Zeven Simpele Opruimtips!

by - mei 30, 2021

Afgelopen week leefden wij in een zwijnenstal; wij kwamen terug met vochtige kampeerspullen en er werd een waterontharder geplaatst waardoor de hele kelderkast leeg moest. Ik heb mij in tijden niet zo ongelukkig gevoeld. Tijd voor een drastische opruiming met behulp van deze zeven tips!

Zeven Simpele Opruimtips

1. Vaste Plek

Geef alles een vaste plek in huis en leg het daar ook terug als je het niet gebruikt. Op het moment kost het iets meer moeite maar het levert je zoveel op.


2. Categoriseren

Zorg dat dingen die bij elkaar horen of hetzelfde zijn ook bij elkaar worden opgeborgen. Het heeft geen zin om twintig pennen verspreidt door het hele huis te hebben. Maak één bakje met vijf pennen in een lade of een kast.

3. Kwartiertje Per Dag

Zorg dat je iedere dag een kwartiertje door het huis gaat om op te ruimen. Leg alles wat je tegen komt op de juiste plek. Je zult zien wat je allemaal kan doen in een kwartier of misschien wel in twee minuten!

4. Ontspullen

Probeer het aantal spullen in huis te verminderen; handig hoor drie kaasschaven voor het geval dat...... Maar als over tien jaar jouw huidige kaasschaaf het begeeft haal je zo een nieuwe bij de plaatselijke prijsstunter.

5. Opbergen

Zorg dat spullen echt worden opgeborgen in een lade, mand of kast. Rondslingerende spullen of spullen die in het zicht liggen ogen rommelig.

6. Kleine Stapjes

Opruimen om je huis netjes te laten lijken heb je zo gedaan. Maar je huis echt een grondige opruimbeurt geven en een schone basis geven; dat doe je niet in een dag. Dit moet je echt in kleinere stappen doen bijvoorbeeld per ruimte of per categorie.

7. Niks binnen laten

Om een opgeruimd huis te behouden is het fijn om zo min mogelijk nieuwe dingen in huis te halen. Leuk als je spullen van iemand krijgt of voor weinig op de kop kan tikken. Denk goed na voor je zomaar van alles in huis haalt.

Ik heb dus heel wat te doen aankomende week en kan niet wachten als alles weer aan kant is. Daarna hoop ik verder door te pakken in de kasten en andere ruimten. 

You May Also Like

4 Comments

 1. Ik ben ook weer lekker aan het opruimen steeds ja. Met verbouwen en steeds dingen moeten verplaatsen word je steeds kritischer ;) haha. Leuk om te lezen weer. Succes ook voor jou!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kan ik me voostellen dat je steeds kritischer wordt, ik was er nu ook helemaal klaar me ;) Alles is af en lekker droog, we kunnen weer lekker opruimen.

   Verwijderen
 2. Ik haat opruimen. En helaas van alles veel in huis. Maar dankzij je blog ga ik beginnen aan t eerste keukenkastje vandaag...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, herkenbaar hoor! Goed dat je gaat beginnen en bedankt voor het compliment ;)

   Verwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: