Doelen en Duurzaam Januari 2020

by - februari 02, 2020

En toen was het al weer februari, tijd voor een terugblik op de maand januari. Het was een bijzondere maand; het is ergens flink mis gegaan met mijn sportresultaten, spaarden we minimaal én bezochten jullie massaal en regelmatig mijn blog.

Afbeelding van andreas N via Pixabay

Persoonlijk

 •  Fysieke Gezondheid; om mijn doel wat kracht bij te zetten dacht ik mezelf weer eens te laten wegen. Het resultaat was redelijk schokkend en dan gaat het niet om de kilo's, maar vooral om het vetpercentage. Dat is nog hoger dan toen ik twee en half jaar geleden begon met sporten. Het is echt het eten, want sporten doen we genoeg dacht ik zo ;). Via onderstaand tabel heb ik het doel gesteld om weer te komen waar ik twee en half jaar geleden begon (te erg voor woorden eigenlijk). Wat hardlopen betreft; ik liep 29 kilometer hard. Het gaat niet echt van harte, dus ik loop nu standaard vijf kilometer om mijn lijf wat rust te geven. 
Tabel BMI GEWICHT VETPERCENTAGE

 • Mentale Gezondheid; gaat goed. Een opgeruimd  huis is een opgeruimd hoofd en dat is echt zo. Verder heb ik met de oudste open dagen bezocht van het voortgezet onderwijs (slik), gelukkig hebben we nog een jaar. Ondanks dat het best een dingetje was voor hem, hebben de bezoeken zeer positief uitgepakt. En wat betreft het minder bloggen, daar is deze maand dus niets van gekomen. Iedere week kwamen er keurig twee nieuwe artikelen online.
 • Werk; lekker maandje achter de rug. Ook daar geldt een opgeruimd bureau is een opgeruimd hoofd. Al blijft het in de logistiek altijd rommelen, we zullen zien wat het gaat brengen dit jaar.
 • Minimaliseren; hier hebben we echt goede stappen gemaakt. De woonkamer is lekker leeg en dat geeft zoveel rust. Dit komt mede door de nieuwe meubels, dat geeft je motivatie om verder ook lekker aan de slag te gaan. Ook de eerste stappen op zolder gezet, je moet ergens beginnen. ;)

Taxx Lifestyle/Blog

 • Bestellingen; op de valreep kreeg ik één bestelling in mijn webshop. Ik mocht een mooie grote naamslinger maken.
 • Unieke Bezoekers; wat een groei! Jullie zagen het al voorbij komen in mijn stories. Deze maand bezochten 2294 unieke bezoekers mijn blog. Wauw, wat ben ik daar blij mee en jullie daar dankbaar voor. Even in verhouding; vorig jaar kwamen er gemiddeld 1500 unieke bezoekers per maand. Er is niet echt een reden te vinden of dat er een artikel uitspringt, alle artikelen die ik plaatste deze maand trokken meer bezoekers. In deze grafiek kun je via de oranje lijn het aantal bezoekers van december zien en via de blauwe lijn de bezoekers van januari. De punten in de blauwe lijn zijn dan ook exact de dagen dat ik een nieuw artikel plaatste.

 • Totale Omzet; zoals ik al vertelde, één leuk bestelling in mijn webshop.

  Financieel

  • Sparen; we spaarden ons vaste maandbedrag, maar kochten een nieuwe tafel en stoelen. Deze betaalden we gedeeltelijk uit klussenspaarpotje. Het vaste maandbedrag werd als volgt verdeeld: zorg-, toekomstjongens- en klussenpotje, deze drie staan standaard ingesteld. Dan is er nog een gedeelte wat overblijft en dat ging deze maand naar het vakantiepotje. Ik wil daar een bepaald bedrag in hebben, voor dat de andere spaarpotjes weer aan de beurt zijn. In deze nieuwe grafiek kun je zien waar we startten op 1 januari en waar we nu staan. Onder aan de streep wel iets gespaard dus, maar hopelijk volgende maand weer meer.

  • Boodschappenbudget; deze maand gaven we € 520,24 uit aan boodschappen, dat is boven budget. Geen goede start van het jaar.
  • Tweedehandsverkoop; we verkochten voor € 15 aan tweedehands spullen.
  • Euroclix; deze maand verzamelden we 491 euroclix bij elkaar, nog minder dan vorige maand. De klad zit er echt een beetje in voor mijn gevoel. In totaal staan we nu op 2835 clix wat ongeveer gelijk staat aan 35 euro.

  Energieverbruik

  • We beginnen weer met een nieuwe tabel. Ik kan niet echt zeggen of januari beter was dan december. De zonnepanelen leverden minder, maar we verbruikten ook minder. Vergeleken met januari 2019 verbruikten we qua stroom hetzelfde, maar een kwart minder gas. 

  Dat was het voor de maand januari, ondanks mijn kleine sportdebacle een prima maand. Waarbij de euforie over de groei van mijn unieke bezoekers en het opruimen overheersten. Bedankt voor het lezen en tot de volgende Doelen en Duurzaam.

  You May Also Like

  2 Comments

  1. Goed begin van 2020 zeg! Wat een mooie groei van je bezoekersaantallen :)

   BeantwoordenVerwijderen
   Reacties
   1. Dank je wel! Idd erg blij met de groei van mijn bezoekersaantallen, ik hoop dat dit blijvend is ;)

    Verwijderen

  Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: