Funda Verslaafd!

by - januari 27, 2019

Amsterdam, Utrecht en Culemborg, bijna dagelijks bekijk ik het nieuwe aanbod in deze steden op Funda. Is het een tik, is het een verslaving of is het nieuwsgierigheid? Ik durf het niet te zeggen. Het is vooral dromen en me laten inspireren door mooie oude panden met mooie interieurs.


Soms denk ik wel eens dat ik gemaakt ben om in een grote stad te wonen. Ik vind het heerlijk om in mijn eentje door Amsterdam te wandelen. Of Parijs, waar ik twee jaar geleden de kans kreeg tijdens onze huwelijksreis met het hele gezin. Toen de mannen uitgeteld op de hotelkamer zaten, zag ik mijn kans schoon en ging alleen op pad.

Ik zeg wel eens gekscherend tegen Martijn; "Als we een miljoen winnen, kopen we geen tweede huis in Frankrijk, maar een appartement in Amsterdam!" Nou heb je voor een miljoen niet heel veel bijzonders meer in het hartje van Amsterdam. Maar hoe heerlijk is het om te dromen over mooie statige panden. Stel je voor dat je bij thuiskomst deze mooie gezamenlijke hal mag betreden, dat wil toch iedereen?


Ik vind het heerlijk om tijdens mijn lunchpauze even het nieuwe aanbod op Funda te bekijken. Ik doe dan mijn vaste rondje Amsterdam, Utrecht en mijn hometown Culemborg. In de grote steden bekijk ik meestal de mooie oude panden in het centrum en zwijmel weg bij de soms prachtige interieurs. 

Hierbij deel ik graag wat van mijn favorieten die ik de laatste tijd tegen kwam en de bron is dus Funda.nl. De volgende drie foto's zijn een prachtig herenhuis in Amsterdam, ik hou van de soberheid, de natuurlijke materialen en de vintage meubelen.
Of dit mooie appartement in Utrecht. De kinderkamer met zijn mooie eenvoud. De keuken met de muur op een aparte manier geschilderd, maar wat zoveel rust geeft. En de harde groene muur in de zitkamer, ik vind het allemaal even prachtig.
And last but not least kwam ik dit huis tegen in Amsterdam. Voor sommige misschien een beetje te excentriek, maar ik vind het prachtig en vermoed dan ook dat er een ontwerper of een stylist woont.

Kijken jullie wel eens 'zomaar' op Funda, zonder dat je echt op zoek bent naar een ander huis? Gewoon om lekker weg te zwijmelen of inspiratie op te doen. Of ben ik de enige die deze tik heeft?

De bron van alle foto's in dit artikel is www.funda.nl.

You May Also Like

2 Comments

 1. volgens mij zijn die laatste foto's van de interieurontwerper James van der Velden.
  Op zijn website staan ook hele mooie foto's.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor de tip! Ik heb het gelijk op gezocht, zo gaaf! Nogmaals bedankt!

   Verwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: