Week 2; Gehoortest, Nerds, Weegmoment, Oogmeting, Winactie en Fotomodel!

by - januari 16, 2019

Leuk dat je meeleest met een heel nieuw weekoverzicht. Deze week deed de jonsgte een extra gehoortest bij de schoolarts, mocht ik onverwachts op pad met een prof, hadden we twee fotomodellen in huis en kwam er een leuke winactie online met betrekking tot mijn webshop.


Maandag
Vandaag de eerste dag na de kerstvakantie. De dag begint laat want we laten de wekker drie keer snoozen, het valt niet mee na twee weken uitslapen voor de jongens. Gelukkig krijgen we alles op tijd op de rit en kunnen we op het gemak naar school. Daar wacht mij een aangename verrassing, want van de juffen van de kerstcommissie krijg ik een super leuk presentje. Ik fiets door naar de sportschool voor de eerste workout van 2019.


Ik had vandaag een verlofdag opgenomen want om elf uur worden de jongste en ik verwacht bij de schoolarts voor een extra gehoortest. De test gaat goed, zijn rechteroor is verbeterd vergeleken bij de vorige keer. Zijn linkeroor is nog niet goed, over twee maanden nog een keertje meten en dan verder kijken.

Op deze eerste schooldag wordt er gelijk druk gespeeld met vriendjes. De oudste neemt een vriendje mee en de jongste gaat bij iemand spelen. Door deze drukke maar gezellige middag, waarin Martijn ook nog eens vroeg thuis is, komt er niets uit mijn handen. Ik heb ruzie met de DigiD app voor de zorgverzekering en ik moet ook mijn BTW-aangifte nog doen. Helaas komt er niets van.

Vandaag nam ik tijdens het boodschappen doen een boek mee voor de voetbalplaatjes, dus je raadt al wat er na het eten wordt gedaan. Gelukkig hebben de mannen met zijn drieën maar een boek dit jaar, maar als jullie met ons mee willen sparen, graag!


Dinsdag
Vandaag aan de arbeid en de jongens naar school. Ik ben de komende tijd flink onder de pannen op mijn werk, want naast mijn normale werkzaamheden bijt ik me ook vast in de voorraad uit Nieuwegein die tijdelijk in Tiel staat. Daar valt nog aardig wat te winnen namelijk.

Oma past 's middags nog een paar uurtjes op en na het werk ga ik met de jongste naar de eerste zwemles van dit jaar. Na het eten pakken Martijn en ik een klus aan waar we al heel lang tegen aan zitten te hikken. En dat is vooral omdat we er beide niet van overtuigd zijn dat we kunnen.

Maar goed het bewijs is maar weer geleverd dat we echte nerds zijn. Want na wat gepuzzel, lukt het ons om de data van de harde schijf van mijn gecrashte Macbook over te zetten naar mijn nieuwe Macbook.


Woensdag
Vandaag is het nationale meetdag. Ik begin met een weegafspraak in de sportschool. Na acht maanden, toen was mijn weegmoment een flinke tegenvaller, wordt het weer eens tijd om te kijken hoe we er voor staan. Het valt me niet tegen, het staat een beetje gelijk aan dat moment in mei. Maar daar is helemaal niets mis mee na een maand met veel eten en weinig sporten.


Nu we toch bezig zijn besluit ik gelijk door te fietsen naar de opticien. Ik zit er al zo lang tegen aan te hikken en het moet er toch een keer van komen. Ik vind het nog best wel lastig, zo een meting. Uiteindelijk blijkt dat ik een bril nodig heb voor het autorijden, theater en TV-kijken, niet echt verrassend. Wat wel verrassend was, was hetgeen wat ik zag toen ik het brilletje opzette dat de opticien voor mij maakte met de gewenste sterkte. Mensen, ik weet serieus niet wat ik zag, of dat de wereld gelijk een stukje mooier en lichter leek. Echt bizar en eigenlijk schrok ik er best wel van.


Ik zoek gelijk een bril uit en keuzes maken is niet mijn sterkste kant. Na dat de opticien nog zes andere mensen een bril had aangemeten, hakte ik de knoop door. Over anderhalve week is hij klaar, ik ben zo benieuwd. En om nog even terug te komen op dit artikel, ook de opticien was er mee eens.  Als je gebruik maakt van die aanvullende verzekering voor je bril, ben je eigenlijk een dief van je eigen portemonnee.

Na deze drukke ochtend lijkt het wel of ik er al een dag op heb zitten. Maar niks is minder waar. Om twaalf uur snel de jongens uit school halen, broodje eten en door naar de gym. Na de gym halen we een vriendje van de oudste op die gezellig komt spelen en de jongste is de hele middag de hort op.

Donderdag
Mijn tweede en laatste werkdag voor deze week. Ik breng de jongens naar school en rij door naar Tiel. Waar ik onverwachts mee mag met een professionele cameraman die met een drone beelden gaat maken van ons pand en de naastliggende containerterminal. Zo gaaf om dat een keer van dicht bij mee te mogen maken.


Echt een ervaring rijker en ik besef me maar weer al te goed dat ik echt bof met deze baan bij dit bedrijf. Er komen weer spannende tijden aan, maar ik hoop dat het nog lang mag duren. Na mijn werk haal ik de jongens op bij het zwembad. Oma is mee geweest naar zwemles en ze hebben goed nieuws! We hadden er al een beetje rekening mee gehouden, maar de jongste heeft nu echt de vrijbrief om over drie weken te mogen afzwemmen.


Vrijdag
Het is weekend en als de jongens naar school gaan fiets ik voor de derde keer deze week naar de sportschool, wat een luxe. Verder is er een super leuk artikel online gekomen op het blog vanzussies.nl over mijn webshop. Via deze link kun je het artikel lezen en je kunt zelfs mee doen aan een leuke winactie.

winactie

De jongste neemt om twaalf uur uit school een vriendinnetje me naar huis. Sinds afgelopen zondag hebben ze elkaar echt gevonden. Ze eet gezellig een broodje mee en om drie uur lopen we naar school om de oudste op te halen. Daar besluiten we dat de jongste nog even een uurtje bij haar gaat spelen. Om vier komt ons kleine aap helemaal alleen naar huis. Trots op hem.

Om half vijf ga ik met een moeder van school vanuit de ouderraad een cadeau aanbieden bij iemand van onze scholengemeenschap die met pensioen gaat. Het voelde een beetje als een verplicht nummertje, maar met een praatje van de burgemeester en een lekkere bitterbal viel het allemaal reuze mee.


Zaterdag
De jongens en ik gaan op Pokemonjacht in verband met communityday, vandaag kun je een speciale variant van een bepaalde Pokemon vangen. In de regen lopen we door de plantage, maar zowel de jongens als ik houden dit niet echt lang vol. Dus stappen we lekker in de auto en rijden nog een rondje Culemborg. Met een eindstand van vijf voor de oudste, drie voor jongste en helaas maar één voor mij komen we toch met een voldaan gevoel weer thuis.


Snel en broodje eten want rond één uur worden we weer verwacht bij de gymvereniging voor het maken van een foto. Er komt een spaaractie bij de Plus-supermarkt en de jongens wilde daar graag aan mee doen. Je kunt dan sparen voor artikelen waar je zelf op staat. Ik begrijp dat ze dat helemaal geweldig vinden, maar past niet echt binnen mijn nieuwe minimaliseerdoel. ;)


Zondag
Vandaag starten Martijn en ik allebei met een rondje hardlopen. Om en om lopen we allebei vijf kilometer, heerlijk en fijn dat het beter gaat dan vorige week. Daarna snel douchen want we gaan gezellig op kraamvisite bij dit kleine moppie.


Na een late lunch ga ik nog even alleen op pad. Eerst doe ik nog een ex-raid met wat Pokémonmatties en daarna bezoek ik een vlooienmarkt bij ons in de stad. Dat was niet veel en ook kleiner dan ik had verwacht. Maar misschien was het tijdstip ook niet zo best, bij zulke dingen moet je toch vroeg zijn.

Dus eerder dan verwacht ben ik weer thuis. We spelen, hoe kan het ook anders, nog een paar potjes pesten en de rest van de middag doen we lekker rustig aan. Martijn maakt als avondeten heerlijke sperziebonen in oestersaus naar een recept van zijn vader. Zo lekker en ook de jongens smullen er heerlijk van.


En zo sluiten we, achteraf gezien, best een druk weekje af. Ik had deze week niet als 'druk' in mijn agenda staan, maar toch hadden we bijna iedere dag wel een afspraak of iets bijzonders te doen. Bedankt voor het lezen en tot volgende week!

You May Also Like

0 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: