Week 51; Onverwachte Lockdown, Wij zijn Aso's, Slimste Mens, Geen Antistoffen en We Zijn Begonnen!

by - december 23, 2020

Leuk dat je weer meeleest met een nieuw weekoverzicht; de week waarin de lockdown toch wel een beetje rauw op ons dak viel, waardoor wij ook van die aso's werden. Bleek ik geen anti-stoffen te hebben en begonnen we eindelijk met bouwen.

Taxx Life Blog Week 51

Maandag
Vandaag is een rommelige dag. Het is mijn parttime dag dus die begint in de sportschool, daarna naar huis voor de nodige dingen in het huishouden. Van alle kanten komen er berichten binnen over een strenge lockdown; winkels dicht, sportscholen dicht en zelfs de scholen gaan waarschijnlijk dicht. Dit laatste had ik echt niet zien aankomen......

Het blijft een rommelige dag en we leven echt een beetje naar de persconferentie toe als ik eerlijk ben. Ik neem me voor om die dan ook netjes af te wachten en niet als een kip zonder kop naar de winkel te rennen voor dingen die ik eigenlijk toch niet nodig heb.


Tot manlief  thuis komt, die oppert om toch nog even naar de bouwmarkt te rijden voor gipsplaten en isolatie. Stel je voor dat we, in die vier weken lockdown, eindelijk de tijd vinden om aan de slag te gaan met de zolder. Dan zou het zonde zijn als we niet alles in huis hebben.

Rockwool Gipsplaten Gammaa

Oke, hij heeft een punt, maar het is wel een beetje tegen mijn principes. Toch gokken we het er op en is het gelukkig niet druk bij de bouwmarkt. We kopen isolatie, gipsplaten en spullen voor de electra. Je kan het maar in huis hebben.

Na de persconferentie, die we met zijn allen met diep respect hebben zitten luisteren, kijken we naar De Slimste Mens. De jongens keken hier zo naar uit en nu we toch vier weken in lockdown zitten, heb ik ze beloofd dat ze het hele seizoen mee mogen kijken. Waar ben ik aan begonnen ;)

De Slimste Mens

Dinsdag
Vandaag naar kantoor en de jongens hun laatste dag naar school voor de komende vier en halve week. Het is toch een beetje vreemd. Gelukkig hebben we het deze week wel kunnen regelen dat er de rest van de dagen iemand thuis is voor de jongens. Dus dat is fijn.

Op kantoor  is het weer lekker druk en hectisch, maar ik word verwend met cadeaus van de baas en van een leverancier waar ik nauw mee samenwerk. Altijd leuk! 

Moët Champagne DHL Kerstpakket

Woensdag
Vandaag lekker vrij, die ik thuis begin met een online lesje Bodyshape. Zit er niet helemaal lekker in om eerlijk te zijn, maar jullie kennen het gezegde; beter iets dan niets. De rest van de dag een beetje in het nieuwe lockdown ritme komen met de jongens. Alle binnen sporten vervallen en er is alleen nog tennis voor de oudste en verder niets meer. 

Vandaag krijg ik mijn leuke bestelling binnen van Nobel by Karin. Ik bestelde bij haar twee armbandjes, waar ik al een tijdje naar op zoek was. En kijk even hoe onwijs leuk ze staan bij mijn iWatch. Ik ben er heel erg blij mee!

Armbandje Nobel by Karin

Donderdag
Vandaag dus een dagje thuiswerken om bij de jongens te zijn. En ik val ook nog met mijn neus in de boter, want de achterbuurvrouw heeft een heerlijk 'gezond' taartje gemaakt. Dus ik wordt ook nog verwend, dit is toch te lief!

Thuiswerken Gezond Chocolade Taart

Vrijdag
Vandaag weer naar kantoor en manlief is thuis. Ik begin vroeg, want het is weer een lekker druk en hectisch dagje. De tijd vliegt voorbij en voor ik het weet is het alweer weekend! Ik rij nog even langs mijn ouders, haal de weekendboodschappen en dan lekker niets meer.

Behalve post van Pienter-Corona. Ik vertelde jullie een tijdje geleden dat ik als anoniem poppetje mee deed aan deze bloedonderzoeken om te kijken in hoeverre het virus zich verspreid heeft. Ze hebben toch besloten om ons op de hoogte te houden van de resultaten en het blijkt dus dat er tot en met september geen anti-stoffen in mijn bloed zijn gevonden.

Pienter Corona Geen Anti-stoffen

Zaterdag
Al vroeg fiets ik naar een vriendin om even te sporten. Het is een pittige workout kan ik jullie vertellen, maar met een kerstboom en een opgestookte kachel goed te doen ;)

Workout Crossfit Houtkachel

Na alle verplichte ritjes en andere bezigheden en dat is helaas best veel op dit moment, vinden manlief en ik een uurtje de tijd om te beginnen op zolder. Op de plek waar de lijn is getekend (naast het metalen profiel) is het de bedoeling dat we een wand gaan bouwen. Eens kijken of wij dat kunnen met zijn tweeën.

Wand Bouwen Rockwool

Helaas blijft het maar bij een uurtje, maar goed het begin is gemaakt en dat scheelt een hoop. Hopelijk kunnen we morgen doorpakken.

Zondag
Vandaag starten we lekker lui op met de bedoeling dat we straks nog even kunnen knallen op zolder. En dat lukt, we hebben een paar uurtjes de tijd om echt even door te pakken. En dat levert een mooi resultaat op, want het hele frame inclusief deur voor de wand staat!

Wand Profielen C50 Wand Bouwen

Eind van de middag gaan we nog even een frisse neus halen, die we combineren met wat boodschapjes voor de familie. Het is een goede dag geweest vandaag en daar krijgt een mens energie van!

Wandelen in Culemborg

En dat was het weer voor deze week. Eerlijk gezegd rommelen we maar een beetje aan en proberen we de aankomende feestdagen en lockdown zo goed mogelijk door te komen. Er is in ieder geval genoeg te doen voor ons in huis en ook daar buiten. Ik wens jullie alvast fijne dagen en hopelijk tot volgende week!

You May Also Like

11 Comments

 1. Wauw, je hebt een leuk blogconcept door elke week kort per dag te omschrijven. Op die manier kan je een heel goed beeld geven van je week en het leest ook nog eens heel leuk.

  Voor jou ook nog prettige feestdagen gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk weer om te lezen. Gekke laatste week voor de vakantie was het zo he. Vond ik ook. Was er echt een beetje down van, en dat in combinatie met alles wat nog 'moest' voor de vakantie was een matige combi..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou idd, het viel allemaal niet mee. Nu de Kerstdagen voor deur en dan kijken hoe het tot 18 januari gaat ;)

   Verwijderen
 3. Maar waarom dan toch naar kantoor tijdens een lockdown?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helaas zitten er teveel verschillende werkzaamheden die ik echt niet allemaal thuis kan doen. Helemaal nu met de implementatie van een nieuw klant en andere bijzondere werkzaamheden is het makkelijker om op kantoor te zijn.

   Verwijderen
  2. MaKkelijker is niet altijd beter tijdens een pandemie. De richtlijnen zijn helder.

   Verwijderen
  3. Misschien moet je het een beetje zien als een buschauffeur. Helaas ben ik niet in de elite positie om alles vanaf huis te doen. Die taken wissel ik dan af met collega's, dus we zijn nooit allemaal te gelijk op kantoor.

   Verwijderen
  4. Ik herken het wel hoor Miranda. Ik kan een klein beetje thuiswerken, maar slechts 30% van mijn werkzaamheden doen. Dus ik moet toch op een ander moment naar kantoor (de praktijk) om de rest te doen. We wisselen elkaar ook af, dus weinig kans op besmetting.

   Verwijderen
 4. leuk om weer gelezen te hebben en hoe kreatief jullie bezig zijn in en rond jullie huis. Fijne coronavrije kerstdagen en ook een gezond corona vrij 2021.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel, Evert! Zo lief, ik wens jullie ook een Corona vrij nieuw jaar!

   Verwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: