Doelen en Duurzaam Maart 2022

by - april 02, 2022

Maart was op alle vlakken een bijzondere maand; zo maakte onze oudste een bijzondere reis, kregen we bezoek van tante C. en vierden wij de verjaardagen van de jongens. Naast dit alles brachten onze zonnepanelen een record opbrengt op en maakte onze spaarrekening sinds maanden een duikvlucht.

Doelen en Duurzaam Maart 2022
Foto via Pexels

Persoonlijk

Fysieke Gezondheid; lekker bezig met sporten en het eten gaat ook redelijk goed. Ik ben met iemand aan het kijken naar mijn eetpatroon en voedingstoffen die voor mij wel of niet werken. Door de drukke maand maart te weinig energie ingestoken, maar ik wil hier echt mee aan de slag. 

Mentale Gezondheid; de reis van de oudste hakte er mentaal flink in. Ik herkende mijzelf bijna niet de eerste twee dagen. Gelukkig vond ik de balans terug en kon ik nog een beetje met hem mee genieten. Direct daarna bleek er Corona binnen het gezin te zijn, waardoor er nog best wat geregeld en gedaan moest worden. Maar gelukkig kwam dat ook weer goed en vierden we eind maart dubbel en dwars de verjaardagen van de jongens in onze zonnige achtertuin. Geweldige maand, maar ik verlang ook wel weer naar de luwte en de rust..... ;) 

Minimaliseren; ik bracht een flinke partij kinderkleding naar een kinderbeurs en het goede doel en ga na deze drukke maand weer lekker aan de gang met opruimen.


Taxx Lifestyle/Blog

Unieke Bezoekersdeze maand bezochten 1501 unieke bezoekers mijn blog. Dat is iets meer dan vorige maand met minder artikelen, dus heel tevreden.

Omzet; deze maand geen bestellingen in mijn webshops, maar wel drie aanbiedingen voor samenwerkingen op mijn blog/Instagram. Twee hiervan zijn al in een gevorderd stadium, dus heel blij mee. Advertentie inkomsten gaan ook goed, bijna weer uitbetaling, ik hoop volgende maand.

Financieel

Sparen; deze maand spaarden wij uiteraard onze vaste maandbedragen, maar betaalden ook onze vakantie. Zoals je kunt zien in de grafiek was dit een flinke aanslag op onze vakantiespaarpot. Omdat maart ook nog eens een dure maand was, zit extra sparen er de komende tijd niet in. Dus is het wachten op ons vakantiegeld zodat we deze spaarpot weer kunnen aanvullen. 

Spaargrafiek maart 2022 Spaarsaldo Spaarpotjes

Beleggingen: gelukkig gaat het weer wat beter op de beurzen en is ons rendement op onze portefeuille gestegen naar 61%. Hopelijk blijft deze stijging voortzetten. 

Rendement maart 2022
 
Boodschappenbudget; we gaven deze maand € 727,97 uit aan boodschappen, dit is flink boven budget. Daar tegenover stond wel een super gezellige verjaardag met familie en vrienden in onze zonnige achtertuin (en dat in maart!). Dus ons hoor je zeker niet klagen.

Tweedehandsverkoop; deze maand leverden de tweedehands verkopen ons € 54,80 op. Via Marktplaats verkocht we en mooie LEGO-set van zoonlief en via een kledingbeurs werd er wat kleding verkocht. Wat niet verkocht is, is doorgegaan naar het goede doel. 

Euroclix; deze maand verzamelden we 712 clix, lekker gemiddeld. Ik hoop dat we dit vast houden want we staan nu op 26.074 euroclix. Misschien in 2022 nog een uitbetaling van € 487,50 waarvoor we door moeten sparen naar 30.000 clix.

Energieverbruik

Ondanks de Sahara-wind en de sporen die deze na liet, hadden we een mega opbrengst wat betreft de zonnepanelen. In 2021 zijn we maar één keer boven deze opbrengst uit gekomen. Ook onze teruglevering aan de energiemaatschappij was heel hoog. Een goede maand dus wat betreft ons energieverbruik. Alleen het waterverbruik laat iets te wensen over.

Energieverbruik maart 2022 Mega opbrengst zonnepanelen

Maart was in alle opzichten een fantastische maand voor ons. Hopelijk is de duikvlucht van onze spaarrekening niet voor niets geweest en levert dit ons mooie avonturen op de komende tijd. Ik wil jullie graag bedanken voor het lezen en tot de volgende Doelen en Duurzaam

You May Also Like

1 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: