Week 8; Trotser dan trots, Ziekenboeg, Knuffelbijen, Carnaval en Kast Makeover.

by - februari 26, 2020

Welkom bij weer een nieuw weekoverzicht. Deze week waren we trotser dan trots, arriveerden de bijen die ik voor mijn verjaardag kreeg, werd er uiteraard weer carnaval gevierd en gaven we onze mooie kast een bijzondere make over.


Maandag
Vandaag aan de arbeid en naar school. 's Avonds begin ik met het ontwerpen van de uitnodigingen voor de komende verjaardagen en kinderfeestjes. Ik heb nog steeds niet alles op de rit en krijg dan altijd last van uitstelgedrag.


Dinsdag
Ook vandaag weer aan de arbeid en naar school. Na het werk hebben we voor beide jongens de rapportbesprekingen op school. Gelukkig gaat het allemaal goed met de mannen en we zijn trotser dan trots op allebei.

Lees ook: Het weekoverzicht van vorige week!

Tijdens het eten krijgt de jongste een soort instort-momentje. Warm, koud, koorts, ben bang voor de griep. Dus met een dekentje op de bank en lekker vroeg naar bed.


Woensdag
Vandaag blijft de jongste lekker thuis, hij is echt niet fit en klaagt over hoofdpijn. Hij wil dan ook alleen maar in zijn bed liggen, echt ziek dus. Geen bootcamp voor mij, maar ik piep er even 20 minuutjes tussen uit om drie kilometer hard te lopen.


Daarna verwen ik de zieke (en natuurlijk mezelf) met een partij vitamientjes. Oma past nog even een uurtje op zodat de oudste gewoon kan gymmen en ik nog wat boodschapjes kan doen. 's Avonds nog een lesje yoga en dan is de woensdag alweer voorbij.

Donderdag
Vandaag nog een dagje werken en dan lekker weekend. De jongste ziet het nog niet helemaal zitten om naar school te gaan. Hij gaat lekker chillen bij opa en oma.

Vandaag is mijn verjaardagscadeau geleverd bij de achterbuurtjes. Ik kreeg namelijk echte bijen voor mijn verjaardag. Geen idee wat ik me erbij moest voorstellen, maar vandaag zijn ze dus gearriveerd. Uit mijn werk ga ik er snel naar toe en bekijk met de buurvrouw wat het nu precies inhoudt. Het is dus een kokertje met de bijtjes in een cocon, ze zijn in winterslaap. Ze moeten nu nog een paar weekjes in de koelkast en dan mogen ze naar buiten. Tenminste het kokertje met de cocons gaat dan naar buiten en zullen ze hopelijk ontwaken uit hun winterslaap. Ik ben zo benieuwd en vind het echt super leuk!

Vandaag is ook de rol met webbing binnen gekomen, die we weken geleden bestelden om de laatste dingen te doen in de woonkamer. Er zat helaas wat vertraging op, maar nu is het eindelijk geleverd en kunnen we dus aan de slag.Vrijdag
Ik heb lekker weekend, maar een ontzettend drukke ochtend op het programma. En heel eerlijk hoop ik dat het snel twaalf uur is en het lekker allemaal achter de rug is. Ondanks mijn drukke ochtend pak ik eerst om half negen even een half uurtje krachttraining bij de sportschool. Met het oog op de komende schoolvakantie zal het sporten op een laag pitje staan.

Daarna fiets ik naar een partycentrum in de stad waar de jongste met de onderbouw van zijn school carnaval viert. Kijk even hoe leuk, je zou bijna denken dat we onder de rivieren wonen.


Om half elf rij ik richting Beusichem voor een bezoek aan de tandarts en niet zomaar een bezoek. Er moet een oude vulling uit en een nieuwe in. Daar ben ik dus echt geen held en en de reden dus dat ik wil dat deze ochtend zo snel mogelijk voor bij is. Ook financieel gezien ben ik er niet echt blij mee, daar gaat ons zorgbudet.

Gelukkig valt de behandeling mee en ben ik heel erg opgelucht. Snel weer terug naar het partycentrum om nog een glimp op te vangen van de oudste die carnaval viert. Ook bij deze groep is het weer een groot feest!


Die middag heb ik dan echt weekend en de jongens vakantie. Ik probeer een beginnetje te maken aan onze kast voor een make over met de webbing. Helaas kom ik al snel tot de conclusie dat ik manlief echt nodig heb. Tegenvallertje en wachten tot hij thuis is.

De hele avond zijn we druk met de kast en om tien uur ploffen we pas op de bank. Sommige dingen gingen heel makkelijk, andere vielen een beetje tegen. Maar het eind resultaat mag er zeker zijn en helemaal zoals ik had gehoopt. Morgen bij daglicht mooie foto's maken, maar de verandering van deze deuren zegt genoeg denk ik.


Zaterdag
Als ik beneden komt valt gelijk de mooie kast op. Moest ik er gisteravond nog een beetje aan wennen omdat het ineens zo gesloten is. Nu vind ik he echt prachtig en het webbing zit er mooi in. Dat hebben deze amateurs goed gedaan!s' Middags komt er een vriendin langs met haar kinderen. Haar oudste, mijn oudste en de mannen gaan naar de Carnaval. De jongste kinderen en wij blijven lekker thuis en kletsen gezellig bij. Rond etenstijd zijn we weer met zijn allen herenigd en eten ze gezellig mee. Het was en fijne middag en avond.


Zondag
Voor mijn gevoel is dit de derde of vierde zondag op rij met slecht weer. Weer niet hardlopen dus. We slapen lekker uit en als we beneden komen blijkt de tuin redelijk blank te staan. Wat een regen, lekker binnen blijven dus.


Na de lunch rijden manlief en ik naar de Gamma voor wat klusmaterialen. We willen nog twee radiatorombouwen maken met onder andere ook het webbing. Die zelfde middag maken we er al vast eentje op maat en zet ik hem in de grond verf. 

Nu moet alles goed drogen en aangezien er meerdere lagen op moeten, wordt dit een project van ene paar dagen. En dan is dit nog maar de kleinste van de twee. 


En zo hebben we toch weer een hele drukke dag achter de rug en eigelijk mag ik wel zeggen week. Maar ondanks dat was het ook zeker een fijne week. Bedankt voor het lezen en tot volgende week!

You May Also Like

4 Comments

 1. Superleuk die kast! Die radiatorbekleding zal vast net zo mooi worden.
  Pff amateurs 🤪 Jullie huis zou in een woonmagazine echt niet misstaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier liggen de knuffelbijen ook in de koelkast, te wachten op beter weer. Vorig jaar hadden we ze ook al in de tuin en het is echt een leuke aanwinst. Kijken of ze al uitkomen en daarna iedere dag kijken of er al gaatjes dicht zijn in het bijenhotel :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh wat leuk zeg! Ik wist totaal niet wat ik er van moest verwachten, maar ik vind het steeds leuker te vindne en wordt steeds nieuwsgieriger!

   Verwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: