Week 49; Workout, Surprise, Pietengym, Pakjesavond, Kerst en Amsterdam!

by - december 11, 2019

Leuk dat je weer mee leest met een nieuw weekoverzicht. Deze week stond natuurlijk in het teken van Sinterklaas, al hoewel de Kerst ook al zijn intrede deed. Verder pakte ik nog een mooie korting en bezocht ik mijn favoriete stad Amsterdam.


Maandag
Na een heel leuk, fijn en vruchtbaar weekend heb ik vandaag nog lekker mijn parttime dag. Die begint in de sportschool. Ik heb me vrijdag over laten halen om vandaag de workout van de week te doen. Binnen twaalf minuten tijd zoveel mogelijk rondes doen van vijf verschillende oefeningen. Het voordeel is dat je binnen twaalf minuten wel alles heb gehad. Het nadeel is dat je gewoon helemaal stuk gaat.


Ik had me voorgenomen om vandaag een hoop te doen, maar dat valt dus vies tegen na deze workout. Ik probeer de belangrijke dingen er nog uit te persen, maar het valt niet mee en het wordt een luie dag.

Lees ook: Het weekoverzicht van vorige week!

Dinsdag
Vandaag weer aan de arbeid en naar school. 's Avonds leggen we de laatste hand aan de surprise. Best geslaagd al zeggen we het zelf.


Woensdag
Vandaag mijn parttime dag en om half negen sluit ik me aan bij een kerstoverleg op school. Maar niet voordat we de surprise in de klas hebben gebracht. Blij dat dit ook weer achter de rug is. Ik vind het toch altijd weer een dingetje en volgend jaar zijn het er twee die gemaakt moeten worden.


Daarna fiets ik door naar de sportschool, want helaas was de bootcamp afgezegd gisterenavond laat. Daarna thuis nog even aan de slag. 's Middags hebben de jongens pietengym en de juffen hebben het weer prima geregeld.


Tijdens de gym doe ik nog even wat boodschapjes en maak gebruik van de kortingsbonnen van de Plus supermarkt. Voor deze tien artikelen betaal ik om precies te € 14,98. Dat is nog geen € 1,50 per artikel.


Donderdag
Vandaag is het vijf december en de hele dag staat in het teken van die oude man. Het begint op school, waar blijkt dat de Sint op school heeft geslapen vannacht. Hij blijft de hele dag op school en brengt aan iedere klas een bezoek. De jongens hebben genoten!


Ook op het werk worden we niet over geslagen, de pieten die zich inzetten voor 'Post voor Kanjers' komen gezellig langs en we leveren er zelf een Sint bij. Te leuk!


's Avond vieren we met de hele familie pakjesavond bij ons thuis. Ondanks dat ook onze jongste zoon er klaar mee is heb ik ze nog nooit zo hyper gezien. Het wordt een geslaagd avondje.


Vrijdag
De sint is nog niet vertrokken of we vallen met onze neus in de kerst. Vandaag heb ik een vrije dag genomen om de school in kerstsfeer brengen. Vele handen maken licht werk en rond elf uur is de school omgetoverd van Sinterklaas naar Kerst.


De rest van de dag een rustig dagje voor de boeg. De jongens spelen met hun Sinterklaascadeau's en ik loop alvast vijf kilometer hard met de insteek dat ik van het weekend lekker vrij ben.

De jongste begint aan zijn Ninjago Vuurtand van LEGO, die hij gisteren van de Sint kreeg. Hij komt al een heel eind vandaag, fijn ook dat je dan zo een duur cadeau geeft en ze het binnen een dag klaar hebben ;). 's Avonds kijken we met zijn allen The Voice.


Zaterdag
Vandaag een dagje Amsterdam op de planning. Ik heb een kaartje weten te bemachtigen voor het kerstevent Maison de Noel van Sissyboy. Rond half elf vertrek ik met mijn nieuwe visitekaartjes richting Amsterdam om eerst nog even door de stad te wandelen en te shoppen.

Met weemoed bezoek ik de Bijenkorf en de Magna Plaza voor de kerstversiering en de gigantische kerstbomen. Vroeger logeerde ik altijd in de kerstvakantie  vaak bij mijn tante in Amsterdam en dan gingen we speciaal hier naar toe om te kijken naar de mooie kerstversieringen en reuze kerstbomen.


Ik ga nog even lekker lunchen en maak ik een ommetje via de grachten om bij het West-Indische Huis te komen waar het kerstevent plaats vind.


Het is een leuk opgezet event, maar ondanks de kaarten met bijbehorende tijdvakken nog steeds ontzettend druk. Dat was een beetje jammer, maar wat heb ik leuke en mooie inspiratie opgedaan. Altijd een feestje om bij dit soort dingen aanwezig te mogen zijn.


Omdat het event sneller verloopt dan verwacht, shop ik nog even verder in de stad en koop schoenen en een leuke trui. Rond kwart over vier vertrek ik weer uit Amsterdam en om half zes zit ik weer lekker aan tafel bij mijn gezin.

Zondag
Vandaag een rustig dagje thuis op de planning. We hebben een hoop op te ruimen en te doen. Ondanks dat ik vrijdag al bewust ben wezen hardlopen, ga ik vandaag ook nog even. Een kort rondje van drie kilometer maar wel op een snel tempo. Kapot ben ik, maar het geeft altijd weer een voldaan gevoel.

Na wat noodzakelijke klusjes in het huishouden beginnen manlief en ik met het in elkaar zetten van onze kringloopboom. Dat lukt prima, daarna versieren en klaar. Helemaal tevreden en blij dat we die hele grote boom hebben weg gedaan.


De jongens spelen de hele dag met de achterbuurjongens en de oudste twee fietsen zelfs nog even naar de tennisbaan. En natuurlijk wordt er weer gespeeld met de Sinterklaascadeaus. Ondanks dat ik  Gravitrax helemaal niet kende, is het een dikke hit hier in huis.En zo sluiten we een drukke, maar fijne week af. Aankomende week een rustig weekje en dan begint de laatste drukke week voor de vakantie met de kerstvieringen. afsluitingen et cetera. Bedankt voor het lezen en tot volgende week!

You May Also Like

0 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: