizza op de bank en duiken we lekker vroeg in bed om morgen weer een nieuwe en frisse week te beginnen. Bedankt voor het lezen en tot volgende week!

You May Also Like

2 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: