Doelen en Duurzaam Februari 2020

by - februari 29, 2020

De eerste dag van een nieuwe maand dus tijd om terug te kijken op de afgelopen maand. Die begon voor mij persoonlijk niet echt lekker, gelukkig wist ik mezelf te herpakken. We maakten mooie progressie in de woonkamer, sprokkelden we flink wat extra spaargeld bij elkaar deze maand en had ik een mijlpaal wat betreft het bloggen.


Persoonlijk

 •  Fysieke Gezondheid;  na mijn weegmoment met tegenvallende resultaten van vorige maand, kakte mijn sportmotivatie nog verder in. Gelukkig kon ik me na een week weer herpakken en ging er weer volle bak tegen aan. Voor korte duur, want de schoolvakantie gooide roet in het eten. Nu nog serieus met eten aan de slag, maar daar ben ik echt een loser in. Het hardlopen was ook niet al te best, ik liep 16 kilometer hard.
 • Mentale Gezondheid; door het sportdebacle zat ik echt even niet lekker in mijn vel. En dan gaat het niet om het feit dat ik te dik of te zwaar ben, want dat ben ik niet. Maar meer dat ik het niet kan en mezelf echt een loser vind. Verder loopt mijn hoofd over met van alles en nog wat, waar veel energie in gaat zitten. Kortom een matig maandje.
 • Werk; het is rustig op het werk. Het baart me wel zorgen; het Corona virus en het begin van het jaar draagt er misschien aan bij. Maar toch......het rommelt. 
 • Minimaliseren; de veranderingen in de woonkamer dragen goed bij aan het opruimen en spullen weg doen. Ik zocht de kledingkasten van de jongens uit; een klusje van niks maar met groots resultaat.

Taxx Lifestyle/Blog

 • Bestellingen; deze maand helaas geen bestellingen in mijn webshop. Wel maakt ik zelf twee leuke kraamcadeautjes voor twee newborns bij ons in de straat.
 • Unieke Bezoekers; deze maand bezochten 2446 unieke bezoekers mijn blog, zo ontzettend blij mee. Deze stijgende bezoekers zorgen er ook voor dat er eindelijk wat beweging zit in mijn Google Adsense verdiensten. Na drie en half jaar heb ik eindelijk mijn eerste uitbetaling gekregen. Het is geen groot bedrag maar het voelt als een mijlpaal en ik zie dat het werkt als een soort sneeuwbaleffect.
 • Totale Omzet; geen omzet in mijn webshop, maar dus wel een uitbetaling van Google voor de advertenties op mijn blog.

  Financieel

  • Sparen; een topmaand! Ons vaste maandbedrag plus € 250 uit onze Bitcoin-portefeuille plus € 250 uit de winst van 'mijn onderneming' van 2019. In onze Bitcoinportefeuille stond nog een klein restant open, maar dit was nu zo gegroeid, dat ik er een bedrag van € 250 euro uit kon halen. De portefeuille is nu echt zo goed als leeg en is dit de laatste keer dat we de vruchten er van plukken. Gelukkig op tijd, want daarna zakte die weer naar beneden. In totaal een rendement van 100% op ons Bitcoinavontuur. Deze extra € 250 ging naar het spaarpotje van de vakantie, die is nu 'vol'. Het vaste maandbedrag werd als volgt verdeeld: zorg-, toekomstjongens- en klussenpotje en als joker ga ik de komende maanden onze inkomensverzekeringspotje weer aanvullen. Die was na de aankoop van onze auto met 25% gedaald. De 250 euro uit de winst van mijn onderneming ging ook naar dit potje. In de grafiek kun je dan ook goed het verschil zien tussen het netto spaarbedrag van januari en februari.

  • Boodschappenbudget; deze maand gaven we € 413,93 uit aan boodschappen, dat is ruim binnen budget. 
  • Tweedehandsverkoop; we verkochten voor € 3 aan tweedehands spullen.
  • Euroclix; deze maand verzamelden we 417 euroclix bij elkaar, weer minder dan vorige maand. In totaal staan we nu op 3252 clix wat ongeveer gelijk staat aan 37,50 euro.

  Energieverbruik

  • In 2019 verbruikten we een stuk minder stroom in februari dan nu. Ook de zonnepanelen leverden toen een stuk meer op, kan ook niet anders met al die regen deze maand. Qua gas zitten we op hetzelfde niveau als 2019. Al was het verschil tussen januari 2019 en 2020 wel 25%. 

  Dat was het voor de maand februari met als mijlpaal mijn eerste uitbetaling van Google en de mooie metamorfose van onze buffetkast. Verder was het voor mij persoonlijk een onzekere en rommelige maand. Maart wordt een drukke maand of misschien ook niet, we zullen zien wat het ons brengt. Bedankt voor het lezen en tot de volgende Doelen en Duurzaam.

  You May Also Like

  0 Comments

  Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: