Het roer om, stoppen met bloggen!?

by - december 22, 2019

De afgelopen maanden hebben mijn hersenen flink wat overuren gedraaid. In hoeverre ze dat kunnen, ik kop hem zelf er maar even in. Wil ik volgend jaar nog door gaan zoals het nu gaat? Wat levert al dat harde werken mij eigenlijk op en waarvoor doe ik het allemaal? Vandaag vertel ik jullie er openhartig over.


SLOW LIVING

Sinds we terug zijn van onze heerlijke kampeervakantie weet ik niet of ik nog wel door wil. Ben ik dan echt aangestoken door het 'slow-living-kampeerleven'? Al maanden prakkiseer ik er over wat ik nou precies wil en hoe ik het vorm kan geven. Hoelang ga ik het nog volhouden om twee keer in de week een artikel op te hoesten. En is dit echt wat ik wil? En vooral; wat levert dit harde werken mij eigenlijk op? Financieel gezien dan.

Natuurlijk geeft het een voldaan gevoel als je waardering krijgt voor een post of blog. Maar de digitale wereld is snel en iedereen scrolt overal langs zonder in de gaten te hebben hoe hard sommigen ervoor hebben gewerkt. Daarnaast is het natuurlijk zo dat er ook 1000 in een dozijn van die kleine bloggertjes zijn als ik, dus wat heb ik nou nog toe te voegen eigenlijk? Struggles waar ik al maanden mee deal.

LEES OOK: WAT WIL IK NOU EIGEN MET MIJN BLOG?

MULTIPOTENTIEEL

Daarnaast heb ik nog een ander groot probleem en dat is dat ik te veel wil. Ik wil alles uitproberen, meemaken en doen. Onlangs kwam ik de term Multipotenieel tegen, nou dat ben ik ten voeten uit! Het betreft mensen met heel veel interesses, vaardigheden en creatieve doelen, wiens leven niet compleet aanvoelt als een deel daarvan niet goed wordt benut. Ons huis staat dan ook vol met spullen met wat ik ooit nog wil gaan doen.

Zo bietste ik jaren geleden heel wat bolletjes wol bij mijn lieve tantetjes omdat ik net als mijn buurvrouwen wilde leren haken. Ons keukenmeubel staat vol met glazen en plastic potten, leuk om te pimpen met verf en diertjes. Ze staan er nu al zoveel jaar dat zelfs mijn moeder er onlangs wat van zei. Ik printte stapels papier met doodles uit om een bulletjournaal te maken. Maar ik kom er gewoon niet aan toe, want ieder vrij uurtje gaat naar mijn blog.

DE WEBSHOP

En dan nog maar te zwijgen over mijn webshop. Twee jaar geleden bestelde ik houten blokjes op een Duitse website, leuk voor in mijn webshop met hand geschilderde letters er op zodat je zelf je babynaam kan samenstellen. Ook haalde ik een tas vol met houten klerenhangers op via een afhaalgroep op Facebook. Leuk om setjes te maken in een bepaalde kleurtint en te verkopen in mijn webshop.


Jullie raden het al; alles zit nog in de verpakking en ik kom er gewoon niet aan toe. Of ik heb de energie niet om er naast het huishouden, mijn gezin en blog aan te beginnen. Mijn wens is om mijn webshop uit te breiden met mooie unieke (tweedehands) woonaccessoires en dan nog maar te zwijgen over mijn traktatie ideeën ;) Ook daar kom ik niet aan toe, gewoon omdat ik dag in dag uit bezig ben om twee artikelen per week er uit te persen.

En van dat laatste wil ik dus eigenlijk een beetje af. Ik wil mooi en waardevol content creëren voor mijn blog en geen snel half werk wat me niets oplevert. Ik wil mijn webshop meer aandacht kunnen geven en mezelf gewoon lekker kunnen blijven ontwikkelen in de leukste logistieke baan die er is. Maar vooral heel veel mooie herinneringen maken met mijn gezin. Want wat zijn ze leuk, slim en knap die jongens van mij. ♥


HET ROER OM!

Hoe ik het precies ga doen weet ik nog niet, maar dat het roer om moet is zeker. Als ik echt zou stoppen dan weet ik dat het over een paar weken weer kriebelt. Ik zal het gaan missen, dus dat ga ik zeker niet doen. In de afgelopen 15 jaar dat ik blog, waarvan drie jaar twee keer per week, creëerde ik in totaal 700 artikelen. Deze artikelen wil ik gaan hergebruiken.

Misschien niet leuk voor de trouwe lezer, maar misschien wel leuk om te kunnen afwisselen met mooier en waardevoller nieuw content. Vaste rubrieken als Doelen en Duurzaam en de weekoverzichten blijven, het laatste misschien in een andere vorm, maar nog geen idee hoe. Ik wil jullie graag tips en inspiratie blijven geven op het gebied van financiën, het gezinsleven, interieur en gezondheid. Maar voor goed content heb je nu eenmaal veel tijd nodig.


De bollen wol, glazen potten en stapels papier gaan de deur uit, tijd voor een nieuwe koers. Ik hoop dan ook van harte dat jullie ons blijven volgen. Ik heb dan ook een nieuwsbrief in het leven geroepen,  die ik, om te beginnen, maandelijks wil gaan versturen. Zodat je op de hoogte bent van nieuwe artikelen of bijzondere gebeurtenissen op mijn blog.

Natuurlijk ben ik heel dankbaar met hoever ik ben gekomen met mijn blog en dat is allemaal dankzij jullie, jullie mening is dan ook heel belangrijk. Dus ik zou het heel fijn vinden als jullie input geven, wat zouden jullie graag willen zien of lezen? Interieur, financiën, persoonlijk? Laat het me weten via de comments op Facebook, Instagram of een privébericht is ook helemaal prima.

Wordt vervolgd.......enne wil je niets missen? Schrijf je dan nu alvast in voor de nieuwsbrief via dit formulier.

You May Also Like

4 Comments

 1. Too much to do, too little time. Jep, dat ken ik wel!
  Gewoon lekker doen waar jij zin in hebt en je nergens toe verplicht voelen.
  Fijne feestdagen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel, zo moet ik er inderdaad in gaan staan. Jij ook fijne dagen!

   Verwijderen
 2. O dat zou erg jammer zijn als je helemaal zou stoppen! ( maar ik snap het wel hoor, dat je teveel wil doen en keuzes moet maken ) Ik vind je echt een van de leukste bloggers. Vooral omdat het zo herkenbaar is en je schrijft over alle onderwerpen.
  Ik heb me ingeschreven voor de nieuwsbrief :)
  fijne Kerst!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aah, wat een super lieve reactie. Dank je wel! Ik ga zeker door, maar waarschijnlijk in wat mindere mate. Jij ook een fijne kerst!

   Verwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: