Week 11; Goed Nieuws, Slecht Nieuws, Kinderfeestjes, Verjaardagen, PartyPreps en Klassiek Concert!

by - maart 20, 2019

Leuk dat je weer mee leest met een nieuw weekoverzicht. Deze week stond helemaal in het teken van de verjaardagen van de jongens. Ze werden tien en zeven jaar oud, waar blijft de tijd! Graag nemen we je mee in alle feestelijkheden.


Maandag
Vandaag mijn parttime dag, deze begint met een bezoekje aan de schoolarts. Voor de derde keer moeten we terug komen om de oren van de jongste te testen. De afgelopen keren was het niet goed, gelukkig was er wel verbetering in rechts. Vandaag hopen we dat zijn linkeroor ook verbeterd is.


En dat is zo, gelukkig! Meneertje is weer helemaal goed gekeurd. Met een opgelucht gevoel fiets ik naar de sportschool. Om daar nog even wat tips van de master mee te pakken. De rest van de dag werk ik nog een paar fijne klussen af, zo fijn als je hoofd wat leger wordt.

Om drie uur neemt de oudste een vriendje mee om te spelen en de jongste gaat er vandoor met een ander vriendje. Wat worden die mannen toch groot als ik ze alleen van het schoolplein zie vertrekken. Na het eten gaat de jongste weer trainen bij de voetbal. Hij geeft aan dat het toch niet helemaal zijn ding is, maar we zetten nog even door.

Helaas bereikt ons 's avonds het trieste bericht dat de vader van een vriend van ons is overleden. Hetzelfde gezin dat eind januari al getroffen werd door een groot verlies. Echt ongelofelijk verdrietig en hoe zwaar als je dit voor je kiezen krijgt.

Lees ook: Het weekoverzicht van vorige week

Dinsdag
Vandaag mijn eerste en enige werkdag van deze week. De dag begint gezellig, de achterbuurjongens komen een kwartiertje voor schooltijd even bij ons zodat we gezamenlijk naar school kunnen lopen. Na vier kinderen te hebben gecheckt of ze in het juiste lokaal zitten door naar mijn werk.


Geen bijzondere, maar wel een prima werkdag. Altijd lastig om er tegen aan te werken als je een paar dagen vrij bent. Als ik thuis ben is het prima, maar als ik op het werk ben vind ik het altijd vervelend voor mijn collega's. Maar goed ze kunnen me altijd bellen, dan kan ik thuis even inloggen. Maar gelukkig is dat bijna nooit nodig.

's Avonds versieren we het huis en doen we de laatste voorbereidingen voor het kinderfeestje. Morgen om half tien staan er zeven kinderen op de stoep om een gezellig feestje te vieren. Snel maak ik de uitdeelzakjes voor aan het einde van het feestje. Nu wel met de juiste sticker met de zeven er op, die ik vandaag nog even snel printte.


Woensdag
Vandaag vieren we het kinderfeestje. We starten thuis met cake en cadeautjes. Daarna rijden we naar Leerdam om twee uurtjes te spelen bij Monkey Town. Het is ontzettend gezellig en Martijn en ik hebben letterlijk twee uur op ons gat gezeten. Wat een geweldig stel zo samen.

Rond half één rijden we weer terug waar we lekker afsluiten met frietjes. Helemaal gezellig, het was een geslaagd feestje.


Daarna over naar de orde van de dag, al valt dat niet mee. Ik doe alvast een hoop boodschappen voor de verjaardagen van aankomende zaterdag. Oma maakt de jas van de jongste waarmee hij achter een hek is blijven hangen. Er zat een flinke winkelhaak in en volgens hem 'bloedde' zijn jas.


Eind van de middag maken we de traktatie voor de oudste in orde. Iedereen heeft zijn eigen taakje en dat werkt perfect! Hij is morgen echt jarig en dan gaat hij op school trakteren.


Na het eten nog even voetballen voor de jongste en spelen we ons eerste potje Halli Galli als gezin. Hij kreeg dit spel vandaag voor zijn kinderfeestje.

Donderdag
Vandaag is de oudste jarig, hij wordt tien jaar,  wat een leeftijd echt ongelofelijk! Dejonsgte en ik maken hem zingend wakker en daarna gaan we lekker ontbijten.


Natuurlijk wordt er vandaag  getrakteerd op school. De traktaties hebben jullie al voorbij zien komen en voor de juffen en meesters koos ik iets makkelijks dit jaar.


De rest van de dag is het eigenlijk normaal. Natuurlijk worden we overspoeld door berichtjes, app-jes en telefoontjes maar verder doen we er niks aan. Behalve dat ik nog wat lekkers haal voor bij de lunch.

Om drie uur gaan we dan ook gewoon zwemmen en de rest van de dag lekker niets. Ik maak nog wel de uitdeelzakjes voor morgen klaar. Want morgen om half tien, staan er negen kinderen voor de deur om het kinderfeestje van de oudste te vieren.


Vrijdag
Vandaag is het dan tijd voor het tweede kinderfeestje. Rond kwart voor tien vertrekken we naar Nieuwegein voor een 'Hoe overleef ik in de natuur'-feestje. Het is een superleuk feestje en we treffen het echt met het weer. We houden het gewoon droog en als we de parkeerplaats afrijden om naar huis te gaan begint het te regenen, wat een gelukje.


Daarna ook weer terug naar de orde van de dag, maar dat valt niet mee na twee en half uur buiten te hebben gelopen. We zijn eigenlijk best wel moe. Ik doe nog wat boodschapjes in de stad en kom gewoon zeiknat thuis van de regen. Besef me maar weer goed wat een geluk we vanochtend hebben gehad.

Verder maken we nog een lekkere kwarktaart voor morgen, eten we boerenkool en spelen we nog een spelletje Halli Galli!

Zaterdag
Vandaag de dag van de grote mensenverjaardag zoals de jongens dat altijd noemen. We slapen een klein beetje uit en gaan daarna alles klaar maken voor deze dag. Taart halen, hapjes maken, woonkamer anders indelen enzovoort.


Om één uur doen we de taart met een vriendinnetje en vriendje er bij. Dit jaar een taart van Splatoon, dit thema trokken we door in alles feestjes en traktaties dit jaar. Aanstaande zondag komt er een artikel online over dit feestthema.


Vanaf half drie gaat het feest van start en wordt het een gezellige middag en avond. De meeste blijven mee eten en gaan daarna bijtijds weg voor het condoleren van onze vrienden. De oudste en ik rijden er nog even naar toe om ons medeleven te tonen. Daarna hebben we nog een gezellig avondje met de achterbuurtjes. En zo wordt het toch nog redelijk laat voordat de jongens op bed liggen.

Maar wat was het fijn en wat zijn de jongens verwend. We tellen nog even de centje die de jongens bij elkaar verzameld hebben voor hun gewenste Nintendo Switch. Ze hebben een flink bedrag opgehaald.Wij leggen de rest bij, dus van de week kunnen we op pad voor een Nintendo Switch.

Wat de jongens niet weten is als ze op bed liggen, wij de Nintendo Switch installeren die ik afgelopen week al had besteld. Zo benieuwd hoe ze morgen reageren.

Zondag
Ook ik ben vroeg wakker en loop samen met de jongen naar beneden om toch een glimp op te vangen van hun reactie. Die is echt heel koeltjes. Sprong de oudste gisteren nog een gat in de lucht toen hij al een spel kreeg van opa en oma, nu is het de rust zelf. Ik krijg termen naar mijn hoofd van; 'ik wist het!', 'je dacht zeker dat ik gek was' en ' ik ken jou wel hoor!'


Gelukkig zijn ze toch wel blij en als vriendjes zich melden aan de deur en in de tuin wordt het enthousiast meegedeeld. Er wordt natuurlijk gelijk op gespeeld terwijl ik al vroeg de woonkamer weer in normale vorm heb en de keuken schoon heb. Altijd extra fijn na zo een dag.


Rond half twaalf wordt de oudste opgehaald door opa om naar een klassiek concert te gaan in het concertgebouw in Amsterdam. Dit hebben ze al vaker gedaan en het is altijd zo leuk en natuurlijk heel leerzaam.

De jongste speelt lekker met zijn nieuwe cadeaus en maken we de laatste traktaties van deze feestweek in orde. Hij is morgen echt jarig en dan trakteert hij op school.


En ook al is er morgen nog een feestdag en een traktatie, ik kan toch wel zeggen dat we feestdrukte kunnen afsluiten. Morgen beginnen we weer met een schone lei aan een  nieuwe week. Ik kijk er naar uit, want natuurlijk zijn er weer genoeg ideeën en plannen.

Bedankt weer voor het meelezen en tot volgende week!

You May Also Like

0 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: