Week 44; Up and Running, Alles gaat Stuk, Griezelfoto's, Vrijdagmiddagborrel, IOS14, Halloween en Sushi!

by - november 04, 2020

Leuk dat je weer meeleest met een wat positiever weekoverzicht dan vorige week; we kwamen weer in het ritme, krijgen we na negen jaar te maken met de eerste gebreken in huis, had ik een gezellige vrijdagmiddagborrel en vierden we een klein beetje Halloween inclusief fotoshoot!

Week 44 Taxx Life Blog

Maandag
Vandaag weer naar school en aan de arbeid.  Geen bijzondere dag, maar wel lekker om weer in het gareel te komen na een wat mindere herfstvakantie. 's Avonds worden we verrast door de buurvrouw met lekker zelfgemaakte pruimenjam. Manlief had van het weekend wat klusjes gedaan daar, omdat je toch wel merk dat na negen jaar de eerste dingen in huis het begeven.

Zelfgemaakte Pruimenjam

Dinsdag
Vandaag werk ik thuis en de jongens naar school. Heerlijk, dat gaat een stuk beter dan vorige week ;) Tijdens de lunch merk ik dat de combimagnetronoven het niet meer doet. Tenminste het klokje dan, al snel blijkt dat hij helemaal niets meer doet. Toevallig dat ik gisteren nog vertel over het feit dat na negen jaar de dingen het één voor één begeven in huis ;)


Nu is het niet het einde van de wereld dat dat ding stuk is, maar we komen er al gauw achter dat we leven op de klok van dit apparaat. Alles doen we daarop, dus ik betrap mezelf 100 keer dat ik maar blijf kijken.

's Avonds kijken manlief en ik er nog even naar, we meten alles door maar geven het uiteindelijk toch op. Hier kunnen we echt niets mee, op zoek naar professionele hulp. Het huis wordt er ook niet gezelliger op zo :(

Bosch Oven Kapot

Woensdag
De jongens naar school en ik ga lekker sporten bij een vriendin in de tuin. Een flinke afbeulsessie weer, maar het geeft zoveel voldoening.

Thuis Sporten

Daarna thuis nog even aan de slag in het huishouden en dan is het alweer middag. Vanwege de regen gaat de tennis niet door, maar verder lekker onder de pannen. Ook wordt ik getagd in een leuke story door iemand die mijn template had opgevraagd voor de Minecraft traktatiezakjes.

Ik merk dat ik de laatste weken weer vaak wordt benaderd voor de template van deze Minecraft-traktatiezakjes. Waarschijnlijk omdat er nu 'verpakt' moet worden getrakteerd op school. Blij dat mensen mij weten te vinden voor deze template.

Minecraft Traktatie

's Avonds kijken manlief en ik de laatste aflevering van 'Waar doen ze het van!?' Jammer dat het stopt, we vonden het beiden een leuk programma.

Donderdag
Vandaag weer aan de arbeid en naar school. Uit het werk rij ik even snel langs mijn ouders en daarna haal ik weer een Too Good to Go-box op bij de Plus. Ik moet zeggen een hele mooie box dit keer. Er gaat wat naar de buurtjes, manlief en ik kunnen een volledige maaltijd uit de box creëren en ik heb morgen als lunch nog een lekkere zalmsalade. Helemaal tevreden!

Too Good to Go box

Vrijdag
Vandaag een lekker dagje op de planning. Ik begin met een uurtje fitness in de sportschool, daarna thuis nog even aan de slag. Om twaalf uur word ik op school verwacht voor het eerste kerstoverleg.

Het wordt een sober feest dit jaar, geen festiviteiten in de avond en al helemaal niet met ouders erbij. We proberen nog wat leuke dingen te verzinnen om het voor de kinderen toch nog een beetje leuk te maken.

's Middags uit school lopen we naar de oude kapsalon van opa. Tenminste dat voelt zo, maar ik merk bij de jongste dat hij die herinnering iets anders ervaart. Net als vorig jaar gaan we griezelfoto's maken bij barbershop Mancave. Waarschijnlijk komen de jongens zelfs in de krant. Uiteraard hou ik jullie op de hoogte.

Mancave Culemborg Griezelfoto's

's Middags ontstaat het spontane idee in een groepsapp om even een online vrijdagmiddagborrel te doen. Heel adhoc, dus helaas kan niet iedereen aansluiten. Maar wel gezellig om even bij te kletsen op deze manier.

Vrijdagmiddagborrel online

Zaterdag
Al ik 's ochtends wakker word zie ik dat eindelijk de IOS14 update beschikbaar is voor mijn telefoon. Dus ik kan het niet laten om even met mijn homescreen aan de slag te gaan, ik zag al zo veel toffe dingen voorbij komen op Instagram.

Dat 'even' wordt helaas een halve dag. Het is echt heel veel werk, dus mijn advies is; begin er niet aan! Maar heel eerlijk; het eindresultaat mag er zijn. Hoe bevredigend is dit, mensen! Het is net of ik een hele nieuwe telefoon heb. Om het helemaal af te maken doe ik ook nog minimalistische afbeelding als beginscherm. Oh, ik ga hier zo goed op!

IOS14 HomeScreen

Omdat ik mijn halve dag vernaggeld heb aan mijn telefoon en ik niet genoeg te doen heb, ga ik s'middag nog even in de tuin aan de slag. Alles winterklaar maken, zodat we daar geen omkijken meer naar hebben.

Tuin Winterklaar

's Avonds is het Halloween. Omdat het afgeraden wordt om te gaan lopen, lopen onze kinderen met nog twee gezinnen onze eigen drie deuren af. Daar houden we het bij. Daarna vieren de jongens en ik het nog even uitgebreid in Animal Crossing ;)

Halloween

Zondag
Ik start de dag met een klein rondje hardlopen van drie kilometer. Het blijft een lichamelijk en mentale strijd en twijfel vaak om te stoppen. Dan liever even twintig minuten knallen in de tuin, dan deze eeuwige ellendigheid.

's Middags gaan we gezellig bij vrienden langs. Manlief moest even wat advies geven voor de elektra en we kletsen bij. Sinds de Corona-tijd zie je elkaar toch een stuk minder. Met een voldaan gevoel en een bak inspiratie voor onze eigen zolder vertrekken we weer richting huis.

Sushi Yue Lang Culemborg

's Avonds bestellen we lekker sushi met voor het eerst ook wat lekkere warme hapjes waar de jongens dol op zijn. Een geslaagde avond waarmee we de week weer afsluiten. Bedankt voor het lezen en tot volgende week!

You May Also Like

0 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: