Week 8; Vakantie, Logeren, Dure week, Nieuwe Telefoon, Vissersvrouw en alleen maar Klussen!

by - maart 03, 2021

Welkom bij weer een nieuw weekoverzicht; deze week was het voorjaarsvakantie, waar we niet echt van hebben genoten, maar wel heel goed hebben benut. We maakten de zolder af, gaven veel geld uit en genoten tussendoor van het mooie weer.

Pont van Beusichem

Maandag
Het is voorjaarsvakantie en mijn vrije dag. Manlief en ik hebben het een beetje verdeeld deze week, omdat ook hij twee dagen thuis is deze week. 

Vandaag dus mijn dag en de oudste en ik halen al vroeg de nieuwe vloer voor de zolder op bij de plaatselijke bouwmarkt. Daarna ga ik sporten bij een vriendin in de tuin.


Na een heerlijk ontbijtje ga ik verder aan de slag op zolder. Gisteren  ben ik best ver gekomen met het schilderwerk, dus vandaag kan ik het hopelijk afmaken. En dat lukt; eind van de middag twee verwaarloosde kinderen, maar het schilderwerk is klaar ;)

Vakkenkast Ikea

Alleen nog even deze kast afbreken en een verdieping lager brengen. Dat lukt ook en als kers op de taart hangen we gelijk de lamp op. Nu alleen nog de vloer er in de komende dagen en dan is het echt af!

Zolder klaar. Industriele lamp!

Dinsdag
Vandaag is manlief thuis en maakt na alle standaard klussen die hij nog voor zijn werk moest doen een beginnetje aan de vloer. Echt heel blij met deze vloer; we kozen voor de goedkoopste laminaatvloer van de Gamma. Tot nu toe nog geen spijt.

Vloer Gamma Goedkoop

's Avonds bestellen we er op los; verduisteringsgordijn, bed, kledingkast, beddengoed, ga zo maar door. Het geld vliegt letterlijk van mijn rekening af. Gelukkig hadden we het aan zien komen, dus ik had een buffertje op gebouwd op mijn betaalrekening. 

Woensdag
Vandaag een dagje naar kantoor, dat is gek op woensdag en ook zeker niet mijn beste keuze. Het is een hectische dag en dat is nog zacht uitgedrukt ;). Maar ook wel weer gezellig en de dag vliegt voorbij. 

Het is manlief gelukt om de hele vloer te leggen vandaag en samen, of eigenlijk met zijn drieën, zagen we de laatste rij op maat en leggen hem erin. 

Vloer zagen

We zetten gelijk de puntjes op 'i' door de plinten te plaatsen. Dat zijn van die klusjes die altijd blijven liggen. Et Voila; een prachtige vloer voor weinig geld. 

Goedkoopste Vloer van de Gamma

Donderdag
Om half zeven sta ik al onder de douche en om half acht zit ik bij de fysio, pfffff vroeg zeg. Daarna nog even een dagje aan het werk en dan heb ik lekker weekend. Ik rij nog even langs mijn ouders en bij thuiskomst dweil ik de nieuwe kamer.

Matras en WIFI

En hoe kan het ook anders, meneertje ongeduld gaat er alvast lekker slapen in zijn nieuwe schone kamer. Een slaapplaats en WIFI , meer heb je toch niet nodig!? 

De jongste mag gezellig een nachtje bij de buurtjes logeren en we worden ook nog eens verwend met een appeltaartje. Hoe lief!

Mini Appeltaartje

Vrijdag
Lekker vrij vandaag en omdat onze eerste verdieping op een afgebrand dorp lijkt ga ik eerst daar maar eens aan de slag. Opruimen, schoonmaken en nieuwe plannen maken voor de bijna vrijgekomen kamer.

Ook krijg ik vandaag mijn nieuwe telefoon binnen, joepie!! Spannend altijd weer dat overzetten, maar natuurlijk is ook dit klusje zo geklaard.

Nieuwe iPhone 11

Ik ruim echt weer heel veel op vandaag en manlief rijdt na zijn werk nog even met een volle wagen naar de AVRI. Het begint ergens op te lijken.

's Avonds schuift de kleine ook aan op zolder met zijn matras en voor de gelegenheid sluiten we een oude televisie aan. Samen kijken de jongens 'The Voice of Holland' en slapen gezellig samen.

The Voice Kijken

Zaterdag
Sinds gisteren zijn we alle spullen van de oude slaapkamer aan het uitzoeken, want ik wil zo min mogelijk 'troep' meenemen naar zijn nieuwe kamer. Omdat hij twaalf wordt aankomende maand, regelden we een eigen betaalrekening voor hem. Komt dat even goed uit, kunnen we mooi zijn spaarpot legen en weg doen.

Rabobank Culemborg Geld Storten

De rest van de dag rommelen we nog lekker verder in huis, want er valt genoeg te rommelen voor de komende weken! Manlief gaat nog even een paar uurtjes vissen en vergeet wat belangrijke dingen. Dus via het pontje laten we wat spullen over varen. Zo gaat dat in het leven van een vissersvrouw ;)


Zondag
Vandaag weer verder met de slaapkamer op zolder. We zetten zijn nieuwe bed in elkaar zodat hij vanavond echt lekker kan slapen. Nu begint het echt ergens op te lijken en heel eerlijk; ik ben best jaloers op deze mooie ruime kamer. 

Brimnes Ikea Bed

Eind van de middag nog even genieten van het zonnetje en dan is het alweer tijd om de week af te sluiten. Een voorjaarsvakantie die niet echt de schoonheidsprijs verdient, maar gelukkig hebben de jongens lekker veel gespeeld en gelogeerd en binnenkort maken we het dubbel en dwars goed met ze.

Ik hoop dat jullie het een leuk weekoverzicht vonden, ondanks alle klus-spam! Bedankt voor het lezen en tot volgende week! 

You May Also Like

6 Comments

 1. Wat mooi geworden. Ik hoop dat jullie meer geluk hebben met goedkoop laminaat. Bij ons ziet het er na een paar jaar niet meer uit. Van de zomer gaan we verhuizen en dan kiezen we toch voor een betere (duurdere) kwaliteit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat is ook wel mijn angst. Ik dacht voor de zolderkamer kunnen we het wel gokken ;) Maar ik begrijp je keuze heel goed.

   Verwijderen
 2. Leuk weer. Het eindresultaat mag er zijn! Welke plannen heb je met de lege kamer? Ik ben heel benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel, we zijn er ook erg blij mee. De vrijgekomen kamer is eigelijk voor de jongste, maar die wil liever ng even op zijn eigen (kleinste) kamer blijven. Het wordt een thuiskantoor, zo fijn!

   Verwijderen
 3. Wel goed dat je moeilijke tijden kunt omzetten in iets positiefs. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het ziet er netjes uit haha en ik begrijp dat slapen wel.. altijd spannend om alvast een nachtje te slapen voordat alles klaar is!

  BeantwoordenVerwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: