Jaaroverzicht Doelen en Duurzaam 2023

by - januari 20, 2024

In dit artikel blikken wij terug op het jaar 2023, voor de laatste keer in dit format. 2023 was een bewogen jaar waarbij het eerste half jaar vooral in het teken stond van de verbouwing van ons nieuwe huis en alles wat daar bij kwam kijken. Hoogtepunten en dieptepunten, ik neem jullie mee......

Doelen en Duurzaam 2023 Taxx Life Blog

Persoonlijk

Fysieke Gezondheid; door het klussen kwam het sporten op een lager pitje te staan. Maar ik bleef gelukkig wel sporten onder begeleiding in een kleine groep. Halverwege het jaar pakte ik ook het zelfstandig sporten in de sportschool weer op. Én, hier ben ik het meeste trots op, ik pakte het hardlopen weer op. Op een gegeven moment liep ik zelfs twee keer per week, maar ik merkte dat dat mij ook weer op brak. In de maand december had ik pas echt een goede routine gevonden, namelijk; één keer week hard lopen, één keer per week onder begeleiding sporten en ik probeer twee keer per week naar de sportschool te gaan. Het eten had iets beter gemogen, maar zeker de laatste periode van 2023 niet ontevreden.

Mentale Gezondheid; een verbouwing heeft sowieso impact, niet alleen op mij, maar op het hele gezin. Maar wij zijn blij en dankbaar hoe het allemaal is verlopen. Op een ander vlak was het een heel bewogen jaar. Ik heb hier niet heel veel over verteld en heb er een manier in gevonden om er mee om te gaan. Hopelijk geeft 2024 meer verlichting op dit vlak.

Minimaliseren; dit is echt met ups en downs gegaan. Nog steeds van mening dat wij veel te veel spullen hebben en dat moet echt minder. Hoe trots was ik toen ons huis spik en span was toen onze Duitse uitwisselingsstudent een week op bezoek kwam. Helaas is dit niet meer gelukt na die tijd, zo stom! Mijn doel voor 2024 is dat alles een vaste plek krijgt en dat valt met drie mannen in huis niet mee. 


Taxx Lifestyle/Blog

Unieke Bezoekersin het jaar 2023 bezochten 11.405 unieke bezoekers mijn blog. Dat zijn er net geen 1000 per maand. Mede komt dit door dat Google over ging naar een andere analysevorm, waardoor alle bloggers een stuk minder bezoekers kregen. Maar zeker wel tevreden en dankbaar dat jullie ook dit jaar met zovelen mee hebben gelezen op mijn blog.

Omzetdit jaar heb ik helemaal geen omzet gedraaid met mijn blog of andere bezigheden. Mijn prioriteiten lagen ook heel ergens anders dit jaar. Advertentie-inkomsten lopen wel rustig aan door, maar dit is zo weinig dat er geen uitbetaling heeft plaatsgevonden. 

Omzet 2023 Online ondernemen

Financieel

Sparen; december 2022 halveerde onze spaarrekening omdat wij een flink bedrag stortten in ons bouwdepot. Even was ik bang dat de andere helft in 2023 ook zou verdwijnen. Maar gelukkig door slim om te gaan met het geld, het krijgen van subsidie en het ene gat te vullen met het andere, sloten wij 2023 positief af met een hoger saldo dan in december 2022. Wij zijn er nog niet, want er komt nog één hele grote kostenpost voor het huis. Maar zeer tevreden over het afgelopen jaar.

Spaarsaldo Spaargrafiek december 2023

Vorig jaar deelde ik voor het eerst de groei van onze afzonderlijke spaarpotjes. Dus dat doe ik dit jaar ook weer. Je ziet het beginsaldo van de spaarpotjes in januari en de eindstand in december. Opvallend is dat het 'Droomhuisspaarpotje' niet meer leeg is. De daling van de het 'Autospaarpotje' is waarschijnlijk niet voor de auto gebruikt maar voor het huis. Soms moet je creatief zijn!


Beleggingen: in 2022 daalde het rendement op onze portefeuille van 83% naar 12%, dramatisch! Gelukkig krabbelde het in 2023 weer op en sloten wij het jaar af met een rendement van 57%. Geen nieuwe investeringen gedaan dit jaar, misschien in de toekomst weer. 

Rendement Beleggingen DEGIRO 2023

Boodschappenbudget; afgelopen jaar gaven wij in totaal € 6.935,83 uit aan boodschappen. Dat is gemiddeld € 577,99 per maand. Het kan ook niet anders met die stijgende boodschappen. Kijken wat volgend jaar ons brengt. 

Boodschappen Uitgaven 2023

Tweedehands verkoop; in 2023 verdienden wij een record aan tweedehands verkopen, namelijk 545,70. Nooit eerder registreerden wij zo een hoge verkoop. Toch flink opgeruimd dus en zoals jullie kunnen zien was Marktplaats onze beste vriend het afgelopen jaar.

Tweedehands Verkoop Grafiek 2023

Euroclix; afgelopen jaar verzamelden 6.679 euroclix, dat is een stuk minder dan vorig jaar. Oorzaak kan ik niet echt noemen, want we bestelden nog best wat online. Helaas zal de opbrengst in de toekomst minder gaan worden, hierover later meer. We staan nu op 13.562  Euroclix en sparen door naar de 20.000, daar staat een bedrag tegen over van 325 euro

Energieverbruik

Wat zal ik hier over zeggen; ons eerste jaar in het nieuwe huis. De warmtepomp doet zijn werk en daar zijn wij blij mee. Nog wel zoekende hoe wij hem optimaal kunnen laten draaien. In het begin van 2023 dacht ik echt dat wij ons doodvonnis hadden getekend qua energieverbruik en nog steeds vind ik 5000 kWh bruto stroomverbruik ontzettend veel. Daar en tegen is het gasverbruik wel laag en hoort dit stroomverbruik bij een warmtepomp. Toch hopen wij in 2024 nog een stapje te kunnen maken, wij zullen zien of dat gaat lukken.

 
Dit was het dan voor 2023, ik hoop dat ik jullie geïnformeerd en geïnspireerd heb het afgelopen jaar met dit format. Aankomend jaar gaan wij terugblikken in het nieuwe format, ik hoop dat deze net zo goed bevallen als het oude. Ik wil jullie bedanken voor het lezen en tot de volgende Doelen en Duurzaam

You May Also Like

3 Comments

  1. Ik vond dit dus super interessant om te lezen. Ik ben zelf ook zo van de lijstjes en excels, genieten dit. Geeft mij ook weer wat inspiratie.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind het knap hoor, dat boodschappenbudget. Als je kijkt hoe extreem veel duurder alles is geworden, dan heb je de 'schade' heel goed beperkt. Is mij niet zo goed gelukt ;).

    BeantwoordenVerwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: