Feestthema en Traktatie Splatoon

by - maart 24, 2019

Onze feestweek stond dit jaar in het teken van Splatoon. Dit is een spel dat de jongens veel spelen op de spelcomputer. Ik zocht één afbeelding op internet en gebruikte deze voor de uitnodigingen, traktaties, uitdeelzakjes en taart. In dit artikel laat ik jullie zien hoe.

Traktatie Splatoon

Het viel nog niet mee heel eerlijk gezegd, ik zocht naar 'traktaties Splatoon' op Google en Pinterest. Maar het viel tegen. Inspiratie genoeg, maar allemaal in de categorie creatief met bakken en fondant. Helaas ben ik geen keukenprinses, dus dat is echt te hoog gegrepen voor mij. Laat mij maar lekker een beetje ontwerpen op de computer en knutselen.

Lees ook: Feestthema en Traktatie Minecraft

Splatoon Uitnodiging Zelf Maken

Ik ging zelf aan de slag en gaf mijn creatieve brein een paar dagen de tijd. Dat eureka momentje zou vanzelf wel komen. Het begon natuurlijk met de uitnodigingen. Zowel voor de kinderfeestjes als de grote mensenverjaardag in hetzelfde thema. Dat is dan weer het voordeel als alles in één week zit.

Uitnodiging Traktatie Splatoon

Uitnodiging  Splatoon

Niet leuk als je bij meerdere feestjes betrokken bent, maar wel zo handig. Gelukkig zijn dat er maar heel weinig, maar toch kreeg ik deze originele foto van een ouder van school. Dat het een gezellige boel was op het prikbord.

Uitnodiging Traktatie Splatoon

Splatoon Traktatie

Daarna werd het tijd voor de traktatie. Ik twijfelde nog even om doorzichtige bekertjes te kiezen met felgekleurde snoepjes er in. Felle kleuren komen terug in Splatoon, maar dat viel tegen. Je komt al gauw bij Skittles uit en daarvan gaan er wel heel veel in een doorzichtig bekertje. En dat voor 55 kinderen (twee klassen) niet echt handig. Dus besloten we unaniem dat het popcorn zou worden in een wit bekertje met een afbeelding er op.

Traktatie Splatoon

Wat heb je nodig voor deze leuke en simpele traktatie;
  • Witte kartonnen bekertjes (20 stuks bij de HEMA voor € 1 )
  •  Zelfgemaakte afbeeldingen op stickerpapier geprint
  •  Plastic zakjes (ik gebruikte gripzakjes waarvan ik de bovenkant afknipte)
  •  Popcorn ( of chips bijvoorbeeld Chipitos)
  •  Gekleurd lint
Traktatie Splatoon

En dan is het eigenlijk gewoon lopendebandwerk. De zelfgeprinte stickers uitknippen en op de bekers plakken. Zakjes in de bekertjes doen. Vullen met popcorn; ik deed dit op een weegschaal zodat iedereen hetzelfde kreeg. Lintje om het zakje in een leuke strik en klaar!

Traktatie Splatoon

Splatoon Uitdeelzakjes

Daarnaast maakte ik ook nog uitdeelzakjes om mee te geven aan het eind van de kinderfeestjes. Ik printte de gemaakte stickers voor de traktatie in een kleinere versie en gebruikte deze als sluitzegel op de bruine zakjes. Voor de jongste stopte ik daar alles in wat ik de afgelopen jaren over had van vorige verjaardagen.

Potlood, gum en een schrijfboekje. Niet allemaal hetzelfde boekje, maar ze mochten het pas thuis open maken ;). Daarbij nog een kleine plastic dino, die ik nog had liggen en een klein zakje snoep die ik dan wel kocht. Best trots op mezelf dat ik al die oude spullen toch nog een goede bestemming gaf. Voor oudste werd dat wat lastiger, dus het werd een zakje chips, klein zakje snoep en een breekstaafje.

Traktatie Splatoon

Traktatie Splatoon


Splatoon Taart

En dan natuurlijk nog de taart. Daar kan ik heel kort in zijn; ieder jaar bestel ik de standaard slagroomtaart bij HEMA. Op die taart laat ik dan de afbeelding van de uitnodigingen en/of traktatie drukken et voilà een taart die er helemaal bij past.En zo was het een heerlijke en gezellige feestweek. Volgend jaar kunnen we weer een nieuw thema bedenken, maar dat is nog ver weg. Er staat nog veel meer inspiratie voor feestjes en traktaties op mijn blog. Zoals bijvoorbeeld Pokemon, Super Mario Bros, Minecraft en een superleuke en originele Tipitent inclusief werkblad.

You May Also Like

0 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: