Week 1; Nieuwe Motor, Oud&Nieuw, Op Date, Appeltaart en Horrorkilometers!

by - januari 09, 2019

Welkom bij het eerste weekoverzicht van 2019, leuk dat je meeleest! Ik heb even getwijfeld om het over een andere boeg te gooien, de weekoverzichten. Maar na overleg mijn adviserende achterban, waar ik veel waarde aan hecht, en ik geen idee heb hoe, toch besloten om op de oude manier door te gaan.  Deze week vierden we Oud & Nieuw bij vrienden, ruimden we de kerstboom op, ging de oudste op date, moest ik helaas weer aan de arbeid en had ik een slechte start qua hardlopen.


Maandag
Vandaag vertrekken we weer naar huis na een paar dagen Zeeland. Het verloopt allemaal vlotjes en op de terugweg halen we nog een Marktplaats-aankoop op. De centrale afzuiging maakte veel herrie de laatste tijd omdat de motor versleten was. Via Marktplaats vonden we een hele nieuwe motor voor de helft van de normale prijs. Een mooie besparing op de laatste dag van het jaar.

Bij thuiskomst pakken we de auto uit en ruimen we alles op. Altijd weer een klusje, maar eigenlijk zo gedaan. Martijn zet gelijk de nieuw motor in de centrale afzuiging en het loopt weer als een zonnetje. Er is zelfs nog even tijd om vuurwerk te gaan kopen. Oh my god, Martijn gaat gewoon met de jongens vuurwerk kopen. Een nieuw tijdperk is aangebroken.


Rond zeven uur vertrekken we naar vrienden om daar Oud & Nieuw te vieren. Vanavond zijn we met wel zes gezinnen en hun kinderen. Het is echt super gezellig en de jongens vermaken zich prima. Uiteindelijk blijft iedereen wakker en is het gezellige boel om twaalf uur.  Ik moet als moeder alleen erg wennen dat mijn eigen kinderen rotjes afsteken als of het niets is. Ze hebben allebei de smaak te pakken en het woord angst kennen ze niet.


Het was een super gezellige avond en ik heb er echt weer positieve energie van gekregen. Soms heb je dat gewoon even nodig. We zijn rond half drie thuis en duiken lekker ons bed in.

Dinsdag Nieuwjaarsdag
Het gebeurd niet vaak, eigenlijk nooit, maar we zijn vandaag eerder wakker dan de jongens. De jongste wordt om tien uur wakker en de oudste maak ik om half twaalf wakker. Anders ben ik bang dat hij vanavond niet in slaap kan komen. De jongens ontbijten en lunchen dus in één. Daarna rijden we langs mijn ouders om gelukkig nieuwjaar te wensen en eten daar de laatste oliebollen op.

Thuis besluiten we om toch de kerstboom op te ruimen. Zo een avondje hakt er best in of je nou wel of niet gedronken hebt. Maar wat fijn dat we het toch gedaan hebben en wat een rust in huis weer. Ik kan hier echt van genieten.


Nu alles weer zijn eigen plekje heeft in de woonkamer, kan de jongste zijn LEGO-hoek weer opbouwen. Samen met zijn vriend zoekt hij alles uit en maakt zijn hoekje weer in orde.


Woensdag
Vandaag ga ik weer aan de arbeid, de komende drie dagen werk ik en heeft mijn maatje vakantie. Het is fijn om weer terug te zijn in Tiel en het is een fijne werk dag. Ik geef een cadeau aan mijn collega omdat zij jarig was in mijn vakantie. En zij heeft ook weer wat voor mij, hoe leuk!


De oudste gaat vandaag met zijn vriendinnetje naar de bioscoop, Martijn en de jongste gaan ook mee. Ze gaan met de trein naar de film 'Ralph breaks the internet'. Daarna eten we lekker pannenkoeken bij ons thuis.


Donderdag
Net als gisteren weer bijtijds de deur uit om te gaan werken. Het is zelfs nog een beetje schemerig als ik op het werk aan kom, dat gebeurt niet vaak.


De mannen vermaken zich prima thuis en bakken zelfs een heerlijke appeltaart. Hoe leuk en vooral lekker is dat! En ze hebben zelfs gewacht tot ik thuis ben met het opeten, hoe knap van ze. 's Avonds bij de koffie smikkelen we heerlijk van deze appeltaart.
Vrijdag
Voor mij het laatste dagje werken voor het weekend en voor de mannen hun officiële laatste vakantiedag. 's Ochtends wordt er hard gewerkt, want ik krijg al vroeg deze foto via de app. Hoe fijn dat de hele woonkamer is gedweild.


Als ik uit mijn werk kom en we gegeten hebben besluiten de jongens en ik nog even de spelletjeskast uit te zoeken. De jongste (mijn opruimheld) mag als eerst en mag alles er uit halen wat er weg mag. Dan mag de oudste in hetgene wat weg mag nog even kijken of er dingen zijn die hij wil houden. En daarna loop ik er nog even doorheen of er geen sentimentele dingen bij zitten. En dit is prima tactiek kan ik jullie zeggen.


Zaterdag
We hebben totaal geen plannen voor het weekend en daar ben ik heel blij mee. Ik ben zelf al een paar dagen niet fit en de zakdoeken zijn niet aan te slepen. Dus prima even twee dagen thuis. Kunnen we ook lekker doorgaan met opruimen en dergelijken.

We beginnen al weer vroeg met een potje pesten. Toen we gisteravond nog even de speelgoedkast uitzochten kwamen we een stok kaarten tegen. Sindsdien hebben we alweer tientallen potjes pesten gespeeld.


Verder rommelen we lekker in huis en de jongen spelen weer heerlijk. Ik moet zeggen dat we wel boffen met deze buurt en alle vriendje en vriendinnetjes die er wonen. Er wordt deze dagen weer heerlijk gespeeld. De oudste fietst zelfs nog even naar een vriendje die wat verder woont, waar hij nog twee uurtjes speelt.

En zo hoeven wij even niet te pesten ;) en kunnen we nog wat dingen voor ons zelf doen. Zoals bijvoorbeeld de was, altijd leuk! En ik vul de kalender in voor 2019, ik word altijd weer blij van een nette schone kalender.


Martijn vertrekt na het eten voor een nachtje langs de waterkant en de jongens en ik kruipen lekker vroeg onder de wol.

Zondag
Als Martijn terug is van een nachtje vissen ga ik hardlopen. Vol goede moed er tegen aan want het is tenslotte een nieuw jaar. Helaas gaat het niet zo lekker en voel ik me gewoon beroerd tijdens het lopen. De eerste vijf kilometer gaan nog wel maar daarna krijg ik het echt slecht en is het net of mijn maag zich omdraait. Helaas ging ik gelijk voor het echte werk dus een afsnijroute zat er ook niet in. Met tranen over mijn wangen eindig ik mijn hardloopsessie bij acht kilometer. Een kleine tegenvaller zo aan het begin van 2019.

Als ik thuis kom gaan Martijn en de jongens even in Beusichem kijken bij de Meentcross in Beusichem. De jongens spelen daar fijn met klasgenootjes en na een late lunch wordt dit verder gezet. Grote broer speelt met grote zus bij de hen en kleine broer en kleine zus spelen bij ons.


Martijn en ik doen nog wat opruimklusjes in huis. Zo komen we een tas vol met heel oud vogelvoer tegen. We hangen een paar bollen aan de voorkant in de bomen van de gemeente en eentje in de achtertuin. Volgens Martijn gaan ze daar niet komen, maar ik wil het toch proberen. Anders hang ik hem alsnog op een wat beschutte plek.


Aan het einde van de middag besluiten we spontaan om naar de McDonald's te rijden, om de vakantie af te sluiten. De jongens zijn dan ook door het dolle heen en vinden het een fijne afsluiter.

En zo is de eerste week van januari alweer een feit. Het was een fijne week waarin de kneuterigheid, waar ik zo van hou, weer een beetje terug is. Bedankt voor het lezen en tot volgende week!

You May Also Like

0 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: