Week 9; Voorjaarsvakantie, Voorjaarsschoonmaak, Bibliotheek, Bioscoop en Sweet Sixteen!

by - maart 06, 2019

Leuk dat je weer meeleest met een nieuw weekoverzicht. Deze week hadden de jongens voorjaarsvakantie, genoten we uiteraard van het prachtige weer en werd ik aangenaam verrast op mijn werk.


Maandag
De voorjaarsvakantie is goed gepland door school, want precies deze week is mijn part-time maandag. We starten lekker rustig op en ik verwen mezelf weer eens met een heerlijke smoothiebowl. Ik had nog te veel oud fruit liggen en met wat diepvriesgroente en sojayoghurt is het smullen geblazen.


Het weer nodigt ons uit om lekker naar buiten te gaan. Om tien uur lopen de jongens al buiten en ik pak de bovenboel aan. Alles goed stoffen en stofzuigen en de ramen zemen. In ieder huis en tuin is er wel bedrijvigheid, hoezo lente!? Tijdens dit soort momenten; als de kinderen buitenspelen en ik de hele bovenverdieping op zijn kop heb voel ik me een echte huisvrouw. Het wordt ooit nog eens wat met mij :)


's Middags lopen de oudste en ik naar de bibliotheek. We gingen met zijn drieën, maar onderweg kwamen we wat vriendjes tegen waar de jongste toch wel graag bij aan sloot. Op de terugweg blijft de oudste ook in de speeltuin hangen en ik geniet nog even van de zon in de tuin.

Als Martijn thuis is knijp ik en nog even tussen uit om een uurtje te gaan sporten. Daarna schuif ik aan voor een lekker bord boerenkool. Staat niet helemaal in de lijn met weer, maar wel lekker ;)

Lees ook: Het weekoverzicht van vorige week!

Dinsdag
Vandaag aan de arbeid en ik breng de jongens bij opa en oma in Beusichem waar ze een dagje gaan spelen. Op het werk word ik verrast door mijn collega's uit Nieuwegein met een prachtige bos bloemen. Hoe lief om deze waardering te krijgen voor al het werk van de afgelopen tijd en vooral de afgelopen week. Helemaal leuk en lief!


De jongens genieten van het prachtige weer en ze gaan zelf nog even naar de speeltuin met een ijsje toe. Als Martijn en ik aan komen bij mijn ouders om daar gezellig met zijn allen te eten, zijn de jongens lekker buiten aan het spelen. De jongste is helemaal into de voetbal tegenwoordig!


Woensdag
Vandaag mijn vrije dag en ik hang al lekker vroeg de was buiten. De eerste van 2019 die buiten kan drogen, hoe fijn! Ik kijk uit naar de dagen dat weer regelmatig kan.


Rond tien uur rijden we richting Tiel voor een bezoekje aan de bioscoop. Ik had dit beloofd aan de jongens maar natuurlijk spijt dat we met dit mooie weer in de bioscoop moeten zitten. Dus we gooiden het op een akkoordje en we pakken de vroege film. Zodat ze 's middags nog lekker buiten kunnen spelen.

We gaan naar de film Corgi; echt een leuke film. De jongste leefde helemaal mee aan het eind, zo schattig hoe ze dan reageren op de figuren in de film. We scoren ook nog een paar mooie schoenen voor de jongste en rijden op de terug weg lekker langs de McDonald's. De jongste is nog steeds mijn conusminderheld, want hij neemt gewoon geen Happy Meal.♥


's Middags wordt er lekker gespeeld zoals afgesproken en als Martijn thuis komt ben ik te lui om te sporten. Nou ja te lui, de jongste en ik hebben weer YouTube-kriebels gekregen. Dus als ik daar dan mee bezig ben vind ik het zo leuk dat ik het af wil maken. Omdat ik niet ga sporten, wandelen de oudste en ik nog even naar de Albert Heijn voor het avond. Hebben we toch nog wat extra stappen te pakken.

Donderdag
Vandaag breng ik de jongens bij de andere opa en oma en ik rij door naar mijn werk. De jongens gaan met oma naar Monkey Town om lekker te spelen en in de middag gaan ze naar ons huis.


's Avonds zetten de jongste en ik zijn nieuwe filmpje online. Helemaal leuk geworden met weer wat nieuwe technieken zoals live meekijken op zijn telefoonscherm. 


Vrijdag
Vandaag is Martijn lekker thuis bij de jongens en ik vertrek vroeg naar het werk. Ik geniet nog even van mijn prachtige bloemen tijdens een snel ontbijtje en dan hop de auto in.


Na het eten werken de jongste en ik aan de uitnodigingen voor zijn kinderfeestje. Die willen we dit weekend graag rond brengen. Ook maken we gelijk de uitnodiging voor de 'grote mensenverjaardag' zoals de jongens dat altijd noemen.


Zaterdag
Martijn vertrekt bijtijds om nog wat te klussen bij mijn neef. De jongste speelt bij een vriendje en de oudste en ik gaan nog even op de hoek van de straat kijken naar de carnavalsoptocht.


In de middag vertrekken we naar een gezellige verjaardag bij vrienden. Vandaag extra special want het is 'sweet sixteen'! Het is een gezellige middag en avond en we zijn pas laat thuis. Jongens naar bed, wij nog even op de bank en dan ook naar bed.


Terwijl Martijn nog even één van zijn Netflix-verslavingen afkijkt kruip ik vast lekker in bed. Maar niet alleen. Heb ik dit? Hartstikke gezellig hoor, maar een beetje vrijheid om lekker te gaan liggen zou niet verkeerd zijn ;)


Zondag
Vandaag starten we beide weer met een rondje hardlopen door de regen. Eind van de ochtend brengen de jongste en ik de uitnodigingen rond voor zijn kinderfeestje. Dat is helemaal rond, alleen voor de oudste krijgen we het niet echt rond. Nog even aan de bak vandaag en morgen.


In de middag gaan we nog even kijken bij de kindercarnaval. De jongste gaf al aan dat hij er totaal geen zin in had, maar we zouden toch even gaan kijken. Hij heeft het gauw gezien en na een uurtje vertrekken de jongste, een vriendinnetje van school en ik lekker naar huis. Er wordt gezellig gespeeld door die twee, dat is veel leuker dan die drukte daar.


De oudste en Martijn blijven nog even, maar ook hij houdt het niet lang vol. Hij vond het vorige week toch een stuk leuker. Ze kijken nog even naar het optreden van zijn vriendinnetje en vertrekken dan lekker naar huis.

En dat was het weer voor deze week. De carnavalspakken kunnen weer worden gewassen en opgeborgen. De korter gemaakte legerbroek van de jongste torn ik nog even los, misschien kan hij volgend jaar nog een jaartje mee ;)  Bedankt voor het lezen en tot volgende week!

You May Also Like

0 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: