Week 10; Vol Hoofd, Eerste Voetbaltraining, Zwemles(?), Foutje Bedankt, Grand Opening en Crowdfunding!

by - maart 13, 2019

Welkom bij weer een heel nieuw weekoverzicht. Deze week liep mijn hoofd een beetje over, er spelen te veel verschillende dingen die de komende tijd gedaan moeten worden. Gelukkig was de lijst aan het einde van de week wel een stuk korter. Verder had de jongste zijn eerste voetbaltraining, de oudste zijn eerste 'zwemles' en had ik een hele leuke, mooie en gezellige opening.


Maandag
Vandaag aan de arbeid en de jongens weer na school na een week voorjaarsvakantie. Die vakantie dagen waren toch best wel lekker eigenlijk. De jongens blijven over en oma past na school nog een paar uurtjes op.

Op het werk is het redelijk te doen qua drukte, ik kan in mijn pauze nog wat nog wat privé dingen regelen en dat is erg fijn. Het kinderfeestje wordt nu toch wel een ding. Ook is er tijd voor een gezellig spelletje. Ik kende het niet, maat zo leuk! Die gaat gelijk op de verlanglijstje van de jongens.


's Avonds ben ik druk met van alles en nog wat. Er lopen te veel dingen naast elkaar die ik moet regelen of bespreken. Ik besluit dus maar weer eens om de Whatsapp-webapp aan te slingeren. Dat is zo veel fijner om meerdere berichtjes te versturen of groepen aan te maken. Als je het nog niet kende, echt een aanrader.


Lees ook: Het weekoverzicht van vorige week!

Dinsdag
Een kopie van de dag van gisteren, maar ik maak grote stappen in het regelen van de dingen. Zo regel ik eindelijk het kinderfeestje en kunnen we het gewoon op de datum doen die ik in mijn hoofd had. Zo fijn.

Na het eten maak ik nog een verplicht avondwandelingetje om de enveloppen van de Kerkbalans weg te brengen. Ik dacht er dit jaar eigenlijk onder uit te komen, maar via via wisten ze me toch te vinden. En ach zo een wandelingetje is natuurlijk helemaal prima voor de stappen.


Woensdag
Vandaag lekker thuis, na anderhalve week sleep ik mezelf weer eens naar de sportschool. Maar als ik er dan eenmaal ben is het zo fijn. Waarom dan toch weer anderhalve week skippen? Oke de jongens hadden vakantie, daardoor zit ik dan niet in het vaste ritme. Maar goed er was waarschijnlijk best een uurtje te vinden geweest.

Voldaan keer ik huiswaarts. Doe het één en ander in het huishouden en maak de lunch klaar voor de jongens. Die lunchen namelijk even op school terwijl ik een vergadering heb voor de aankomende paasactiviteiten. De laatste activiteit waar ik bij betrokken ben dit jaar. Gelukkig! Onderweg naar school zie ik een bekend voertuig staan, mijn oompje is weer druk in de contreien met snoeien.


Na de vergadering moeten we erg haasten voor de gym, maar we zijn op tijd. Daarna lekker naar huis. De jongens mogen lekker een film kijken en ik bereid nog wat dingen voor, voor de verjaardagen. Zo hakken we ook definitief de knoop door voor de traktaties op school en maak ik de uitnodigingen voor het kinderfeestje.


Na het eten staat er iets bijzonders op het programma. De jongste heeft zijn eerste voetbaltraining. Hij gaf het al een tijdje aan dat hij het graag wilde en vanavond was het dan zover. Hij mocht voor het eerst mee doen. Er zijn veel kinderen van zijn school en zelfs uit zijn klas. Hij vind het helemaal geweldig.


Donderdag
Vandaag weer aan de arbeid en naar school. De jongens blijven over en na school gaan opa en oma met de oudste en zijn vriendinnetje naar het zwembad. Ze mogen daar zeven keer zwemmen via een activiteit van de Brede School. Ze vinden het helemaal geweldig en kijken er al weken naar uit.

Op het werk is het weer lekker druk en print ik de uitnodigingen voor het feestje en wat dingen voor de traktaties. Dan kan ik dit weekend vast het één en ander klaar maken. Helaas een dikke fail, want zodra de jongste het ziet is het eerste wat hij zegt: "Maar mama waarom heb je een zes geprint? Ik word toch zeven!?" Oke......dat wordt dit weekend dus geen voorbereidingen treffen. :(


Na het eten brengen de oudste en ik de uitnodigingen rond voor zijn feestje. Is het toch allemaal nog goed gekomen.

Vrijdag
Vandaag is het een bijzondere dag. De oudste gaat met zijn klas naar het Militair Luchtvaartmuseum in Soesterberg. Manlief gaat ook gezellig mee als chauffeur. Kan ik verder met de voorbereidingen van de traktaties van de oudste, die ik gelukkig wel goed had geprint. Maar eerst natuurlijk nog even een uurtje sporten.


Manlief, de oudste en de rest van de klas hebben een super leuke dag. Ze zijn een soort van pilot voor een nieuw opgezet programma voor in het museum. Na het programma gaan ze zelfs nog even het bos in onder begeleiding van een echte gids.


De jongste en ik vermaken zich prima met zijn tweetjes. 's Middags halen we nog even een paar enveloppen op van de Kerkbalans. En natuurlijk is dit een mooie gelegenheid voor de jongste om nog wat Pokémon te vangen.

Zaterdag
Vandaag eerst thuis een hoop te doen en daarna een drukke middag. Om twaalf uur gaan we bij een wedstrijd van de nieuwe teamgenootjes van de jongste kijken. Om drie uur vertrek ik met en stel meiden naar de opening van de nieuwe schoonheidssalon van een vriendin van ons.


Het is echt heel mooi geworden en na een fijne rondleiding is het tijd voor een gezellige borrel. Neem even een kijkje op haar website, haar nieuwe uitgebreidere salon is echt een aanwinst voor de omgeving.


Rond zes uur ben ik weer thuis, net op tijd om nog een stukje zelfgemaakte pizza mee te pakken. Het was ontzettend gezellig en fijn om iedereen weer te zien en te spreken. Manlief en de oudste gaan nog even de hond uitlaten van mijn schoonouders en daarna vertrekt Martijn om een avondje te vissen.


Zondag
Onze dag start weer met een rondje hardlopen. Helaas door de regen, maar goed we zijn bikkels. Bij thuiskomst vragen we ons zelf wel af waarom we het eigenlijk doen. Al weten we allebei hoe fijn het is.

Vandaag komt ook het eerste artikel online waarbij ik gebruik maak van een persbericht. Ik krijg hier niet voor betaald, maar zo af en toe krijg ik een persbericht in mijn mailbox en deze was mij op het lijf geschreven. Soort van win-win situatie. Het persbericht krijgt gratis reclame en voor mij levert het inspiratie voor een leuk artikel op. Uiteindelijk gaat het natuurlijk om die twee gratis planten die ik jullie van harte gun. Dus nog niet gelezen? Lees dan hier waar en hoe jij aanstaande zaterdag twee gratis tuinplanten kan ophalen.

Gratis Tuinplant

De rest van de dag lekker geen plannen, maar wel heel veel te doen. Mijn hoofd ontploft nog steeds, maar vandaag wil ik echt een hoop weg werken. Verder is het een gezellige boel in huis en dan heb je soms wel eens zo een momentje. Zo een momentje dat je je bevoorrecht voelt al valt het opvoeden niet altijd mee. Meer kun je je toch niet wensen voor je kinderen.


's Avonds op de bank tijdens een aflevering van de Luizenmoeder krijg ik een facebookmelding. Een van de beste schrijfsters van Nederland heeft sinds hele lange tijd weer een blog geplaatst. Mijn hart maakt een sprongetje, maar bij het lezen van de aankondiging vrees ik dat er meer aan de hand is. Natuurlijk is dit artikel weer uitmuntend geschreven met een stijl zoals alleen zij dat kan. Hoe nobel van haar om dit middel in te zetten om een ander te helpen. Ik wil jullie dan ook vragen om dit artikel te lezen, meer hoef ik er niet over te zeggen denk ik.

Bedankt voor het mee lezen en tot het volgende weekoverzicht!

You May Also Like

0 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: