Week 12; Jarig, Bootcamp, Spierpijn, Pannekoekendag en Amsterdam!

by - maart 27, 2019

Welkom bij weer een nieuw weekoverzicht. Deze week begonnen we met de verjaardag van de jongste en konden we daarmee de feestweek afsluiten. We zouden in een rustiger vaarwater komen met een mooie afsluiter deze week. Die afsluiter kwam iets eerder en liep de rest van de week ook nog eens heel anders dan gepland. 


Maandag
Vandaag wordt onze lieve, slimme en grappige jongste zeven jaar oud. Met deze feestdag sluiten we definitief onze feestweek af. De oudste en ik maken hem zingend wakker en eten een lekker ontbijtje.


Nadat ik de jongens inclusief de traktaties naar school heb gebracht, ga ik een half dagje werken. Het is nog flink aanpoten in die paar uurtjes want een collega is ziek. Om twaalf uur vertrek ik weer naar huis voor de begrafenis van de vader van een vriend van ons.


Op de radio in de auto hoor ik berichten over de schietpartij in Utrecht. Pas na de begrafenis krijgen we door wat er echt allemaal aan de hand is. Niet te bevatten. Maar de normale dingen gaan door na deze twee heftige dingen, dus Martijn rijdt even met mijn auto naar de garage. Afgelopen vrijdag tijdens het kinderfeestje van de oudste waaide de deur uit mijn hand. Gelukkig kunnen ze hem maken en na anderhalf uur kan ik hem weer ophalen.

's Avond gaat de jongstevoor de laatste keer voetballen, het is toch niet helemaal zijn ding. We waren er al bang voor, misschien over een paar jaar of misschien wel ene paar maanden je weet het maar nooit. De oudste en ik kijken naar de persconferentie over de schietpartij.

Lees ook: het weekoverzicht van vorige week!

Dinsdag
Vandaag weer een normale werk- en schooldag. Ik zit alleen vandaag en dat is allemaal goed te doen gelukkig. Geen echte gekke dingen en dat is best bijzonder ;). Uit het werk breng ik een pakketje weg dat ik verkocht via Marktplaats. Daar kunnen we weer mooi mee aan de slag, nu alle drukte voorbij is.


's Avonds werkt de oudste aan zijn werkstuk. Jullie hadden al voorbij zien komen dat hij een werkstuk had gemaakt over eenden. Die moest hij eerst uitschrijven en nu het goedgekeurd is moeten hij het werkstuk uitwerken op de computer.


Woensdag
Vandaag mijn parttime dag. Ik ga vandaag niet naar de sportschool, maar mee doen aan een bootcamp in de buitenlucht. Het is ontzettend leuk, maar ook ontzettend zwaar. Maar daar doe ik het ook voor, want in de sportschool pak ik vaak mijn eigen tempo en gewichten. En ik merk dat dat dan toch een soort smokkelen wordt en dat wil ik niet meer.


Zeer voldaan fiets ik met zware benen naar huis. Ik ben heel benieuwd hoe het morgen met de spierpijn zal zijn. 's Middags gaan we gymmen en de jongens mogen trakteren. Helemaal leuk, met zijn tweeën in de belangstelling worden toegezongen.


Ook krijgen we nog leuk nieuws; we zouden zaterdag een nachtje naar Amsterdam gaan in het huis van een kennis. Nu krijgen we waarschijnlijk al eerder de sleutel en zouden we dus ook al vrijdag kunnen gaan. Martijn zegt: 'Anders ga jij vast lekker'. Mmmh, waarom niet? Het is toch mijn vrije dag, dus kan ik me mooi voorbereiden en als Martijn dan thuis is spring ik op de trein. We gaan eens even nadenken wat handig is.

Oh ja en er wordt ook nog gestemd natuurlijk, ik maak gelijk van de gelegenheid gebruik om een blokje om te gaan. Zodat ik mijn spieren een beetje los houdt.


Donderdag
Vandaag mijn laatste dagje en dan een heel leuk weekend voor de boeg. Als ik binnenkom lijkt mijn bureau wel ontploft. We hebben nog steeds een zieke, maar mijn maatje is er wel weer vandaag. Lekker aan de bak dus en dat is helemaal niet erg. Halverwege de dag besluit ik om morgen ook nog een paar uurtjes te gaan werken. Anders moet mijn maatje het werk voor vier mensen doen. Mijn planning in de war, maar ach het is voor een goed doel.

De oudste heeft weer zijn zwemuurtje en verder geen bijzondere dag. Behalve dat mijn moeder aanbiedt dat Martijn gelijk mee gaat vrijdag. Dat is ook nog een optie, maar we vinden ook weer lullig dat zij dan twee nachten zitten opgescheept met die druktemakers.

Na het eten werk ik nog aan een leuke bestelling in mijn webshop. Zo leuk en bijzonder dat ook vreemde mensen mij weten te vinden. Het wordt een mooie slinger die jullie afgelopen zaterdag op mijn zakelijke Instagramaccount hebben kunnen zien.


Vrijdag
Ik laat mijn sportuurtje varen voor vandaag en ga een paar uurtjes extra werken. Mijn collega zit alleen en om hem nou voor vier personen te laten werken vind ik een beetje te veel van het goede. Op zich niet erg want de spierpijn is best killing. Dacht ik gisteren de dans nog te ontspringen, vandaag heb ik het dan toch echt verloren van het sporten.

Opa en oma gaan bij de jongens kijken op school. Het is pannenkoekendag en dat houdt in dat er een open dag is en voor iedereen een lekker pannenkoek.


Om twee uur rij ik naar huis en zoek de spullen bij elkaar voor ons weekendje Amsterdam. Martijn gaat toch gelijk mee, dus om vijf uur brengen we de jongens naar opa en oma. We rijden naar Abcoude en pakken daar de trein naar Amsterdam Centraal. Om vervolgens naar onze slaapplaats te lopen. Zo fijn om nog lekker bij licht aan te komen in deze mooie stad.


Het is echt een super leuk appartement. Letterlijk in hartje Amsterdam, twee keer vallen en je staat op de Prinsengracht. Rond zeven uur lopen Martijn en ik de Rozengracht af om een hapje te eten. En dat valt niet mee natuurlijk want alles is vol. Uiteindelijk vinden we een super leuke pizzeria waar we een kwartiertje op een tafel moeten wachten. En dat is helemaal prima onder het genot van een wijntje en een biertje.


Daarna dineren we heerlijk, alleen het voorgerecht is al een topper. Ons weekend had niet beter kunnen beginnen. Het is echt een heerlijke avond en rond half elf lopen we terug naar het appartement waar we nog even op de bank ploffen en bedenken wat we morgen allemaal gaan doen.

Zaterdag
We zijn vroeg wakker en relaxen nog een beetje, rond negen uur vertrekken we naar Kessens om lekker te gaan ontbijten. Tip van onze vriendin en die tip was een schot in de roos. Zo fijn, het Amsterdamse leven is echt begonnen.


Daarna lopen we naar de andere kant van het centrum om een bezoekje te brengen aan het Waterlooplein. Als we de Dam oversteken zien we dat het Paleis open is voor publiek. Die kans laten we niet lopen, het lijkt wel een droom. Vol bewondering lopen we door het paleis, wat een cadeautje dit. Het diner gisteren was al top, maar dit maakt het nu al onvergetelijk.


Daarna wandelen we door naar het Waterlooplein. Je merkt dat de weg daar naar toe echt een stuk drukker is dan de andere kant waar we vandaan kwamen. Maar ook wel heel leuk, Waterlooplein hebben we snel gezien. We lopen terug naar het de Kalverstraat om nog even lekker te shoppen. Er zijn een paar winkels die we graag willen bezoeken, we kopen wat voor de jongens, maar verder eigenlijk niet bijzonders.


Na een lekkere late lunch bij een leuk tentje in de Spuistraat lopen we nog even langs de Applestore op het Leidsche plein. De keuzestress is er nog steeds; wordt het nu een iPhone 8 of toch de Xr. Mijn verstand zegt de 8, mijn gevoel zegt de Xr. Blijft lastig, ook na hier alles te hebben uitgeprobeerd weet ik het nog steeds niet.

Na heel wat stappen te hebben gezet vandaag, gaan we terug naar het appartement om nog wat te relaxen. Daarna gaan we lekker eten bij Salmuera, een lekker Argentijns restaurant waar we gisteren hadden gereserveerd. Het eten was goed, maar we stonden snel weer buiten, iets met lopende band werk of zo.


Dus nemen we een afzakkertje bij onze overbuurtjes 'Cafe Rooie Nelis'. Echt geweldig toch en je kunt letterlijk kruipend naar huis. ;)


Zondag
Weer zijn we vroeg wakker, één van de weinige in Amsterdam hebben we al gemerkt! ;) We gaan lekker ontbijten bij Pluk. Ik was er al een paar keer geweest, dus tijd om Martijn een keer mee te nemen. Wat is de Prinsengracht toch mooi en rustig op dit tijdstip.


Na een heerlijk ontbijt hebben we vandaag ons zelf niet te veel opgelegd. We wandelen wat over de grachten, langs het Anne Frank-huis en de Westerkerk. Maar we bezoeken ook wat minder bekende grachten waar echt hele mooie dingen zijn. We fantaseren over hoe het zou zijn om hier te wonen, over de praktische en de minder praktische dingen.


We pakken nog een paar winkels in het centrum, ruimen het appartement alvast een beetje op en pakken alles in. We sluiten ons geweldige weekend af met een lekkere late lunch in de negenstraatjes.


Daarna lopen terug naar het appartement, om de spullen op te halen en lopen langzaam naar het Centraal Station. Wat een heerlijkheid en een geluk dat we dit op deze manier konden doen dit weekend. We zijn echt kapot van al het lopen, maar wat was het fijn.

's Avonds sluiten we deze twee mannen weer in onze armen, wat natuurlijk nog veel fijner is. We vertellen over en weer over onze avonturen van het afgelopen weekend. En dromen nog even hoe het zou zijn om op een Pokestop te wonen. ;)


Heel erg bedankt voor het lezen en tot volgende week!

You May Also Like

0 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: