Week 25; Ouderwets Spierpijn, Brugklas, Verbouwen of Verhuizen en Jaarlijks Fotomoment!

by - juni 29, 2021

Welkom bij weer een nieuw weekoverzicht. Deze week zocht ik sinds tijden weer eens de sportschool op, ging de oudste kennismaken op het voortgezet onderwijs en hadden we ons jaarlijkse fotomoment.

Week 25 Naamslinger

Maandag
Vandaag ga ik weer eens sporten in de sportschool. Het kan wel een jaar geleden zijn, zeker wel meer dan een half jaar. Ik moet weer even mijn draai vinden met mondkapje wel/niet, ontsmettingsmiddel et cetera, maar als snel voel ik me weer helemaal thuis.

Sportschool Familyfit Culemborg

Daarna nog even wat boodschapjes doen voor school, waarbij ik nu al merk dat ik mijn paraplu amper om hoog kan houden van de verzuring in mijn armen. Toch iets te fanatiek gestart vanochtend in de sportschool? De rest van de dag lekker opruimen en schoon maken in huis, ik word er blij van.


Dinsdag 
Vandaag werk ik thuis en hebben we iets heel belangrijks op het programma. De oudste gaat namelijk vandaag kennis maken met zijn nieuwe klas op zijn nieuwe school, waar hij in september zal starten als brugklasser. 

Ontzettend spannend, maar ook ontzetten leuk. Hij komt dan ook super enthousiast terug en heeft er helemaal zin in. Hij heeft een hoop informatie bij zich waar ik me maar eens even in moet gaan verdiepen. Ik zie al dat we ons spaarpotje 'Toekomst Jongens' kunnen ga aanbreken ;)  

KWC Brugklas HAVO Tweetalig

's Avonds houdt onze aanstaande brugklasser mij gezelschap tijdens mijn ommetje en verteld enthousiast over al zijn ervaringen van vanmiddag. ♥

Woensdag
Vandaag ook weer lekker naar de sportschool. Nog steeds spierpijn van maandag, maar we gaan er weer tegen aan. Na een half uurtje helemaal kapot, maar wel een voldaan gevoel.

Thuis doe ik weer mee aan het 'Pienter Corona' onderzoek. Dit is al weer de vijfde ronde en nu toch even anders omdat ik ingeënt ben. Ik ben dan ook benieuwd naar de uitslag en hoop dat ze die weer delen met  mij.

Pienter Corona Onderzoek

De rest van de dag weer de standaard woensdagmiddag met sporten en boodschappen.

Donderdag
Vandaag weer eens een dagje naar kantoor, helemaal gezellig met mijn collega's. Mijn ouders sla ik een dagje over, want die zijn lekker de hort op. 's Avonds maak ik nog een leuk kraamcadeautje.

Kraamcadeautje Taxx Lifestyle

Vrijdag
Ook vandaag nog een dagje naar kantoor en dan lekker weekend. Samen met een collega versturen we het kraamcadeautje dat ik gister maakte.

Kraamcadeautjes Taxx Lifestyle

Na het eten lopen we met zijn viertjes een ommetje, ja het wordt steeds gezelliger. Niet zonder reden, want we zitten weer in het dilemma verhuizen. Eens in de zoveel tijd komt er nou eenmaal een droomhuis voorbij. Maar er zijn te veel twijfels en de vraag is ook of het het waard is om ons eigen comfortabele energiezuinige huis daar voor op te geven. Dromen en plannen maken kunnen we in ieder geval goed ;)

Zaterdag
Vandaag weer als vanouds een gezellige verjaardag bij vrienden. Nu de regels versoepeld zijn, mag er weer een hoop, dus het wordt een ouderwets gezellige verjaardag tot in de late uurtjes. 

Ook is het weer tijd voor ons jaarlijkse fotomoment. Vanaf vandaag tot aan september zit er tussen onze kinderen precies één jaar verschil in leeftijd.

Fotomoment

Zondag
Vandaag begin ik mijn dag met een stevige wandeling in een flink tempo. Met deze temperatuur voelt het eigenlijk net als hardlopen, dus lekker bezig. Ook nog eens mindful genieten van de groene omgeving.

Wandelen in Culemborg

Daarna echt een lekker rommeldagje. De jongens zijn allebei elders onder de pannen, dus ik ga lekker aan de slag in de tuin. Ik haal twee emmers met onkruid uit ons terras, echt niet normaal. Waarom laten we het altijd zo ver komen? 

Onkruid wieden

Het is echt een fijne dag en we werken nog wat achterstallige klusjes weg. We gaan nog even door met het maken van plannen en dromen. Het lijkt wel of we één keer in de zoveel tijd leven met het dilemma 'Verhuizen of Verbouwen' te maken hebben.

Over wat er die avond gebeurd zullen we maar zwijgen, helaas ligt Nederland uit het Europees Kampioenschap. Heel erg jammer en we sluiten de avond en week dan ook een beetje beduusd af. Maar morgen is het weer maandag dus nieuwe tijden en nieuwe kansen.....Bedankt voor het lezen!

You May Also Like

6 Comments

 1. Spannend, naar de middelbare! Fijne school heeft hij gekozen (gaat mijn oudste al aantal jaren naartoe)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja zeker spannend, ook voor ons al ouders ;) Fijn dat je nog even bevestigd dat het een fijne school is.

   Verwijderen
 2. hoi miranda, ook weer met veel interesse gelezen. als pensionado en oud medewerker van dhl nu ook iedere week lekker druk met het maken van een nieuwe volgende podcast boekbespreking voor onze luisteraars WERELDWIJD maar zeker ook in Nederland van www.nationaleziekenomroep.com, via Linkedin (meer dan 1000 volgers) , Facebook (wereldwijd via nederlanders in diverse landen) ruim 200.000 leden en email (iedere week ruim 2000 adressen), veel contact met auteurs en uitgeverijen en het is iedere keer weer een leuke sport om een nieuwe podcast van 2 x 13 minuten te maken met de mooie bijdragen van de auteurs zelf, die van hun boek de achterflap voorlezen op hun eigen mobiel als whatsapp bestand (mag ook in de ik-vorm naar keuze) om het daarna naar mij te sturen, dan kunnen we het opnemen in een volgende podcast. Ook nieuw is zeker dat we nu al een maand opa en oma zijn van ons eerste kleinkind sven, zoon van onze jongste zoon dani en zijn verloofde eline. Bezig met het opnieuw inrichten van de kinderkamer voor de kleinzoon, ook huis en tuin hebben regelmatig onderhoud nodig, dus de dag is net als de week zo weer voorbij. Ook nog naar de huisarts geweest voor de jaarlijkse apk, dus eerst even bloedafname in de barbara, bezoek aan de huisarts met controle bloeddruk, pols, lengte, gewicht, resultaat bloedafname om dan te horen dat het er heel goed uitziet en we over een jaar weer terug mogen komen. Goed is het zeker om op die manier je gezondheid in de gaten te houden. Ben nu ook bezig met een lijst vanaf 1981, toen nicole en ik getrouwd zijn, om aan de hand daarvan mogelijk een fotoboek te maken van aktiviteiten in ons huwelijk. we mogen vieren dat we op 13 oktober 40 jaar getrouwd zijn en al 42 jaar bij elkaar wonen. Ik laat het hier even bij, tot een volgende keer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat zijn jullie nog steeds druk en lekker actief! Fijn om te horen en te lezen! Bedankt voor je reactie, Evert.

   Verwijderen
 3. Wat is die foto met de kindjes zo mooi zeg!

  BeantwoordenVerwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: