Doelen en Duurzaam Februari 2019

by - maart 03, 2019

Welkom bij een nieuwe Doelen en Duurzaam voor de maand februari. Deze maand was een fijne maand. Ondanks dat het sporten en gezonde eten iets minder ging werden we geïnspireerd door het mooie weer. De opruimmodus staat aan en dat geeft rust in alle opzichten.
Afbeelding van Pexels op Pixabay

Persoonlijk
 •  Fysieke Gezondheid; het sporten en eten gaan niet helemaal zoals ik zou willen. Maar ik voel me goed en dat scheelt al de helft. Ik liep deze maand 29,6 kilometer hard en ik zette gemiddeld 7726 stappen per dag. Er zit vooruitgang in, maar nog steeds geen 8000 per dag. Die werkdagen nekken me echt.
 • Mentale Gezondheid; er is wat meer rust en daar ben ik blij mee. Het huis is opgeruimder en daardoor ook mijn hoofd. Ik leg de lat wat lager wat betreft mijn blog en focus me op minder verschillende dingen tegelijk. Dus eigenlijk best tevreden. Ook met de aankomende verjaardagen in mijn hoofd heb ik nog redelijk overzicht. ;)
 • Werk; nog steeds lekker druk. In februari gingen we zelfs een stapje verder in de warehouse-ondersteuning naar Nieuwegein toe. Dat was aanpoten, maar als het dan allemaal lukt, geeft dat een voldaan gevoel. Nu weer wat rust en tijd voor de normale dingen. Maar ik blijf lekker bezig en de dagen vliegen voorbij.
 • Minimaliseren; gaat echt heel goed en daardoor kom je in een soort sneeuwbal-effect waardoor het makkelijker gaat. Ik zal even een paar punten noemen die ik structureel heb aangepakt wat betreft het minimaliseren: 
  • Mails die ik dagelijks of wekelijks ontvang van webshops afmelden.
  • Zodra ik dingen in mijn handen heb die ik niet vaak gebruik, zoek ik het gelijk uit. Zoals bijvoorbeeld mijn naai-etui en de verkleedkist.
  • En ik ben een beetje rare missie begonnen; ik draag altijd hetzelfde soort ondergoed, maar heb echt een lade vol. Ik moet nu van mezelf alles een keer dragen en wat niet goed zit of kapot is gelijk weg gooien.

Lees ook: Doelen & Duurzaam Januari 2019

Taxx Lifestyle/Blog
 • Bestellingen; deze maand helaas geen bestelling in mijn webshop. Wel een hele leuke slinger gemaakt voor de winnares van een winactie op vanzussies.nl.
 • Unieke Bezoekers; deze maand bezochten 1430 unieke bezoekers mijn blog, dat is bijna net zo veel als in januari met dus drie dagen minder. Tevreden! Mijn eerste samenwerking van 2019 kwam online, hopelijk volgen er meer.
 • Totale Omzet; helaas dus geen omzet deze maand en de samenwerking op mijn blog bestond uit een product.
Financieel
 • Sparen; we kwamen weer beetje back on track na vorige maand. We haalden onze spaardoelen en zitten nog steeds in twijfel over de aflossing dit jaar. Die is nog mee gebudgetteerd, maar nog niet gedaan. 
 • Boodschappenbudget; deze maand gaven we € 450,15 aan boodschappen uit, weer binnen budget! We hadden maar één keer de Hello Fresh aan staan, maar kozen wel wat vaker voor de makkelijke (duurdere) maaltijd. Maar nog steeds heel netjes.
 • Tweedehandsverkoop; deze maand verdienden we € 159,= aan tweedehands verkopen. Dit is echt heel veel, ik verkocht onder andere mijn kapotte Macbook Pro waardoor we op dit hoge bedrag uitkwamen. 
 • Euroclix; deze maand een hele magere maand. We verzamelde maar 437 euroclix. In totaal zitten we nu op 13.498 clix. Nog 6.502 clix te gaan voor een uitbetaling van € 325. 
Energieverbruik
 • Wat een verschil met vorige maand! Bijna de helft minder gas en het netto stroomverbruik is flink gedaald. Mede dankzij het prachtige weer natuurlijk! We hadden de laatste twee weken van februari dan ook in de avond geen verwarming aan. Ik trok een dik vest aan en Martijn zat nog steeds in zijn korte mouwen ;)

Februari was een fijne maand. Het gevoel wat meer rust te hebben gevonden en wat dingen te hebben afgesloten werpt zijn vruchten af. Misschien heeft het mooie weer ook wel meegespeeld. Op naar maart waarin we de verjaardagen van de jongens vieren. Het is altijd even aanpoten maar ik kijk er naar uit. Bedankt voor het lezen en tot de volgende Doelen en Duurzaam.

You May Also Like

0 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: