Week 51; Nieuw Behang, Kerslunch, Kerstviering, Kertsdiner en Feestjes!

by - december 25, 2019

Leuk dat je weer mee leest met een nieuw weekoverzicht. Deze week begon redelijk hectisch, maar gelukkig was het daarna ook lekker klaar en konden we weer lekker genieten. Het klussen is zo goed als klaar en het weekend zat weer vol gezelligheid.


Maandag
Om negen uur staat de behanger voor de deur, waar ik vorige week mee afsloot. Vandaag gaan we één wand in de woonkamer behangen en één wand in de kamer van de jongste. Een klusje waar we ons acht jaar geleden wel aan waagden, maar waarvan we riepen dat we het nooit meer zouden doen.

Lees ook: Het weekoverzicht van vorige week!

En wat ben ik blij dat we deze keuze gemaakt hebben, want het is echt een professional. Het begint met één baan en natuurlijk kan het me niet snel genoeg gaan. Om de man wat rust te geven besluit ik om toch om nog even een uurtje sporten. Dan zie je mooi het verschil als je thuis komt.


Maar wat zit het behang er mooi op, echt super netjes. Na de lunch pakt hij de kamer van de jongste mee en wauw(!) dat is echt een metamorfose. Eigenlijk twijfelde ik een beetje over de keuze van die kleine man, maar wat is het gaaf. De kleur van de gesausde wanden, die al drie jaar zo zijn, passen er echt perfect bij.


Terwijl de behanger boven nog bezig is, gaan wij beneden aan de slag om alles weer een beetje op zijn plek te krijgen Heel bij met het eindresultaat. Het effect van warmte en luxe wat ik graag wilde creëren in de woonkamer is echt gelukt. Het is net of de wand gestoffeerd is, zoo mooi!


Dinsdag
De Kerst is begonnen; vandaag heb ik een gezellige kerstlunch op mijn werk. Deze lunch wordt jaarlijks georganiseerd door een paar topcollega's. Altijd lekker en gezellig!


Uit mijn werk ga ik gelijk door naar school om te helpen met de kerstvieringen. Met drie moeders en drie juffen zitten we in de kerstcommissie en proberen we alles goed te laten verlopen. Alles klaar zetten, koffie schenken en de boel weer opruimen. Met zijn allen is dat zo gepiept!


Woensdag
Vandaag lekker thuis en de dag begint met de laatste bootcamp van dit jaar. Daarna aan de slag in het huishouden en 's middags met de jongens naar de gym. Rond half vijf vertrek ik weer naar school voor de voorbereiding voor de kerstviering. De jongens zijn vanavond ook beiden aan de beurt. Dus met een lijst aan instructies laat ik de mannen nog even thuis. Die zie ik later wel verschijnen op school.

Al gauw ben ik herenigd met mijn mannen en de juffen schenken vanavond koffie, dus we hebben alle tijd om samen van onze jongens te genieten. Het wordt dan ook een leuke avond met optredens, een heerlijk kerstmaal voor de jongens en een cadeautje van de kerstman.


Het slotoptreden voelt voor mij persoonlijk dan ook echt als een afsluiting van het hele kerstgebeuren op school. Daarna nog even helpen opruimen en lekker naar huis. De hectiek van de laatste week voor de vakantie zit er op!


Donderdag
Vandaag is alles weer normaal al verlopen de eerste twee uurtjes niet helemaal als gepland. Ik krijg de jongens voor geen meter uit bed, we vergeten het één en ander voor school, dus ik kan nog een keer heen en weer. En als ik bijna de stad uit ben besef ik dat ik iets heel belangrijks ben vergeten voor mijn werk. Heerlijk!

Gelukkig loopt de dag verder wel wat beter en kan ik lekker mijn ei kwijt kan in wat uitzoek werk. Na het werk rij ik langs een nicht van mij die wat boodschappenmuntjes voor ons heeft. Tussen de veertien muntjes die ze heeft zit maar één dubbele, hoe vet! De Sint gaf een heel handig mapje waar alle muntjes netjes in opgeborgen kunnen worden.


Vrijdag
Ik ga nog een dagje aan de arbeid, de jongens een half dagje naar school en manlief zet zich in voor mijn taak als hulpouder van de kerstcommissie om de boel weer op te ruimen. En als cadeautje krijgt hij ook nog twee extra kinderen mee om twaalf uur die komen spelen.

Ik heb een heerlijk relax-dagje op het werk, zelfs zo relax dat ik er een half uurtje eerder tussen uitknijp om lekker bij mijn mannen te zijn die alle drie vakantie hebben. Ik moet maandag nog een dagje werken.


Manlief zijn kerstpakket is binnen en het is altijd een feest om dit met het hele gezin uit te pakken. 's Avonds kijken we gezellig The Voice of Holland met zijn allen, love it!

Zaterdag
We staan echt met zijn allen in de vakantiemodus, heerlijk! Niet moet en alles mag. De oudste en ik brengen nog even wat flyers rond voor een vriendin die een eigen kapsalon is gestart. Tevens een goede tip voor alle lezers uit Culemborg en omgeving als je op zoek bent naar een betaalbare professionele kapster.


's Middags heb ik een feestje bij een goede vriendin. Eigenlijk is het een middag vol nostalgie met oude bekenden en collega's, zo leuk! En wat een verwennerij, helemaal tot geregeld.


Zondag
Nadat vandaag mijn openhartige verhaal online is gekomen over de twijfel over mijn blog omdat ik graag wat minder wil 'moeten', besluit ik dat ik me niet voor de vierde week op rij nat laat regenen voor een rondje hardlopen.

We slapen lekker lang uit en chillen nog wat met de jongens op de bank. Maar als ik dan zie dat het om twaalf uur redelijk droog is besluit ik toch om de stoute (hardloop)schoenen aan te trekken. En loop toch nog even lekker acht kilometer hard.

Na het hardlopen loop ik langs dit mooie raam van de pasgeboren Janna. Hoe leuk is deze combinatie van de grote naamslinger met de letterballonnen. Super leuk en best een beetje trots!


's Middags drinken we nog even gezellig wat bij de achterbuurtjes ter gelegenheid van een verjaardag. Na het eten kijken we naar RTL-Boulevard. De hele zending is daar een klasgenootje van de oudste in de studio. Heel bijzonder en leuk om te zien.


En zo sluiten we weer een week af, de laatste week voor de kerstvakantie die altijd een beetje hectisch is. Maar als het dan weer voorbij is, het altijd mee valt. Bedankt voor het lezen en tot volgende week!

You May Also Like

0 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: