Tips om verstandig geld te lenen!

by - juli 12, 2020

Soms zijn er momenten in het leven dat je geld nodig hebt en jouw buffer niet toereikend is. Zo kom je ongewild in aanraking met het lenen van geld. Niks om je voor te schamen, maar als je het doet, doe het dan verstandig! Vandaag geef ik je tips om op een verstandige manier geld te lenen.

Tips om geld te lenen!
Foto door cottonbro via Pexels

Zoals jullie weten ben ik persoonlijk geen voorstander van geld lenen. Een hypotheek is geoorloofd, maar voor andere dingen ga je eerst sparen. Maar wat nou als dak  niet meer waterdicht is, je een auto nodig hebt voor die nieuwe baan of eindelijk de stap durft te zetten om bestaande duurdere schulden op een voordelige manier over te sluiten? Dan is het het zeker een prima optie, maar lees dan eerst onderstaande tips voor dat je geld gaat lenen.

Laag Bedrag

Als je geld nodig hebt, zorg er dan voor dat het bedrag dat je leent zo laag mogelijk is. Kies dus voor de voordeligste oplossing van je probleem. Koop die nieuwe wasmachine in de uitverkoop of kies voor een goedkopere kleine auto. Zodat je later, als je de lening hebt terugbetaald, kan gaan sparen voor een duurdere of luxere auto. 

Vergelijken

Vergelijk verschillende aanbieders voor je een definitief besluit neemt. Kijk niet alleen bij je eigen bank, maar kijk ook naar andere aanbieders. Er zijn tegenwoordig veel sites waar je een goede vergelijking kan maken tussen de verschillende aanbieders op het gebied van geld lenen


Maandlasten

Zorg er voor dat de maandlasten die de lening met zich meebrengt passen bij jouw inkomen. Als je van te voren als weet dat je die lasten niet kunt dragen, naast je normale lasten, begin er dan niet aan. De kans is groot dat er dan een opeenstapeling van geldproblemen ontstaat.

Looptijd

Zorg er voor dat de looptijd van de lening afstemt op 'houdbaarheid' van het doel waar je het geld voor leent. Een lening met een looptijd van twee jaar voor een vakantie van drie weken is echt eeuwig zonde. Leen dus alleen voor dingen waar je echt wat aan hebt en voor een lange tijd plezier van hebt.

Bonus Tip

Mocht je uiteindelijk de lening hebben afbetaald, probeer dan de maandlasten die je had voor de lening, of een gedeelte daar van, over te boeken naar je spaarrekening. Zo bouw je een buffer op en kun je de volgende keer minder te lenen of hoef je misschien wel helemaal niets te lenen. 

*Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

You May Also Like

0 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: