Les machines de l'île Nantes

by - januari 20, 2019

Tijdens onze zomervakantie in Frankrijk van afgelopen jaar bezochten we de stad Nantes. Dit op aanraden van vrienden. Les machines de l'île moet je beleefd hebben en daar hadden ze gelijk in. Ik denk dat het één van de indrukwekkendste dagen was die we als gezin hebben beleefd en omdat we ons niet goed hadden voorbereid was het ook nog eens gratis en voor niks.


Afgelopen jaar beleefden we een fijne vakantie in het plaatsje Cholet in Frankrijk; we stonden op één van de mooiste plekjes van de camping en de directe omgeving was prachtig. Er was ook nog eens genoeg te doen in de nabije omgeving. Zo gingen we een dagje naar het strand, bezochten het Château de Brézé en brachten een bezoek aan Nantes met zijn trekpleister Les machines de l'île.


Les Machines de l’île is een artistiek project en vormt het kruispunt van de werelden van Jules Verne, de mechanische wereld van Leonardo da Vinci en de industriële geschiedenis van Nantes. Het ligt op het terrein van de oude scheepswerven van Nantes langs rivier de Loire. Op dit terrein is een museum met prachtige mechanische dieren en objecten, een grote stoomcarrousel en op dat terrein loopt dus die gigantische olifant rond van wel 12 meter hoog.


Omdat we pas op de dag zelf besloten om naar Nantes te rijden, kwam we te laat en totaal onvoorbereid aan. Dus een tip; reserveer kaartjes! We konden wel op het terrein maar voor het museum stond een hele lange rij. Zo een lange rij zelfs dat er medewerkers langs de rij liepen om je te informeren over de wachttijden en je advies te geven. We wisten al vrij snel dat we geen twee uur wilden wachten voor het museum, dus we gingen op zoek naar de olifant die volgens de vriendelijke medewerker over het terrein liep.  

Les machines de l'île Nantes

En zo maakten de jongens voor het eerst kennis met de Grand Élephant. Deze immens grote olifant van 12 meter hoog is gemaakt uit 45 ton staal en hout. Het kan 50 passagiers vervoeren en loopt met een snelheid van zo’n drie kilometer per uur. Hij trompettert, knippert met zijn ogen, flapt met zijn oren, zwaait met zijn staart en spuit water naar iedereen die in de buurt loopt. De indruk die deze olifant op je maakt is niet met woorden te beschrijven en het spuiten van het water is een kat en muis spel voor jong en oud.

Les machines de l'île Nantes


Ondanks dat we geen zin hadden om twee uur in de rij te staan voor het museum en we helaas ook geen kaartjes hadden om op de olifant te zitten of voor de stoomcarrousel hebben we ons toch tweeënhalf uur kunnen vermaken op dit terrein. Zowel de olifant als het prachtige industriële gebouw heeft een diepe indruk op ons achter gelaten.


Het bezoek aan Les machines de l'île is goed te combineren met een wandeling door de stad. Nantes heeft speciaal voor toeristen een groene lijn op de straat geschilderd. Als je de 10 kilometer lange groene lijn volgt kom je langs alle bezienswaardigheden, leuke cafés en bijzondere winkels van Nantes. De lijn komt ook langs Les machines de l'île, dus vanaf daar kun je hem volgen.Een bezoek aan de stad Nantes is dus echt een aanrader tijdens jouw vakantie in Frankrijk. Je kunt je er makkelijk een lange dag vermaken als je Les machines de l'île combineert met een wandeling door stad langs de groene lijn. Wil je meer beelden zien van Les machines de l'île of de stad Nantes, bekijk dan onze vakantievlog op ons youtubekanaal.

You May Also Like

0 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: