Wat is nou een goed boekhoudprogramma voor een zzp'er?

by - november 21, 2020

De administratieve rompslomp die komt kijken bij een onderneming is voor kleine ondernemers en zzp-ers vaak lastig. Je ben te klein om een boekhouder in te huren of andere hoge kosten te maken, maar je wilt wel aan alle eisen voldoen. In dit artikel vertel ik je over mijn ervaringen.

Beste ZZP Boekhoudprogramma
Afbeelding van Steve Buissinne via Pixabay

April 2016 schreef ik mijn bedrijfje in bij de Kamer van Koophandel. Misschien een beetje voorbarig, want je mag in Nederland nog best een leuk bedrag bijverdienen zolang je het maar op geeft bij jouw extra inkomsten. Bij deze inschrijving hoort uiteraard de driemaandelijkse btw-aangifte. Maar hoe pak je dat aan en wat is nou een goed boekhoudprogramma voor een zzp'er of kleine ondernemer?
 

Administratieve Rompslomp

Als je een beetje handig bent, zijn er genoeg gratis Excel-sheets en tools te vinden op het internet voor het bijhouden van jouw zakelijke administratie. Ik koos dan ook voor deze optie en daar haalde ik onder andere mijn btw-aangifte uit, die ik per kwartaal netjes in vulde. Ook stuurde ik het aan het eind van het jaar mee naar degene die onze belastingaangifte voor ons gezin doet.


Mijn facturen maakte ik door middel van een Exceltemplate die ik vond op het wereldwijde web. Eigen logo er in, tekstjes aanpassen en klaar. Niet helemaal ideaal, want je moet goed opletten dat je alles goed overschrijft en bewaard. Een foutje is snel gemaakt, maar goed het werkt en het kost niets.

Goed Boekhoudprogramma

Als ondernemer wil je graag blijven groeien, zo heb ik plannen voor het uitbreiden van mijn webshop en meer samenwerkingen realiseren voor mijn blog. Met deze uitbreidingen in mijn achterhoofd en de ervaringen van de afgelopen jaren bleek zo een houtje touwtje-administratie niet ideaal te zijn. Dus ging ik op zoek naar het beste zzp boekhoudprogramma.

Zo kwam ik terecht bij rompslomp.nl, de naam zegt het al. Rompslomp is een eenvoudig en betaalbaar boekhoudprogramma voor zzp'ers en kleine ondernemers. Of je nu hovenier, grafisch vormgever of internet ondernemer bent, met dit super simpele boekhoudprogramma wordt het maken van facturen en het online boekhouden een stuk leuker en overzichtelijker. 

Rompslomp.nl

Ze hebben zelfs een handige app waarmee je al jouw bonnetjes in kan scannen en in de spreekwoordelijke schoenendoos kan stoppen. Deze ingescande bonnetjes worden tijdens de btw-aangifte in een handomdraai verwerkt. En doordat je jouw facturen ook direct in Rompslomp maakt, wordt er direct bijgehouden wat je af moet dragen aan btw.

Meer tijd voor Ondernemen

Meer tijd voor het ondernemen en minder tijd voor de administratie is het doel van Rompslomp. Want je bent gaan ondernemen om te doen waar je goed in bent en niet om te boekhouden. Het leuke is dat je Rompslomp eerst gratis uit kunt proberen en als je het niet bevalt je het kunt stop zetten. 

Ik ben heel benieuwd hoe jij als kleine ondernemer of zzp-er jouw administratie bij houdt. Laat het me weten in de comments.

*Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking

You May Also Like

0 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: