Mijn drie favoriete gezonde recepten!

by - mei 09, 2021

Lekker eten; wie houdt er niet van!? Een goede balans vinden tussen gezond en ongezond eten, valt niet altijd mee. Daarom deel ik vandaag drie gezonde maaltijden met weinig calorieën en ook nog eens heel lekker. Met een ontbijt, lunch en diner kun je zo een prima balansdag creëren en is er zelfs ruimte voor wat lekkers!

Balansdag 3 recepten rond de 300 calorieen


Banaan-Ei Pannenkoek

Het ontbijt is mijn favoriete maaltijd; yoghurt met vers fruit en muesli, een smoothiebowl of havermout, ik hou er echt van. Maar een beetje afwisseling is ook fijn met bijvoorbeeld deze heerlijke Banaan-Ei Pannenkoek. Met zijn 300 calorieën een goede start van de dag. Dit recept geeft je door de eiwitten een vol gevoel, zodat je de eerste uren van de dag wel door komt.

Banaan Ei Pannenkoek

Benodigdheden Beslag:
50 gram Banaan
1 Eiwit (scheiden van het eigeel)
25 gram Eiwitpoeder (optioneel voor meer eiwitten)
50-60 ml Plantaardige melk
3 gram (Kokos) Olie om in te bakken

Toppings: Magere kwark of yoghurt (60 gram), Cacao nibs of Kokosvlokken (5 gram), eventueel honing of maplesyrop, maar daar ben ik zelf niet zo een fan van.

Bereiding:
Prak de banaan en voeg hier verder alle ingrediënten van het beslag aan toe. Alles goed mengen tot er een beslag ontstaat. Verhit en verdeel de (kokos)olie in een koekenpan en voeg daar het beslag aan toe. Verdeel het beslag goed over de hele pan en laat dit 6 tot 10 minuten op een laag vuur bakken tot de bovenkant van de pannenkoek niet meer nat is. Draai de pannenkoek voorzichtig om en bak deze kant nog 2 minuten. Doe de pannenkoek op een bord en garneer het af met de toppings.

Avocado-Kaas Wrap

Voor een heerlijk frisse, maar stevige lunch is deze wrap een zeer goede keuze. Met nog geen 300 calorieën past deze wrap prima in een balansdag.

Avocado Kaas Wrap Recept

Ingrediënten:
1 volkoren wrap
15 gram smeerkaas 20+
20 gram avocado
20 gram komkommer
20 gram cherry tomaat
10 gram rode ui
15 gram feta 

Bereiding:
Snijd alle groenten in stukjes of reepjes. Warm de wrap even op in de pan of oven/magnetron. Besmeer de wrap met smeerkaas en vul hem daarna met alle ingrediënten. Rol de wrap en snijd of eet hem zo als je zelf wilt.

Shak-Shuka

Een gerecht wat ik helemaal niet kende voor mijn Body Boost Programma, maar inmiddels favoriet is voor het hele gezin. Met 350 calorieën per persoon een prima diner met een bom aan groente en nog lekker ook. Let op dat het recept voor 1 persoon is, dus mocht je dit gerecht voor jouw gezin maken doe alles dan keer 3 of 4.

Shak Shuka


Ingrediënten (1 persoon);
130 gram Zoete Rode Paprika in stukjes gesneden
100 gram courgette
100 gram cherry tomaat
70 gram gegrilde paprika uit pot
35 gram rode ui
2 Eieren
8 gram tomatenpuree
2 Teentjes Knoflook fijngehakt
1-2 theelepels olijfolie
Peper, Zout, Paprikapoeder
Koriander of Peterselie ter garnering

Bereiding:
Snij alle groenten in kleine stukken. Verhit de olie in de pan en bak de knoflook en de rode ui aan voor 1 -2 minuten. Voeg dan alle fijn gesneden groenten toe en bakdeze een paar minuten mee tot alles wat zachter wordt. Breng het geheel op smaak met peper en paprikapoeder. Voeg de tomatenpuree en 1 of 2 eetlepels water toe zodat alles goed gemengd kan worden. Als alles goed gemengd en opgewarmd is maak je twee kuiltjes in het midden van de pan. Bak hier de rauwe eieren in tot ze goed wit zijn gebakken. Voeg eventueel nog wat zout toe en de Koriander of peterselie te garnering.

Hou er rekening mee als je deze drie gerechten op één dag eet, je pas op 900 tot 1000 calorieën zit. Dat is echt veel te weinig voor een gezond lichaam. Dus genoeg ruimte voor twee of drie tussendoortjes. Dat is ook fijn voor jouw hongergevoel ;)

Ik hoop dat deze gerechten in de smaak vallen en mocht je meer interesse hebben in gezond eten, afvallen maar ook zeker genieten van de lekkere dingen in het leven. Dan is het Body Boost Programma misschien iets van jou. En mocht je deze boeken met de code 'affiliate order1495miranda' in de notities dan krijg je via mij ook nog eens 25 euro retour.

You May Also Like

0 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: